Reklama

Reklama

Špunti na vodě

  • Česko Špunti na háčku (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)

(více)

Recenze (362)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Špunti na vodě sází zejména na sympatické herecké obsazení, dospělými herci počínaje a těmi dětskými konče. I když se jedná v podstatě o jednoduše a přímočaře napsaný film o rodinných strastech i slastech, tak i přesto dokáže mile pobavit, místy i napnout. Musím pochválit, že tvůrci přehnaně nemoralizovali a vyhnuli se lacinému humoru, čímž zabránili vzniku dalšího z mnoha scenáristických paskvilů posledních let. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo, komedií s takovouhle oddechovou tématikou, bez tragických, či posmutnělých vyústění je v českých luzích a hájích za poslední léta jako šafránu. Pravda z komediálního potenciálu dospělých herců by se dalo vymlátit víc, ale na druhou stranu lepší méně, než přehnaně moc. Rozhodně film nenudí a dokáže příjemně odreagovat a pobavit. Jen houšť takových výtvorů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ok, Bystroň oprášil Poledňákové scénář, místo hor dal vodu, přidal zlatou svatbu babičky s dědou, trochu přizpůsobil době, nasázel tam product placement, kam se dalo, a máme zde novou, modifikovanou verzi S tebou mě baví svět. Žel, o několik řádů hůř zahranou, vypointovanou, vtipnou. Jako pár hlášek zde funguje (Nebudeš nájemný vrah, neumíš po sobě uklízet. - Odříkal jsem jim paragraf. - Komáři na dobré lidi nejdou, au! apod.), ale to je jedna za půl hodiny. Ano, je to pohodové, rodinné, prázdninové, ale vůbec se nejde do žádného konfliktu, v podstatě, když se převrátí loď, jsou všichni vysmátí, když holky dostanou alergickou reakci, hned vedle je pohotovost a ochotná hostinská mi půjčí auto, i když mě v životě neviděla - vše se hned rychle uhladí. I ten spor s klukama vyšumí do ztracena - nikdo jim vlastně nakonec nepoděkoval, a jen tak mezi řečí už na odchodu si řeknou s Liškovou, teda Ondrovou dcerou, že si zavolají - a nic. Linie holek je taky divná - ten chlap ze statku je tam nechal přespat zadarmo? V očekávání sexu? Co čekaly ty baby, dvě z nich zkušené matky roku? A fakt by byly tak blbé a tma tak velká, že když chlap před nimi odhodí nedopalek, že si toho nevšimnou a odbočí? Hele, a od kdy se smí v restauracích zase kouřit? Celé to klouže po povrchu, a když už čekám, že se o Ondrově postavě konečně dozvím, proč se chová jako introvertní pitomec, tak David v Čermákově podání jen naznačuje něco o Koze, ale tím o Ondrovi nevysvětlí lautr nic. Prostě to jede po povrchu, bez větších dramat (i ta noc v přírodě bez ohně mi přišla natočená jako brnkačka, sudy se hned našly, pohodička, klídek, bez nervů), naštvané ženy (btw, to klišé s omdlelou si autoři taky mohli odpustit) velmi brzy zjistí, že své manžele přesto milují, všichni se mají rádi, happy end. Neříkám, že mne film pozitivně nenaladil, pozitivní nakonec je velmi, ale táhne se cesta po D1, bez zapamatovatelnějších scén (třeba jsem se celou dobu těšil, že se muži s dětmi se svými ženami POTKAJÍ, to by byl hezký konflikt, ale ono ne), bez čehokoliv, proč bych si měl film pamatovat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kecal bych, kdybych řekl, že jsem se u toho párkrát s chutí nezasmál. Novodobé české komedie moc nemusím, ale občas se mezi nimi najde i pár slušných rodinných kousků, které nejsou tak trapné, jak většina ostatních. A tohle má několik povedených scén, vtipných hlášek i dobré herecké obsazení, tak proč ne. Navíc jsem svého času taky rád jezdil na vodu – takže fungovala i troška té nostalgie. Taková oddechovka na nedělní odpoledne (podvečer), která nenudí a má alespoň průměrnou úroveň. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Průměrná oddechová komedie s příliš hvězdným obsazením dospělých rolí, zatímco ty dětské jsou nezvládnuté a hrozně přehrávané. Navíc je to scénáristický kopie již známějších a starších děl, nejvíce asi připomínající S tebou mě baví svět. Celkový dojem nikoli nejhorší, přestože trapnosti se Špunti bohužel nevyhnuli. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dal bych i plný počet ale děti Langoše nebyli vůbec super hlavně bekovka to bylo hrozný a pár drobností jinak super povedená rodinná komedie. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Při mém vztahu k dětem ve filmech jsem se tomuto snímku dlouho vyhýbal, při mém dnešním českém filmovém odpoledni na něj už ale došlo, a překvapivě to byl dnešní nejlepší filmový počin (to asi mluví za vše). Kdybych měl hodnotit českou populaci podle toho, jak ji vidí naši scénáristé, byli by všichni muži tupá hovada a ženy nesnesitelné harpyje. Já naštěstí vím, že je deset procent obyvatelstva úplně v pohodě, takže jsem si dovolil občasný smích, slabší pasáže jsem celkem vydýchal a na ty dva kousky to nakonec stačilo. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Hrůza. Žádný děj, hrozné postavy, rádoby dramatické vsuvky. Dneska stačí mít k natáčení filmů kameru, vyrazit do pěkného prostředí a přemluvit pár herců, aby se ztrapnili. Tohle nemohlo bavit ani je samotné. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od filmu nečekala a vlastně jsem ani nic nedostala. Žádný super zážitek se nekonal. Film je stupidní a trapný. Dalo by se říct, že se nepovedlo vlastně vůbec nic. Ale v poslední době od českých filmů radši nic moc nečekám. Je to ve finále lepší ... 35%. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Taková oddychovka, která občas vykouzlí úsměv a místy obrátí oči v sloup. Nejpozitivnějším dojem zůstává výběr herců ústředních partnerských trojic, kteří v rámci scénáře odvádějí maximum co šlo, neboť zde není opravdu co hrát. Dětští hrdinové už tolik nechytnout, až na nejroztomilejší zrzavou holčičku, kterou jsem kdy viděl. Zápletka je opravdu triviální slepenec scének, které i díky rodinnému humoru fungují. V momentech, kdy se režie snaží o napínavou akci jako jízdu v peřejích v hloubce půl metru, pádů na stojaté vodě, tak to celé působí tragicky, až trapně. Když si tyto momenty člověk odmyslí, dostane průměrnou komedii. Rozhodně se nekoná další S tebou mě baví svět nebo rodinný film s Tomášem Holým.......5/10 ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Začátek celkem dost slibnej, ale jak vlezli na vodu, zábava uplavala do nenávratna. Jo a Liška mně přijde poslední dobou ňákej smutnej, bez jiskry, prostě vyhaslej. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Snaha skloubit úspěšné komedie "S tebou mne baví svět" a "Rafťáci" je více než patrná. Přestože jsem očekával více bujarejší zábavu a měl mnohdy pocit vynucených a nepřirozeně zahraných komediálních scén (holt, ta dokonalá přirozenost a nenucenost hereckých přestavitelů ze "S tebou mne baví svět" je dnes už snad neopakovatelná) se jedná o nadprůměrnou komedii. Dospělí se bavili u jedněch vtipů a děti zase u jiných skopičin. 70% ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Špunti na vodě přetékají trochu křečovitým herectvím většiny představitelů, ale několik vtípků je skutečně dobrých a jedna věc se musí snímku nechat - vzbuzuje automatickou touhu vyrazit na vodu. Hlavní problém je snad v tom, že kdyby film vůbec nevznikl, absolutně nic by se nestalo, protože za rok po něm neštěkne pes. ()

ConanVJ odpad!

všechny recenze uživatele

Za celý film jsem se zasmál jen jednou, takže nevím, co tohle má být za komedii. Strojený trapný rozhovory. Lišta ubohý jako vždy (vrchol vykradená scéna z Policajta ze školky). Film naprostá nuda bez nápadu. Obsazení tragédie. To jsem se zas jednou nechal uvrtat na letní kino. Tuhle sračku už nikdy víc.. 0% :( ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Další pokus o českou komedii, který zase nevyšel. Herecké obsazení je tak provařené, až je to ostudné, a děcka jsou otravná. Taky Táňa je otravná a jakože vážnější role Lišky je taky otravná. Ne, tudy cesta nevede. Proč nechtěj filmaři natočit něco originálního a parazitující na tématech, které neumějí natočit po svém? ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, kterou vyzdvihuje otcovské trio Liška, Langmajer, Čermák a líbivá atmosféra Sázavy. Pro vodáky povinnost, pro zbytek jen místy vtipná výplň na deštivý večer. 5/10 Více v mé recenzi. ()

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama