Reklama

Reklama

Špunti na vodě

  • Česko Špunti na háčku (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)

(více)

Recenze (362)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako milá rodinná komedie, ale nefunguje to. Vůbec. Tak jo, pár vtipů tady opravdu funguje, ale to je ohledně humoru všechno. Celý film je jedna velká nuda. Herecké výkony naprosto příšerné, hlavně u dětí, ale to se nezastávám dospělých herců, třeba tady Liška hraje tak strašně, že nikde snad hůř nehrál (a to v něm něco i skutečně je, vezměte si třeba Divoké včely nebo Štěstí, to jediný režisér, co v něm nějaký herecký talent najde je Bohdan Sláma?) a ani zbytek herců a hereček si tady vede špatně. Příběh je takový jednoduchý, ale je to rodinná komedie, tam se na příběh moc nehledí, pokud není úplně pitomý, což tady není. Na konci happyend, opět si nestěžuji. Problém je hlavně v tom, že to prostě nefunguje, nebaví, ale nudí. Hvězdička za prostředí a pár jakž takž fungujících vtipů. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak musím přiznat, že toto byla příjemná rodinná letní oddechovka na sychravé odpoledne. Dobře napsané charaktery, neotravné děti a vtipná místa. Není to tedy tak vypointované jako podobné S tebou mě baví svět, ale rozhodně nejde o ostudu v tomto žánru. Takže palec nahoru a velice příjemné vidět Lišku či Langmajera v rolích kladných hrdinů, kteří nejsou nijak postižení. 70% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se docela dobře, ale nešlo o nějakou zázračnou komedii. Podle mě to mohlo být lepší, kdyby tam nebyl Liška. Prostě mi moc nesedí. Jinak super film pro všechny generace, pokud se chce člověk odreagovat. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou letošní české komedie rozhodně příjemným překvapením. Co dřív potápěli Rafťáci a Jak se krotí krokodýli, tak tady to probouzí Špunti na vodě. Zase bych tam ubral klasických a jak to neustále omílám totálně zbytečných depresivních vsuvek - nasraná dcera Lišky nebo záporáci mladí kluci. Ale v celkovém důsledku je to fakt velice vtipná a příjemná komedie s parádní partou. Kdybych vzal v potaz např. roli Vilhemové tady a v otřesné Teorii tygra, tak je to 100 a 1. Přitom i tam to mohlo být podané takhle. Tímhle se inspirujte a točte dál, možná se blízká na lepší časy. ... LFŠ 2017 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Solidne obsazeny film, kdy herci bohuzel nemaji moc co hrat. Dialogy postradaji jakykoliv humor, scenar je pitomy a detske role jsou spatne zahrane. Na jedno podivani se to da vydrzet, ale myslim si, ze divak za par dni zapomene, ze nejake Spunty kdy videl. Zbytecny film, i kdyz se najdou jeste horsi... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Chlapská česká komedie, která když poběží v televizi, tak zabaví. Chlapská je kvůli tomu, že ještě dovedete pochopit pány a jejich jednání, na druhou stranu ženské postavy jsou vykreslené jako úplně fúrie a vlastně celá jejich cesta je úplně zbytečná. Bohužel i tak je to lepší než spousta toho, co česká produkce zvládla vyprodukovat. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Špunti na vodě, aneb poprvé po mnoha letech opět v kině na českém filmu. A světe, div se, já jsem se i bavil. Některé vtipy a gagy vypointované, ale i zahrané. Což je práce nejenom zúčastněných herců, ale především scénáristy, což jsem se dozvěděl až z titulků, že jím je můj favorizovaný Marcel Bystroň. Příjemná oddechovka pro celou rodinu, i když dospělý ocení víc vtipů. Akorát občasné nelogické chování postav....třeba když jim uplavou lodě. "Párkrát" už jsem na vodě byl a zůstat někde v lese místo toho, aby pátrali po lodích, které zřejmě budou někde po proudu uvízlý u břehu, na mělčině, nebo zachráněny dalšími vodáky...nu nevím. Ale stejně jsem zase dostal chuť jet na vodu. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Rodinná komédia . dobre, nech je po vašom. Podmienky to spĺňa. Humor je však, hlavne na začiatku veľmi nútený. Každopádne je možno kvalita až nad moje očakávania. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Bezzubá a nevtipná tragédie, tolik se snažící býti komedií. Jasně, dá se na to dívat, pokud tedy člověk spolkne závěrečný pokus o holywood nebo třeba to, že holky si zapomněly dát na kolo brašny a světla si připínají ve dne, aby jim je před večerem mohl někdo ukrást. Taťkové také pobavili, když s promáchanýma děckama seděli v lese a čekali, až je někdo zachrání. Ty vogo, to bylo jak někde v kanadských lesích, nikde ani živáčka, natožpak nějaká obec...Tak hlavně, že to dobře dopadlo, že jo a žili šťastně až do smrti. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Úroveň televizní inscenace...aha Scénárista kameňáků...Mami já už vím čím budu, budu nájemný vrah...nebudeš neumíš po sobě uklízet... ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Tak tohle má k legendárním komediím Marie Poledňákové opravdu hodně daleko. Absolutně tomu chybí taková ta přirozenost, uvěřitelnost a určitá logika chování postav. Naopak to vyniká stupidními, neoriginálními a doslova za vlasy přitaženými zápletkami, jen aby se tam alespoň něco dělo. Bohužel je to celé takové nějaké umělé, strojené a těžkopádné, že se až člověk diví, kdo se pod tohle podepsal. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Relativně i jedna z těch lepších komedií za poslední dobu. Čekal jsem mnohem větší vyvařenou ptákovinu a nakonec to bylo i koukatelné a zábavné. Průměrná komedie, kterou vyzdvihuje otcovské trio Liška, Langmajer, Čermák a líbivá atmosféra Sázavy. Že bych u Špuntů na vodě umíral smíchy se úplně říct nedá. Vyloženě dobré fóry jsou tu asi tak dva,ale jako letní oddechovka to funguje. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Možná by to chtělo hvězdičky jen čtyři, ale zábavných českých filmů, na které se dá dívat a které jsou vtipně chytré a ne trapně vtipné, je bohužel malo. Tudíž tuhle perlu radši prechvalim, než aby se zapadla v moři české prumernosti. Pěkná oddechovka. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Šel jsem na tento film s dcerou s tím, že to snad nebude moc blbý (i když tam hraje Liška) a odcházel s pocitem, že jsme se oba moc dobře bavili. A v docela plném sále jsme rozhodně nebyli sami. Námětem tento film trošku připomene komedii století S tebou mě baví svět. Rozdíl je hlavně v tom, že tentokrát tatínkové vyrazí se svými dětmi (a bez svých žen) nikoli na hory ale na vodu. I když těch rozdílů je více. Přeci jen je trošku jiná doba. Dnešní generace Y už ke svým rodičům tolik nevzhlíží a jsou někdy přitom i dost drzé. Jedním z témat, které tak tento film rozvíjí je hledání cesty tatínků ke svým ratolestem. Samozřejmě jde o komedii, tak nečekejte žádné velké umění. Čeho se ale dočkat můžete je spousta vtipných hlášek (např. "Do žen a do melounu nevidíš") a humorných situací, které přitom překvapivě nejsou trapné nebo ubohé. Celkově moc příjemná rodinná komedie. Zvláště když člověka čeká o letošních prázdninách taky dovolená na vodě... ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tato nová rodinná komedie se mi docela líbila, což je u současné televizní tvorby spíše výjimka. Určitě v tom hraje roli letní atmosféra a vhodný termín televizního uvedení na začátku prázdnin a dovolených, kam film výborně zapadá. Po všech dramatech konečně něco veselého a k tomu slunce a voda. Odpustit je třeba nedostatek originality, jednoduchost příběhu a slabé dětské herecké výkony, protože druhý Tomáš Holý se ještě nenarodil. Jinak docela slušné obsazení, krásná příroda a úsporné kostýmy - tedy modrá trika. Léto budiž pochváleno! ()

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama