Reklama

Reklama

Špunti na vodě

  • Česko Špunti na háčku (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)

(více)

Recenze (362)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem za poslední dobu hanil, že filmy jsou dělány nějak chaoticky, tak opravdu nevím, kam zařadit toto. Plus k tomu jsem před nedávnem četl článek o tom, jak se české komedie vyznačují tím, že jsou spíše hormonální a dějí se v nich věci na základě prvotních pudů. Pak nevím, co je tohle, protože tady id se vrhlo na superego, svázalo ho šprcgumou, do huby dalo shnilé bezďákovy ponožky a rozřezalo na sto kusů něčím tak tupým jako je pohrabáč. Film začíná naprosto nahodile. Chaoticky, kdy si musíte uvědomit důležitých věcí asi padesát. Jako by se děj už odehrával v půlce filmu. Pak takové ty product placementy uprostřed celé obrazovky, aby si jich všimla i šedesátiletá bába s šedesáti dioptriemi, ale zase když to není na Aeronet, tak v pohodě. Narazíme taky na tunu prvoplánových vtipů, které jsou někdy naprosto mimo. Jasně, občas se jich dopouštíme všichni, ale spíš jde o konverzaci mezi lidmi, ne film, který můžou vidět miliony lidí. Když už je ve filmu akce, tak přichází jako erekce. Naprosto nečekaně a ve velice krátkém trvání a bez vyvrcholení zase odchází. Mohl bych takhle rozebírat skoro každou scénu, ale na to už není čas. Jednoduše je tohle neuvěřitelně infantilní film, který se spoléhá na prvoplánové emoce a dalo se z tohoto "S tebou mě baví svět" tématu vyždímat mnohem víc. Jeden z pozitivnějších aspektů všeho je, že Langmajer konečně hraje nějakou rozumnější roli, která mu i jde. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Někde sem zaslechl velmi zajímavý názor, že je prej tohle dost podobný jako S tebou mě baví Svět, akorát, že se to odehrává na vodě. „Ty jo“, tak vhledem k tomu, že sem na vodě jako ryba ve vodě, řekl sem si „ inu, Jendo, tenhle film se ti bude moc líbit“ :o). Nee, takle to fakt nebylo. Stáhnul sem to, páč sem tak trochu tušil, že by se to mohlo líbit lepšímu protějšku. A myslím, že i líbilo. Takže z toho důvodu nebudu psát, že mi novodobý český komédie nepřijdou ani trochu, ani nebudu psát, že půlku herců, hlavně hereček, který v tomhle hrajou bych nejrači naházel do jezu. Hlavně teda Polívkovou, na kterou mám kdoví proč averzi jak Brno. A už vůbec nebudu psát, že můj celkem oblíbenej Liška odehrál stejnou tušku jako všichni vostatní. A závěrem už vůbec, ale vůbec nenapíšu, že po stránce dějové je to asi ten největší provar ze všech. Dyť se tam pořádně nic nedělo, na co sem si bohužel u novejch ČR filmů už bohužel zvyknul. Zajímalo by mě, esi vůbec rejža nebo scénárista někdy jeli na vodě a nebo to jen slyšeli z vyprávění... Nevím čím to je, ale v Báječná léta pod psa se taky jede na vodu, sice jen cca 30 vteřin, ale tědlech 30 vteřin je mnohem záživnějších, než celá tahle slátanina :o) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Mohl to být příjemný odpočinkový film. Komediální stránka není zas tak špatná, byť plná klišé ( Liška hraje klasického Lišku, čermák hraje klasického Čermáka atd ). Autoři ale příliš zlenivěli po dějové stránce a průběh byste opravdu napsali lepší na kus toaletního papíru. Kvůli absenci děje tak stopáž, která má pouhých 83 minut, překvapivě přijde uměle natahovaná. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Průměrná letní komedie, která má ke svým vzorům stejně daleko, jako já do Hollywoodu...Nicméně v ní není nic vyloženě trapného, nebo herecky nezvládnutého, navíc potěší rozumně krátká stopáž. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Po 2 pivech a 2 míchaných drincích se na to dalo docela obstojně koukat, dospělí herci by si tady mohli vzít příklad se svých dětských následovatelů...................moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Jiriczzcek 

všechny recenze uživatele

Film měl potenciál být Bobulemi pro vodáctví, ale šance promarněna. Film není špatný, to určitě ne, ale nic nového nepřináší a těch pár vtípků nevyváží celkovou nudu. edit// Po druhé projekci musím zvýšit hodnocení na 3*. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost. Dostal jsem přesně to, co jsem dostat chtěl- nekomplikovanou zábavu, kde sice neměl pod čepicí ani právník, ale do obligátní české filmové stupidity posledních let to mělo naštěstí ještě hodně daleko. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Nenásilná a celkom vtipná komédia s pohodovou vodáckou náladou, ktorá je zárukou úspechu pre všetky generácie. V porovnaní napr. s ,,Rafťákmi,, vidím plus prítomného filmu v tom, že je nakrútený po česku, Janákova dvojka valí vodu viacej v amerických perejách. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Průměrný komediální plagiát..jedna hvězda navíc za snad jedinou vtipnou scénu s dialogem o úmrtí Ferdy...dvě hvězdy mínus za P. Lišku, který snad nezahraje neblba... Prostě zklamání. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Trochu míň senilní Poledňáková, scénář jako úplně nedrhne, jen se mi už dlouho tolikrát během českýho filmu nestalo, abych za jednotlivýma hercema vůbec neviděl postavy, jen ty samotný herce, který ještě k tomu ani nevypadali, že by si to natáčení nějak moc extra užívali...a jestli jo, tak ta nálada zůstala daleko za kamerama ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Zase jedno z příjemných překvapení české kinematografie. Vtip, hlášky a veselý příběh. Příjemná rodinná podívaná skýtající spoustu bezprostředních situací na velkém plátně byla skvělým zpestřením dne a nelituji podpoření českého filmu. Bavila jsem se od začátku do konce. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dost mi to sedlo. Možná to bylo tou hodně příjemnou stopáží (cc 78 minut), ale to tempo je fakt svižné. Navíc Liška, Čermák a Langmajer jsou dost sehraní a jednoznačně (co se týká zábavnosti) strkají tu ženskou trojku do kapsy. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Jsem si řekl, že to jednou zkousnu a kouknu s děckama na rodinnou českou komedii... No, smál jsem se ai prvních pět minut, potom vtipy veskrze špatné nebo když už povedené, tak to jede jako kolovrátek... Ale nedivím se místnímu hodnocení od národa, jenž si za komedii století vybere obdobnou, 30.let starou ptákovinu... ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Furt si říkám, kam až může úroveň český kinematografie klesnout, když už neumíme natočit ani 80 minut dlouhou komedii. A furt si taky říkám, kam až můžou klesnout nároky diváků, když tu tenhle počin má 62 %. 👎 ()

blues 

všechny recenze uživatele

Viděno v předpremiéře v kině. Na český film to je slušný počin, spoustou hlášek se pobaví děti i dospělí. Ale připadlo mi to trošku plytké, docela krátké, celkově trošku nevyužitý potenciál toho dobrého hereckého obsazení. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení a na poměry současné české komedie velice nadprůměrné. Krátká stopáž je ideální a celkový snímek je naplněn krásnou lehkostí, a i hloupé vtípky pak dokážou být zábavné. Čermák a Liška perfektní, Langmajer sice hraje trochu přitrouble, ale to se dá přičítat jeho postavě. 70% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Už nepamatuji podobnou českou komedii, která by se takto povedla. Zasmál jsem se, obě "linky" (ženy x muži) vtipné. Film si nehraje vůbec na nic! Obrovské plus!! Česká tvorba na tohle pořád hrozně hřeší... být cool, nebo originální, za každou cenu vtipní nebo pouční, ale tady se to neděje. Vyvážená zábava s naprostou realitou denního života. Nemám děti, tak se nemohu úplně ztotožnit s tatínky, ale myslím, že se kdekdo našel... i mámy, hm? ()

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama