Reklama

Reklama

Špunti na vodě

  • Česko Špunti na háčku (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (362)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jak by asi tenhle filmový příběh na vodě dopadl, kdyby ho do rukou vzala třeba taková Marie Poledňáková. To mě napadlo hned při úvodních scénách. Ovšem, pak se vkradla další myšlenka, že by se jistě našel nějaký nenechavec, který by národu sdělil, že paní Poledňáková vykradla samu sebe. Přestože se Špunti drží osvědčené klasiky a nepřináší nic nového a převratného, tak jsem byla spokojená. Voda je výborné spestření a může přinést plno dobrodružství. Herecké obsazení bylo povedené. Viděno v kině na Andělu. Žrouty popcornu a načos střílet hned před sálem. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Docela fajn filmeček s povedeným humorem, který však doplácí na několik hloupých momentů. Nevím, proč filmaři musí za každou cenu přicházet s takovými hloupými "jakože zvraty" (viz to uplavání věcí). Vidím tady hodně nevyužitý herecký i příběhový potenciál. Přitom z toho sálala fajn pozitivní letní nálada a nenudil jsem se. No nic, tak snad příště to bude lepší. 70% ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Šablona Poledňákové nestačí. Chce to vtipnost, lehkost a přirozenost. A tu jsem u Špuntů nenašel vůbec. Dvakrát jsem se pousmál, jinak jenom kroutil hlavou nad bezradností a rozpadlostí scénáře. Dialogy na vodě byly psány snad za pochodu, jinak si to nedovedu vysvětlit. Ale z čeho jsem vážně nemoh, byly ty ženský feministky. Co se v RODINNÉM FILMU vožerou, následně spadnou do rybníka a málem začnou být i nevěrné. Takové situace jsou přece odporné. Smát se jim mi vážně připadá čisté buranství. Asi se už nedokážu správně odvázat, ale tohle se tolerovat nedá. Jedna hvězda, za nic. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Solidne obsazeny film, kdy herci bohuzel nemaji moc co hrat. Dialogy postradaji jakykoliv humor, scenar je pitomy a detske role jsou spatne zahrane. Na jedno podivani se to da vydrzet, ale myslim si, ze divak za par dni zapomene, ze nejake Spunty kdy videl. Zbytecny film, i kdyz se najdou jeste horsi... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Překvapení z dimenze, kde český film není esencí upachtěné trapnosti a tvůrčího diletantství, ale naopak žánrové trefy. Ta (ne)chtěná předzvěst letního klonu „české komedie století“ ale paradoxně funguje ve všech myslitelných polohách. Od přesného dětské castingu, který jede pohodu, tak i dospělého, který ten prvoplánový manželský humor trefuje se samozřejmostí běžného života. Jasně, má to občas tendence sklouzávat k prvoplánovitosti a třeba linie s namachrovanými vodáky by ještě potřebovala vyztužit, ale pořád je to v kategorii rodinného filmu o hlavu výš, než běžná produkce. Možná proto, že díkybohu nemá nic dalšího za lubem. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • V čase nakrúcania bol na rieke Sázava nedostatok vody, a tak museli „suplovať kaskadéri" v neoprénoch. Tí pod hladinou celé hodiny privádzali do pohybu loďku či už ťahaním, alebo len na vlastných chrbtoch. (classic)
  • Místo, kde bydlí Václav (Arnošt Goldflam) a Lada (Dana Syslová), je Brdíčkův mlýn a nachází se ve Šlakhamrech. Bufet, kam jde Eliška (Kateřina Coufalová) koupit dršťkovou polévku, se nachází v tábořišti Mexicana a je v Budčicích. Holky na kole se ubytují v Masarykově táboře YMCA ve Soběšíně. Pouť se nachází v Sudějově. Závěrečná svatba proběhla v kostele sv. Anny v Sudějově, ale ve venkovním záběru předtím vidíme kostel sv. Havla v Podvecích. Jinak dalšími zajímavými místy mohou být Trpišovice, Votice, přírodní rezervace Stvořidla, Křešice, lom Štětkovice v Bořená Hora a Podolí, kde byla farma Laca Matuščáka. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Titulní píseň „Sázava“ složil Michal Hrůza. Song vyšel též na Hrůzově albu Sám se sebou (2017). (Yardak)

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama