Reklama

Reklama

Špunti na vodě

  • Česko Špunti na háčku (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (362)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poledňákování na vodě, které sice neirituje, ale nemá nic, co by jej nestáhlo pod válec jezu českých rodinných komedií posledních dekád. Úporná snaha stvořit nesmrtelnou hlášku jak z expedice Ydykseb a Brouskova hudba avizující dramatický moment či blížící se vtipnou chvíli, pádlovaly neomylně přímo k němu.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ok, Bystroň oprášil Poledňákové scénář, místo hor dal vodu, přidal zlatou svatbu babičky s dědou, trochu přizpůsobil době, nasázel tam product placement, kam se dalo, a máme zde novou, modifikovanou verzi S tebou mě baví svět. Žel, o několik řádů hůř zahranou, vypointovanou, vtipnou. Jako pár hlášek zde funguje (Nebudeš nájemný vrah, neumíš po sobě uklízet. - Odříkal jsem jim paragraf. - Komáři na dobré lidi nejdou, au! apod.), ale to je jedna za půl hodiny. Ano, je to pohodové, rodinné, prázdninové, ale vůbec se nejde do žádného konfliktu, v podstatě, když se převrátí loď, jsou všichni vysmátí, když holky dostanou alergickou reakci, hned vedle je pohotovost a ochotná hostinská mi půjčí auto, i když mě v životě neviděla - vše se hned rychle uhladí. I ten spor s klukama vyšumí do ztracena - nikdo jim vlastně nakonec nepoděkoval, a jen tak mezi řečí už na odchodu si řeknou s Liškovou, teda Ondrovou dcerou, že si zavolají - a nic. Linie holek je taky divná - ten chlap ze statku je tam nechal přespat zadarmo? V očekávání sexu? Co čekaly ty baby, dvě z nich zkušené matky roku? A fakt by byly tak blbé a tma tak velká, že když chlap před nimi odhodí nedopalek, že si toho nevšimnou a odbočí? Hele, a od kdy se smí v restauracích zase kouřit? Celé to klouže po povrchu, a když už čekám, že se o Ondrově postavě konečně dozvím, proč se chová jako introvertní pitomec, tak David v Čermákově podání jen naznačuje něco o Koze, ale tím o Ondrovi nevysvětlí lautr nic. Prostě to jede po povrchu, bez větších dramat (i ta noc v přírodě bez ohně mi přišla natočená jako brnkačka, sudy se hned našly, pohodička, klídek, bez nervů), naštvané ženy (btw, to klišé s omdlelou si autoři taky mohli odpustit) velmi brzy zjistí, že své manžele přesto milují, všichni se mají rádi, happy end. Neříkám, že mne film pozitivně nenaladil, pozitivní nakonec je velmi, ale táhne se cesta po D1, bez zapamatovatelnějších scén (třeba jsem se celou dobu těšil, že se muži s dětmi se svými ženami POTKAJÍ, to by byl hezký konflikt, ale ono ne), bez čehokoliv, proč bych si měl film pamatovat. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Špunti na vodě přetékají trochu křečovitým herectvím většiny představitelů, ale několik vtípků je skutečně dobrých a jedna věc se musí snímku nechat - vzbuzuje automatickou touhu vyrazit na vodu. Hlavní problém je snad v tom, že kdyby film vůbec nevznikl, absolutně nic by se nestalo, protože za rok po něm neštěkne pes. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem měl možnost vidět v letním kině v Jívce. Bylo krásné počasí, ale v polovině filmu mi už byla poněkud zima, ale není nad to si sednout kamkoliv chcete a ještě k tomu s vlastní pohodlnou židlí, točeným pivem a brambůrkami. :-) Film je takový průměr. Pár vtipných scének, jinak klasická, současná česká komedie. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle další z rodinných komedií, kdy ,,udřené'' mamky nechají děti hlídat lenošivým taťkům - aby si odpočinuly a jedou na vejlet. Tím tu máme střet, ženské versus chlapi a navíc správní tátové nečtou jak je známo instrukce a řadu věcí řeší svérazněji tzn. jednodušeji než mamky. Např. na vodu na kterou jede mužská část - dětem bere na několik dní jedno tričko zatímco mamky by naplnily každému dvě konve prádlem. A tak chlapi vyrazí s dětmi na vodu, zatímco ženské na kola. Voda sama pak nabízí celou řadu humorných situací, takže by se mohlo zdát, že tu máme další - S tebou mně baví svět. Nemáme. Herci sice super a to včetně dětí, ale humoru - toho opravdu dobrého - tam bylo pomálu. Jako by se tvůrci nemohli rozhodnout zda je to komedie pro dospělé, nebo pro děti a tak v tomto rodinném filmu máme sem tam humor i opravdu jednoduchý... Oceňuji, že PP tentokrát nijak nerušil . Dosti šílená byla symfonická hudba O. Brouska, který neváhal z jednoduché melodie hrané na foukací harmoniku u sjezdu jezu sáhnout k rozpohybování celého symfonického tělesa... To mi tam vážně nesedělo. Celé to vnímám jako dost nevyužitý potenciál, nicméně s přihlédnutím k soudobým českým komediím to patří k té lepší polovině. Točeno je to na Sázavě a člověk tak nějak zalitoval, že teplé léto už asi nadobro skončilo.... Tři poháry s kiwi. * * * ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • V čase nakrúcania bol na rieke Sázava nedostatok vody, a tak museli „suplovať kaskadéri" v neoprénoch. Tí pod hladinou celé hodiny privádzali do pohybu loďku či už ťahaním, alebo len na vlastných chrbtoch. (classic)
  • Natáčelo se v Českém Šternberku, Kácově, Soběšíně, Vlašimi, Praze a v obci Šlakhamry. Natáčení trvalo celkem 33 dní. První klapka padla 15. června 2016 a poslední 13. srpna 2016. (M.B)

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama