Reklama

Reklama

Obsahy(1)

5. března 1953 umírá muž. Tím mužem je Josef Stalin. Po jeho skonu vypuká v řadách jeho nejbližších naprostý zmatek a panika. Na to, co nastane po skonu velkého vůdce, se dosud báli jen pomyslet. Vždyť Lenin byl, je a bude vždy živý. Proč by nemohl i Stalin? Během jeho života se soustředili především na to, jak jej přežít. A teď se začnou naplno projevovat absurdní a pokřivené charaktery všech těchto Stalinových pohrobků. Začíná boj o veškerou moc nad komunistickou říší, která do této chvíle patřila jen a pouze brutálnímu diktátorovi. O nejvyšší post nebo aspoň o bezpečné místečko pod ním se perou ti, kteří se za dobu Stalinovy krutovlády dokázali zbavit jakéhokoli vlastního názoru. Stále se ujišťují, co by tomu nebo tamtomu řekl Stalin, a co by se jim za to asi tak mohlo stát. Povýšení? Gulag? Provaz? Koho se mají bát teď? Jedni kují pikle proti druhým a do toho společně organizují okázalý diktátorův pohřeb. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

Kaufman

Nepochopil jsi pointu.

 

;-P

 

Nepopírám, že Stalin má na rukou krev dle oficiálních odhadů 20 milionů lidí.

Tak jako má na rukou krev Hitler, ten má na účtu 75 milionů lidí.

 

Dobrá pointa souzení minulosti je, že soudit minulost s tím, co dnes víme po 70 letech, je dost pokrytecké, protože kritizující člověk v té době nežil a neví, co zúčastnění lidé v té dané době a chvíli věděli.

na příspěvěk reagoval Abes, Kaufman, Predkozka, Predkozka

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

Někteří zde diskutující, kteří se smějí tomu, že v Rusku byl snímek zakázán pro promítání v kinech by si měli uvědomit, že podobně laděný snímek o Havlovi, by tady taky neprošel, dokonce věřím tomu, že natočit satirický a nezkreslený pohled na Havlův život by se nikdy nedostal ani do fáze filmování, protože to by Pražská kavárna nedovolila, film by bojkotovala na všech možných frontách a rozhodně by se neštítila ani zastrašování účastníků filmování. Takže opatrně s tím pomlouváním Ruska, když v naší pseudodemokracii taky musíš držet hubu a krok.

na příspěvěk reagoval Kaufman

MarvinCZ

MarvinCZ (hodnocení, recenze)

Abes

Test jsem bohužel propásl. :( Ze zvědavosti jsem klikl na objevivší se svítící odkaz "TEST" nahoře v liště, aniž bych si uvědomil, že jde o test filmových znalostí, který je časově omezený. Škoda, že před započetím testu nebylo žádné varování.

 

Na druhou stranu mě to zatím nijak neomezovalo, o komentování k filmům nemám zase takový zájem. Veliká škoda, že nutnost splnit test je zřejmě podmínka pro možnost hodnotit některé filmy. Záložní řešení ve formě odeslání několika "ukázkových" komentářů pro možnost komentovat u filmů je tedy v mém případě úplně mimo. Nikde jsem nekomentoval a ani to neplánuji. Jediné o co jsem měl zájem bylo hodnotit filmy.

BleStr

BleStr (hodnocení, recenze)

Neudelal jsem test, tak nesmim psat recenze a ted uz ani hodnotit filmy :D Velky palec nahoru pro CSFD.

na příspěvěk reagoval Abes

MarvinCZ

MarvinCZ (hodnocení, recenze)

Kaufman

Nerozumím tomu, že počet hodnocení stále stoupá. Znamená to tedy, že hodnotit někdo může a někdo nemůže?

Zajímalo by mne, dle jakého klíče se o tomto rozhoduje.

na příspěvěk reagoval Kaufman, Abes

MarvinCZ

MarvinCZ (hodnocení, recenze)

Napadá někoho proč nelze tento film hodnotit? Zcela zde chybí formulář pro hodnocení i přes to, že je vidět že někteří uživatelé již film hodnotili.

na příspěvěk reagoval Kaufman

Uživatel Pouty93 smazal svůj příspěvek.

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

ESNYR

Vzhledem k tomu kdo tuhle zajímavost psal, bych radši to brál z velkou rezervou, jelikož často bere informace z neověřených zdrojů, navíc je to strašný Anti-Rusák.

na příspěvěk reagoval Kaufman

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

CALIBR

Člověče, nejsi jeden z těch, co zásadně používá všude původní názvy, protože čeština je celá trapná?

ESNYR

ESNYR (hodnocení, recenze)

Ruské ministerstvo kultury odebralo snímku povolení promítat. Právníci ministerstva ve filmu shledali „příznaky extremismu“, je prý „zaměřen na vyvolávání nenávisti a zášti a ničení důstojnosti ruského (sovětského) člověka“ a „křiví minulost, aby období 50. let v životě sovětských lidí vyvolávalo jen hrůzu a odpor“. (Kaufman

 

Na to že se pořád prezentují jako svobodná země .........

U koreje by se to dalo ještě omluvit (tam se pořád drží moci jedna a ta samá strana) ale proč tohle dělají rusové mi není moc jasné. Generaci zarytého komoušství už dávno musela vystřídat generace lidí kteří o tom ví jen z učebnic.

Jestli on ten Putin nebude stejná zrůda jako tadydle ten děda. Několik zpáv by tomu nasvědčovalo.

na příspěvěk reagoval Akira777

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Sice jsem to neviděl a asi ani neuvidím, ale každopádně tomu dám 5 hvězd jen proto, že to štve rudochy a je to schopné destabilizovat zemi kde zítra už zase znamená včera.

Související novinky

Vesmírná komedie s Hugh Lauriem má zelenou

Vesmírná komedie s Hugh Lauriem má zelenou

23.04.2019

Nová vesmírná komedie Avenue 5 od oceňovaného režiséra a scenáristy Armanda Iannucciho (Viceprezident(ka), Ztratili jsme Stalina) dostala od HBO oficiální objednávku na první řadu. Děj seriálu se… (více)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama