Reklama

Reklama

Obsahy(1)

5. března 1953 umírá muž. Tím mužem je Josef Stalin. Po jeho skonu vypuká v řadách jeho nejbližších naprostý zmatek a panika. Na to, co nastane po skonu velkého vůdce, se dosud báli jen pomyslet. Vždyť Lenin byl, je a bude vždy živý. Proč by nemohl i Stalin? Během jeho života se soustředili především na to, jak jej přežít. A teď se začnou naplno projevovat absurdní a pokřivené charaktery všech těchto Stalinových pohrobků. Začíná boj o veškerou moc nad komunistickou říší, která do této chvíle patřila jen a pouze brutálnímu diktátorovi. O nejvyšší post nebo aspoň o bezpečné místečko pod ním se perou ti, kteří se za dobu Stalinovy krutovlády dokázali zbavit jakéhokoli vlastního názoru. Stále se ujišťují, co by tomu nebo tamtomu řekl Stalin, a co by se jim za to asi tak mohlo stát. Povýšení? Gulag? Provaz? Koho se mají bát teď? Jedni kují pikle proti druhým a do toho společně organizují okázalý diktátorův pohřeb. (CinemArt)

(více)

Recenze (436)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Znáte ten vtip, jak se SSák v koncentračním táboře ptá Židů, jak vysoko umí skákat, a když řeknou neuspokojivé číslo, tak SSák řekne: "Málo. Zastřelit." Dojde pak konečně k jednomu nasvalenému Židovi, který řekne, že byl atlet a vyskočí dvakrát tolik co ostatní. A SSák kývá hlavou a pak řekne: "Toho zastřelte taky, přeskočil by plot." -- Tenhle vtip funguje přesně jako Smrt Stalina. Jasně, je to docela vtipné, ale vědomí toho, jak moc ten vtip stojí na tělech milionech mrtvých, ten smích mění do podivného temného hihňání. V tomhle filmu není scéna, co by byla čistě vtipná. I když padají hlášky jak z děla, pořád je to ve scénách o popravách, zradách a osobní hrůze z toho, kdo je a kdo není na seznamech. Tak asi záleží, jak dobře tohle snášíte. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Keď to budem brať ako vymyslený príbeh s reálnymi postavami, tak je to relatívne dobré. Ak to mám brať ako skutočný príbeh, tak len nekompletný jedinec tomu uverí, že to takto bolo. Nepochybne politické čistky boli, sú a budú, ale nie len v socialistických krajinách. To isté sa dialo aj v USA a v západných krajinách. Nuž a stále sa to deje a diať bude, ale na to sú už rafinovanejšie metódy. Najlepšia scénka je so šikmookým tlmočníkom. To bolo na 100% :). ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Existuje mnoho knih, dokumentů i filmů ukazující jak fungoval komunismus nebo jak bídně se měli obyvatelé SSSR, ale neznám dokument či film, který by takto dobře vykreslil atmosféru(byť s komickým nádechem) nejvyšších vrstev komunisstického ruska. ... Nutné dodat, tato komedie, je trochu obtížnější, protože člověk co nezná alespoň okrajově osobnosti jako Chruščov, Malenkov, Berya, Žukov, atd..., tak sníměk nebude plnohodnotně chápat. ...Ještě bych dodal, že Ztratili jsme Stalina je stylem podobný Shakespearovi, kde dramatická stránka je důležitější než ta komediální. .... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

božsky absurdní,brutálně černohumorná a zároveň nepříjemně marazivá záležitost,která čím více nectí historickou přesnost,tím více baví.Už jen kvůli skvělému Buscemimu mám prostě potřebu dát Smrti Stalina plnou palbu...80% ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Místy na mě film působil jakoby byl natočen dle divadelní předlohy. Asi by nebyl problém jej zinscenovat. Teda až na ty slow motion groteskní či majestátní nástupy jednotlivých postav. Ten Žukovův stál obzvlášť za to. Mnohokrát pobavilo ale mnoho referencí mi jistě taky uniklo, čili lidem narozeným v osmdesátkách a ignorantům jako jsem já, bude druhá projekce chutnat více. Taky mi dost vadila angličtina ikdyž jsem se ten rozpor snažil vytěsnit. Tak snad bude ruský dabing, nebo gruzínský :o) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Skvěle britsky, černohumorně a ač volně, tak přesto i věrně skutečnosti, natočeno. Ztratili jsme Stalina ukazuje onu absurditu totality a kultu osobnosti, který jde za hranice myslitelného. Je to ideální prostředí, kde se může tento echt britský humor odehrávat. A ač je to komedie, spíše ve výsledku z toho mrazí. Protože i nějak tak to bylo. Krásná ukázka toho, kam by se naše společnost již neměla vracet. A to, že v Rusku tento snímek zakázali též o mnohém vypovídá. Já dávám velký palec nahoru a mile rád si projekci znovu zopakuji. Tento snímek se totiž povedl po všech stránkách. 80% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Satiriské kvality se tomu nedají upřít, ze všech hovad jsou tu prvotřídní igráčci a jejich ztvárnění je opravdu vtipné. Bohužel film jako takový moc vtipný není, je tu dost hluchých míst, takže na opakované zkouknutí to nevidím. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ač je to hodně slušná prdel, musí si každý uvědomit, že to zabíjení, zatýkání a mučení se opravdu dělo. Historicky je to tedy velmi hodnotné dílo a i pro ty, kterým dějepis nic neříká, skýtá film mnoho zábavy plné kurevsky černého humoru. Uteklo to jako nic a bavil jsem se dobře, takže spokojenost. 85% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Když ukazuje malost mocných, je výtečnou legrací. Není ale dost absurdní, aby se člověku chtělo smát při pohledu na historickou tíži. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Podle trailerů to vypadalo na komedii od začátku do konce. Ale to bylo pouze první zdání. Většinu vtipných scén jsme v traileru viděly, ale většina filmu byla úplně jiná. Jsem rád, že se režisér nesnažil o to, aby herci mluvili s ruským přízvukem, vždycky to vypadá dost šroubovitě. Zároveň příběh je dobře zpracovaný, nenapadlo mě, že to bude takto vymyšleno. Sice se najde několik bot, ale jsem schopen přimhouřit oko a snažit se to nevidět. Ačkoliv ty razie, jak jsou znázorněné, více odpovídají 30. letům, než 50. A nechápu, jak to v Rusku mohli zakázat. I přes ironizující tón filmu nejde o snímek, kdy by Stalin byl parodován nebo zesměšňován. Důvod zákazu tak plave trochu na vodě. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se vůbec nechytal. Film mě nezaujal, herci žádný zázrak a děj pro mě nepochopitelný, takhle to fakt bylo? Podle ukázek a hlavně primárního zařazení to měla být komedie. Nezasmál jsem se ani jednou. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opravdu černohumornou taškařici, ale že se do toho Britové pustí až s takovou vervou, jsem opravdu nečekal. Parodický pohled na to, co se v Rusku dělo kolem a po smrti Josefa Stalina a často jsem si říkal, že takhle to ve skutečnosti opravdu mohlo být, i když je to občas přitažené z vlasy. Několik charakterů je naprosto skvěle vykresleno a jejich interakce jsem si opravdu užíval, protože často byla zábava pouze sledovat, co se bude dít dál. Například Jason Isaacs jako generál Zhukov byl naprosto skvělý. Mohu doporučit každému, komu není cizí černý humor a dokáže brát věci s nadsázkou. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Výborná černohumorová záležitost, která oplývá hvězdnými jmény a u které jsem se snad každých deset minut řezala smíchy. Nechápu, proč jsem tento film tak dlouho oddalovala, protože zábava je to královská. K výukovým materiálům bych to dozajista dětem ve školách nepouštěla a citlivým pamětníkům by taky nemusel udělat zrovna nejlíp, ale Armando Iannucci podal scénář tak osvěžující cestou, že se o ty dějiny snad začnu zajímat ještě víc. Všechny herecké výkony byly báječné, hodně mě tu zaujala Andrea Riseborough svojí absurdně napsanou postavou a samozřejmě Steve Buscemi. Vůbec bych se nebránila pustit si tohle někdy znovu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Výborné! Výborné! A ešte raz výborné. Skvelá politická satira, kde sa o stoličku moci bijú popredný Stalinový ľudia. Steve Buscemi ako Nikita Chruščov je boží. 9/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pro me zklamani, zahranicni herci proste nikdy verohodne nezahraji ruske postavy, jeste historicky tolik vyznamne. Ackoliv takovy Buscemi byl vyborny. Namet dobry, zanrove ale nevyhranene. Nektere sceny jsou dobre, celkove malo kompaktni a moc roztahane. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Minulo mě to humorem stejně jako Grandhotel Budapešť - zvláštní. Výtečné herecké obsazení. #teamVasilij! #vošajstlich ()

Související novinky

Vesmírná komedie s Hugh Lauriem má zelenou

Vesmírná komedie s Hugh Lauriem má zelenou

23.04.2019

Nová vesmírná komedie Avenue 5 od oceňovaného režiséra a scenáristy Armanda Iannucciho (Viceprezident(ka), Ztratili jsme Stalina) dostala od HBO oficiální objednávku na první řadu. Děj seriálu se… (více)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama