Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (309)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mckenna Grace byla skvěle vybrána a jí věříte, že je to geniální holka. Ale možná ještě větším překvapením je Chris Evans, který není jen svalnatý hezoun, ale dá i komplikovanější roli. A je, je to dojemné, ale takovým způsobem, že mě film bavil, chtěl jsem vědět, jak to dopadne, a nemohl jsem se od něj odtrhnout. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chris Evans střídá velké produkce spojené zejména s jeho stěžejní komiksovou rolí s menšími projekty, u kterých projeví svůj slušný herecký talent. Překvapil i coby režisér (Noc v New Yorku), kterak potěšil všechny, kteří prožili nejednu probdělou noc. Čerstvá školačka, jinak jeho neteř, tentokrát oplývá zázračným matematickým talentem, takže vypočítá příklady, o kterých většina dospělých ani neslyšela. Je to promyšlený útok na city, kdy se potýkáme s tím, jakou výchovu zvolit (po letech se ozve panovačná babička s nemalými ambicemi). A samozřejmě to ve finále do sebe všechno krásně zapadne. Potěší civilní podání i dětská bezprostřednost Mckenny Grace (*2006). Návrat Marca Webba ke svěžímu nezávislému vánku á la 500 dní se Summer potěší. PS: Děvče nicméně tužku drželo jako kopyto. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se nechal frajerkou překecat ke zhlédnutí rodinného dramatu, ačkoli tento žánr od srdce nenávidím. Když se na této databázi podobný snímek přehoupne přes 80 %, tak to zpravidla bývá zárukou kvality. Velmi mě překvapil herecký výkon Chrisa Evanse, který vyměnil elasťáky ušité z americké vlajky za kostkovanou košili, ve které mu to nejenom seklo, ale dokonce zvládl i kvalitně hrát. Příběh je maximálně šablonovitá záležitost snažící se ždímat z diváků emoce. Nutno říct, že úspěšně. Pochvalu si jistě zaslouží i mladá slečna v dětské roli. Celý příběh se točí kolem dilematu, zda je lepší geniální dítě začlenit do normální společnosti, nebo u něj raději rozvíjet schopnosti za cenu "normálnosti". Film má správné tempo, dostatečně zajímavý vývoj, dialogy se dají nečekaně dobře poslouchat a rozhodně potěší i jemný humor, který zkrátka funguje. Tyhle faktory činí Gifted v rámci žánru o jednu úroveň lepší než obdobné snímky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $24,768,464Tržby Celosvetovo $36,424,447Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Civilnejšia dráma, ktorej chýba silnejší vnútorný element, ktorý by skutočne dostal do kolien, otriasol príbehom v plnom rozsahu. Rozohrané to je dobre, aj keď v dosť pomalom tempe, má to dobré úseky, aj súdny proces nie je zlý, herci fajn, až na toho strašiaka v podobe babičky tej malej talentovanej dievky. /60%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naozaj, nieje to len na city hrajúci snímok. Snímok plný klišé, sentimentálnych scén a do očí bijúcej snahy o spravodlivosť, aj napriek tomu, že v dnešnom svete by sa podobný príbeh odohral v ďaleko pesimistickejších výhliadkach. Je to akýsi balzam pre nás, ktorí sa nechcú vzdať aspoň pomyslenia na svetlé zajtrajšky ( a vy ostatný pašeráci všetkého zlého, viete na čo myslím ). Remeselne sa tu niekto pomazlil s kamerou, citovo sa tu niekto snažil niečo zdeliť. Je len škoda, že tých kreténov začína byť viac, aby ocenili prístup tohoto filmu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 7. října do 20. listopadu 2015 ve městech Savannah, Tybee Island a Atlanta ve státu Georgia v USA. Scenárista Tom Flynn chtěl natáčet film ve městě St. Peresburg na Floridě, jelikož se tam film odehrává, ale nedokázal přesvědič producenty, aby tam natáčeli. (BMW12)
  • Aby si Mckenna zapamatovala složité rovnice k vyřešení při natáčení, tak společně s maminkou si na ně složila písničku. (Azuko)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama