Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (309)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se nechal frajerkou překecat ke zhlédnutí rodinného dramatu, ačkoli tento žánr od srdce nenávidím. Když se na této databázi podobný snímek přehoupne přes 80 %, tak to zpravidla bývá zárukou kvality. Velmi mě překvapil herecký výkon Chrisa Evanse, který vyměnil elasťáky ušité z americké vlajky za kostkovanou košili, ve které mu to nejenom seklo, ale dokonce zvládl i kvalitně hrát. Příběh je maximálně šablonovitá záležitost snažící se ždímat z diváků emoce. Nutno říct, že úspěšně. Pochvalu si jistě zaslouží i mladá slečna v dětské roli. Celý příběh se točí kolem dilematu, zda je lepší geniální dítě začlenit do normální společnosti, nebo u něj raději rozvíjet schopnosti za cenu "normálnosti". Film má správné tempo, dostatečně zajímavý vývoj, dialogy se dají nečekaně dobře poslouchat a rozhodně potěší i jemný humor, který zkrátka funguje. Tyhle faktory činí Gifted v rámci žánru o jednu úroveň lepší než obdobné snímky. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalší americký, na city brnkajúci snímok, no tentokrát aspoň v roztomilom detskom balení v podobe Mckenny Grace. Tento blonďavý anjelik je vtipný, úžasne hrá a tie oči...takým sa odpúšťa všetko. Pri filme som si niekoľkokrát spomenula na štýlovo podobný Ja som Sam, v ktorom hlavnú dvojicu hral Sean Penn a rovnako roztomilá a blonďavá Dakota Fanning. Škoda, že Američania vždy tak tlačia na pílu, pretože si tým len škodia. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přetahovaná o dítě v různých obměnách už tu byla mnohokrát, ale Gifted je přeci jenom specifický. Nejde jen o to, že se tu střetávají matka a syn či že jde o geniální dítě, ale i o fakt, že ani jeden z postojů soupeřících stran není úplně správný, ačkoliv je fakt, že kdo má srdce, musí fandit strýci. Nicméně ta neochota vyjít vstříct je jedním z pilířů filmu. Tím dalším je celkem brutální hra na emoce, která ale funguje takřka dokonale. Těch vyhrocených okamžiků je tu celá řada ať už se jedná o soud nebo o plnění jeho verdiktu. Svůj podíl na tom má i sugestivní projev Mckenny Grace, která má supertalent a přehrává všechny své zkušenější kolegy o parník a to Evans s Lindsay Duncan podávají výborné výkony. Od Webba jsem něco podobného nečekal, ale o to víc mě dostal. 95% ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Filmů na podobné téma bylo natočeno spousty, ale tento se umí tak nějak dostat pod kůži. Vtip, dramatické chvilky, všechno působí, jak má. Navíc Mckenna je neskutečná. Člověk si tuhletu malou ďáblici musí zamilovat hned od první chvíle. Pozadu ovšem nezůstává ani Chris Evans v roli jejího otce (pro mě veliké překvapení). Chemie mezi nimi funguje na jedničku. A nakonec, kde máte jednookou kočku jako milovaného mazlíčka. Palec nahoru. 84% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Gifted" je ďalším príjemným filmom tohto roku. Je vždy super vidieť film takéhoto typu, lebo v človeku trošku otvorí iné obzory a ukáže, že svet vie byť aj pekné miesto. Teda... pokiaľ sa ľudia nevláčia po súdoch kvôli tomu, kto sa bude starať o dieťa. Áno. To je asi najväčším problémom tohto filmu, že tu máme opäť aj scénky, ktoré by som radšej nevidel, no čo už narobíme? Ale na druhú stranu tu máme vynikajúce postavy podané skvelými a talentovanými hercami. Chris Evans, Octavia Spencer ale aj Jenny Slate a Mckenna Grace. Všetci sú skvelí. Film je milý, na správnych miestach správne vtipný a veľmi dobre ukazuje vzťah medzi strýkom a jeho neterou. Plus aj to, že nemáme občas hovoriť veci, ktoré možno nemôžeme splniť, lebo môžu ľudí okolo nás zraniť oveľa viac, než by sme si mysleli, že to môže spraviť. Ale Amerika je často o takýchto rozhodnutiach, ktoré vedia veľa vecí zmeniť. Pre mňa je to vynikajúci film. Odporúčam vidieť. Hodnotenie: A- ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Při jízdě v lodi hraje „The Wind“ od Cata Stevense a u náhradní rodiny hraje „Pretty Bird“ od Crooked Still. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 7. října do 20. listopadu 2015 ve městech Savannah, Tybee Island a Atlanta ve státu Georgia v USA. Scenárista Tom Flynn chtěl natáčet film ve městě St. Peresburg na Floridě, jelikož se tam film odehrává, ale nedokázal přesvědič producenty, aby tam natáčeli. (BMW12)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama