Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

ilovebritain 

všechny recenze uživatele

Divadlo nepatřící na filmové plátno. Skvělí herci netušící, co mají dělat. Snad krom Everetta a zejména Tucciho. Ti dva skutečně vědí, co to znamená Shakespeare. Jeho slova jim sedí v puse, jako puberťačce na zdi plakát hezounka. Velký nevyužitý potenciál co se zbytku týká. Ať už je řeč o hercích, hudbě či exteriérech. Plýtvání. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nezamilovávala do Shakespeara, ale samozřejmě inspirace odvozená z jeho děl je opulentní, což respektuji. A proto je například zde možné sledovat tuto hravou variaci Snu (hra byla dokončena v roce 1596), jenž je přesazena do Toskánska na konci 19. století. Čiší tu láska k divadlu v době belle époque stejně jako k magickému světu královny Titanie. Obsazení je božské, miluju kombinaci Michelle Pfeiffer (přeněžné královny) Calisty Flockhart (bláhově zamilované) a Anny Friel (důstojně bojující o lásku). Nikdy bych tu nečekala Christiana Balea nebo Stanleye Tucciho, kdo byl ale na přelomu 90. let a outís ideální tváří klasiky, to je samozřejmě Rupert Everett. Pokud vášnivě sledujete vše, co je božským Willem políbeno, pak je to jasná volba, pokud je váš poměr k nesmrtelnému dramatikovi vlažnější, ani tak se nudit nebudete. Tento Sen je radostí pro všechny smysly. ()

Reklama

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Sen noci svatojánské-Shakesperovská pohádková komedie. Příběh v několika rovinách. Mladí lidé, kteří jsou sice zamilovaní, ale nějak se to špatně spáruje. Parta obyčejných ochotníků, kteří touží po skvělé sehraném představení. Pohádkové bytosti v čele s králem Oberonem, královnou Titánii a zmatkářem Pukem. Klasika ve verších s nadsázkou a vtipem, fakt úžasná sranda u ochotnického divadla, náruživý osel :). Vůbec mi nevadily cyklistické závody lesem, všechno se doplňovalo. Já se skvěle bavil !! ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Podobně jsem si při čtení této Shakespearovky představovala filmové zpracování co se týče těch lesních exteriérů a všech nadpřirozených bytostí. Co se týče hereckého osazenstva, nemám nikterak velké prostesty. Snad možná Oberona jsem si představovala staršího. Nicméně se ani ztvárnění Everettem nebráním. Naopak mě překvapila Calista Flockhart, kterou jsem vždy měla zafixovanou jako Ally McBeal. A troufám si říct, že byla jednou z nejvýraznějších postav, ještě spolu s Christianem Balem a Kevinem Klinem. Ten ostatně předvedl velmi dobrou "hru ve hře" a ta story o Pyramovi a Thisbě bylo to nejlepší z celého snímku. ()

Želik 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by ma, že v jednom filme uvidím Christiana /Batmana/ Balea, Calistu /Ally Mc Beal/ Flockhart a Annu /Bathory/ Friel:))). Inak k filmu môžem povedať iba krása, krása, krása. Ale čo sa čudujem, veď je to Shakespeare so skvelým obsadením, dobrou hudbou a vtipom. Keby ma niekto hľadal, zháňam ten zázračný kvet, aby som neskončila v háji a sama. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama