Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na Zatřesoštěpovi ujíždím ve staroanglickém originále, v divadle, v českém překladu, a ve filmu samozřejmě taky. Obzvlášť s tak skvělým obsazením a špičkovou vizuální stránkou, takhle nějak si taky představuju "fairies". A říkejte si co chcete, Michelle Pfeiffer je jako Titanie nádherná (no dobře, Rupert Everett je jako Oberon taky k sežrání, ale nahlas bych to neřek:)) a Kevin Kline...co k němu dodat. To je rozsah - od příšerného Wild Wild West k jedné z nejlepších novodobých adaptací Shakespeara, klobouk dolů. Asi bych se měl pořádně podívat na nějakého "Branagha" :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11miliónovTržby USA $16,071,990Tržby Celosvetovo $25,011,645║ úžasné obsadenie, dobré kostýmy a aj som sa snažil z týmto recitátom bojovať ale to sa nedá toto fakt ide mimo mňa /40%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Absolutně mistrovská scéna (vtipná scéna): závěrečné představení ochotnické společnosti - zbytek je spíše romantický, ale tato scéna je jak z grotesky (úžasný Kline a Rockwell) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Že se tady nejedná o "divoký" athénský "prales", že byl příběh přesunut do idylické krajinky Toskánska 19. století, že se film stal skutečně hutným filmem v pravém slova smyslu, je jen dobře a toto téma si nějakou režijně i klasicky vyzrálou a nebojácnou adaptaci bezesporu zaslouží. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Simon Boswell: 1. Overture A Midsummer Night's Dream [11:31] ,2. Brindisi - Renee Fleming/Marcello Giordani [2:52] ,3. Che Gelida Manina - Luciano Pavarotti [4:37] ,4. The Course of True Love [3:23] ,5. Between the Cold Moon and the Earth [3:20] ,6. Hot Ice [2:22] ,7. The Forgeries of Jealousy [3:53] ,8. I Know a Place Where the Wild Thyme Blows [4:15] ,9. Casta Diva - Renee Fleming [7:05] ,10. Intermezzo [2:16] ,11. What Fools These Mortals Be [2:46] ,12. Strange Snow [3:34] ,13. Fair Lovers You Are Fortunately Met [1:46] ,14. Una Furtiva Lagrima - Roberto Alagna [3:40] ,15. Wedding March [5:01] ,16. A Most Rare Vision [5:55] ,17. Non Piu Mesta - Cecilia Bartoli [3:06], ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dosud jsem zcela nepochopil smysl poezie, nedokázal jsem vykoumat ani krátkou báseň, nevymyslel jsem jiný než sprostý rým a jambický pentametr bych nejspíše využil při opravě radlice u kombajnu. Jsem prostě nekulturní tvor přízemně neoceňující velké umění, ale přesto jsem se odvážně vrhnul do poetického lesa, kde jsem však zklamaně zjistil, že excelentní sestava herců si jenom zarecitovala verše velkého alžbětince. Přesto jsem přesvědčen o tom, že jsem byl svědkem skvělých hereckých výkonů, zejména Kline a Tucci mi padli do noty, ale míra zábavy u mne rozhodně nepřesáhla tři hvězdičky. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Já jsem na pohádky, hodně. Na takové ty pohádky, kde drak poníží krále a princeznu zjizví na obličeji a bude potřeba hodně krve, potu a slzí, než si všichni padnou do náruče. A tady si všichni padají do náruče už od začátku, navíc v ještě tak umělých kulisách lesa, až z toho srdce bolí úplně neromanticky. Tato adaptace mi přijde velmi otrocká, velmi otrocká v tom smyslu, že jsem nedokázala uvěřit, že tu je opravdu důvod, proč by se mžitky mezi stromy měly proměňovat v mýtická stvoření a proč by všichni měli mluvit ve verších. Žádný z herců ve mně nevzbudil dojem, že opravdu je tou postavou, jak ji Shakespeare napsal, a že mluví, jak mu jazyk narostl. Byli mnohem blíže tomu, co já nazývám zaplacenými rutinéry. Prokrista, vždyť v tomto filmu i Christian Bale působil jenom jako nemyslící hora svalů! Ten Christian Bale, který za rok bude Patrikem Batemanem. Jsem smutná, že někdo z tvůrců nenašel odvahu/zazemí, aby to vzal pořádně od podlahy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nezamilovávala do Shakespeara, ale samozřejmě inspirace odvozená z jeho děl je opulentní, což respektuji. A proto je například zde možné sledovat tuto hravou variaci Snu (hra byla dokončena v roce 1596), jenž je přesazena do Toskánska na konci 19. století. Čiší tu láska k divadlu v době belle époque stejně jako k magickému světu královny Titanie. Obsazení je božské, miluju kombinaci Michelle Pfeiffer (přeněžné královny) Calisty Flockhart (bláhově zamilované) a Anny Friel (důstojně bojující o lásku). Nikdy bych tu nečekala Christiana Balea nebo Stanleye Tucciho, kdo byl ale na přelomu 90. let a outís ideální tváří klasiky, to je samozřejmě Rupert Everett. Pokud vášnivě sledujete vše, co je božským Willem políbeno, pak je to jasná volba, pokud je váš poměr k nesmrtelnému dramatikovi vlažnější, ani tak se nudit nebudete. Tento Sen je radostí pro všechny smysly. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

No páni! Nečekal jsem nic a to více jsem byl překvapen! Skvělé obsazení, brilantní scénář a to vše odehrávajíc se v tak dokonalém prostředí, že nemám sebemenší problém dát ČISTÝCH pět hvězdiček. A to jsem si myslel, že Calista Flockhart neumí hrát. :-) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Takovej film, kterej vás neurazí, ale zároveň nepobaví, má takové hodnocení protože si ho pouští jen fandové tohoto příběhu, ale nebudu jim ho moc kazit, ale pro mě za dvě :: (( ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nejpohádkovější Shakespeare jakého jsem kdy měla možnost vidět a kdyby film viděl on sám, byl více než spokojen.Víly,elfové,raraši to všechno tu je (s tím make-upem si někdo musel dát sakra práci).Dále se tu objeví plejáda hereckých hvězd v čele s vynikajícím Kevinem Klinem,scéna z konečného představení nemá obdoby xD. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zpracovat klasiku, jakou je Shakespeare, se musí umět. Tenhle film to nepotvrdil dost přesvědčivě. Sice v něm hrají Kevin Kline, Stanley Tucci, Michelle Pfeiffer nebo Christian Bale a další, ale tohle hvězdné obsazení nestačí pro dobré uchopení náročné látky, která zde má podobu neobvyklého experimentu. Občas se objeví skvělá scéna výborně obrazově ztvárněná, a hned po ní zase přijdou nudné scény, jejichž vynechání by pomohlo k celistvějšímu vyznění filmu. Jako celek má film hodně rušivých míst, a naštěstí, v zásobě celou řadu zvučných hereckých jmen. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Že tvůrci přesunuli Atény někam do Toskánska a celý děj notně i v čase, to jsou docela pěkné nápady. Jenže jsou využity jen k tomu, že herci jezdí po ateliéru na bicyklech. Neříkám, že je to špatná adaptace, ale od takovéto herecké sestavy jsem prostě čekal víc. Pěkná ilustrace Shakespearova textu, ale na čtyři hvězdičky to není. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ó, při luně, kdo může i rozverně nadpřirozeného Shakespeara, zvláště s obsazeným Chrisem Baleem♥, neměl by mít problém s touto příjemnou a místy i vtipnou klasikou po britsku, s hereckým národnostním mixem, kde kromě vyzkoušené kvality (David Strathairn, Sam Rockwell, Stanley Tucci, Michelle Pfeiffer) někteří velmi příjemně překvapili (Rupert Everett, Calista Flockhart). ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nádherných pět zářivých svatojánských hvězdiček! Moc pěkná adaptace, ke které jsem se dostala až dnes. Parádní překlad, výprava, obsazení, hudba, no skvělé celé. Závěrečná divadelní scéna Kline a Rockwell byla k popukání! :) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rozprávka pre dospelých alebo skoro dospelých, čáry máry, elfovia. Michelle Pfeiffer či Sophie Marceau v mladom vydaní to je sen nejedného muža nielen počas noci svätojánskej. Ale prosím vás, radšej bez veršov. Shakespearov jazyk prosím len do divadla. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná adaptácia s krásnou a dobre zvolenou hudbou a výborným hereckým obsadením, ktorému kraľuje trojica Tucci - Kline - Everett. Nie je síce jednoduché odsledovať komplikované verše, ale tým silnejšie film zapôsobí. Prvá polovica mala síce pomalší rozbeh, ale druhá polovica a hlavne záver sú úchvatné. Aj vďaka skvelému koncu za 5. A už len jedna veta na záver - "Let me play the moon." ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Síce som to pozeral s českým dabingom, ale tá shakespearčina je mi rovnako vzdialená ako maďarčina, takže som väčšinu času nemal ani šajn o čom sa tie postavy rozprávajú. Tak som to nejako pretrpel až do konca, aspoň záverečné divadelné predstavenie bolo vtipné. ()

Reklama

Reklama