Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedený novinář Jack Taylor, do jehož péče svěří bývalá manželka na týden jejich dceru Maggie, a rozvedená architektka Melanie Parkerová, která se stará o syna Sammyho, shodou okolností zmeškají odplutí parníku na celodenní školní výlet dětí. Oba exponovaní rodiče musí v běžném pracovním dni plném povinností vyřešit, co s dětmi, ale nejjednodušší řešení – předat je na hlídání příbuzným – selhává. Situaci komplikuje jak averze dětí vůči sobě navzájem, tak nedůvěra a averze rodičů k opačnému pohlaví. Stresová situace nutí rodiče k vzájemné pomoci: Melanii čeká prezentace jejího významného architektonického projektu, Jacka tisková konference, na níž má předložit důkazy o tom, že starostovu volební kampaň finančně podporuje mafie. Hektický den, vyplněný překotnou koordinací osobních programů, dětským nezáměrným torpédováním snahy dospělých, nedopatřeními a drobnými nehodami sbližuje nejen děti, ale i dospělé… (TV Prima)

(více)

Recenze (110)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedený filmík určený pouze na oddechový večer, naštěstí si ani nehraje na nic víc, navíc s příjemným Georgem Cloonym a Michelle Pfeifer, prostě pohodička (i když takový děti mít doma, to asi pohodička není :-). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná dojemno-dramatická "romantika" cílená na nenáročné publikum. Naprosto rutinní práce, kdy režisér vrší za sebe prvoplánově slzopudné záběry postrádající smysl, přičemž vše vrcholí "úžasnou" převlékací montáží Michelle Pfeiffer před koupelnovým zrcadlem (což je už opravdu moc okaté předělávání diváka na vola)... Film sice končí o pár minut později, ale jde naprosto do ztracena. To sice může evokovat dojem toho, že to skutečně byl jen další den z mnoha, po kterém bude následovat ještě mnoho dnů dalších, ale jelikož si snímek není schopen pozornost normálního diváka udržet během jakékoliv předchozí části, může se vám lehce stát, že konec prostě prošvihnete (testováno na lidech:)). 50%, přičemž jistý kredit tomuto a podobným dílům lze přiznat jen při vzpomínce na obdobnou produkci německé nebo italské televize, se kterou se můžete rovněž potkat v první polovině víkendového odpoledne. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda já jsem buď těhotnej nebo jsem v nějakým citlivým stadiu a už jenom čekám kdy koupím dorty, pozvu k sobě domu tlustoprdky a budeme společně bulet nad každou pusinkou, protože za poslední týden je to už druhej čistokrevnej romanťák který se mě líbil. Báječný den patří mezi vůbec nejkvalitnější romaňtáky, protože až do poslední možný chvíle, se v něm drží humor a je vyprávěn s neuvěřitelnou lehkostí. Navíc George a Michelle jsou takový roztomilý ťuťu ňuňu lidičky že jim člověk tu lásku hrozně přeje. Já jako super romantik přeju Georgovi hlavně ten sex s Mišelkou, protože ona je fakt nebetyčná kočena, u ní nevím jestli se mám dřív dívat na nohy, na zadek, na prsa, nebo do očí či na úsměv a ještě přitom musím stíhat její mimiku. Jako romanticky založený chlapec to hold nemám při sledování Báječnýho dne vůbec lehký. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Clooneymu to prostě sekne i v romantické komedii a když mu k tomu navíc sekunduje báječná Michelle Pfeiffer je o příjemný snímek na sobotní televizní večer postaráno. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie... Clooney je naprosto neuvěřitelnej. Ten člověk má ohromný charizma a já ho mám rád! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

To prostě musel bejt báječnej den, když nevázaný George Clooney potkal věcnou Michelle Pfeiffer a i přes jejich zklamání z romantických vztahů, celkovou rozdílnost povah a dva nepříliš hodné potomky všechno skončilo láskou. Jop, ale kéž by to bylo takhle i ve skutečnosti, hm? Tak snadné a tak opravdové. Mám rád tenhle styl romantických komedií, kde je láska brána s humorem a nadhledem, kde jsou hlavní hrdinové sympaťáci a ta osamělost jim kouká z očí, kde se nezapomnělo na staré pojetí milování jako romantického duševního naplnění. Dnešní pragmatický materialismus vztahů se mi nelíbí, ale tyhle romantické komedie mi na něj dávají zapomenout. Děti jsou sice občas až příliš ukřičené a rozmazlené, ale tempo si snímek udržuje až do nestandardního konce, který ho nepošle jako mnoho jiných filmů k ledu. Příjemné a charismatické obsazení, nápaditý scénář a několik dobrých zápichů ze života (první setkání Clooneyho a Michelle: - Jak víte, že jsem Kirstynin exmanžel?- Protože tohle je její dcera a tohle obyčejně exmanželé dělávají. - A tohle je přesně poznámka exmanželek. Tenhle film se mi prostě líbí a i to je důvod, proč jsem si ho jako jeden z mála koupil na DVD. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybych někdy předstírala zájem o muže, tak mě zastřel." Kdyby ke mně byl život ještě o něco štědřejší, tak bych byl sympaťák jako Jack a domů by si mě odvedlo něco tak úžasného jako Melanie. Pak už bychom si jenom užívali, nestárli a neměli žádné děti, které by nám v tom bránily. Nicméně je to tak, jak to je a já mám zakázáno si na cokoli stěžovat, tak si alespoň občas užiju Báječný den se dvěma báječnými lidmi. Mě je s nimi prostě dobře a za to jsem ochoten zaplatit hvězdami. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zcela nečekaně vcelku slušný film, který si nehraje na vážnou romantickou podívanou, ale jen si tak pomalu a volně pluje ke zdárnému konci. Jeho obrovskou výhodou je vyvážený temporitmus, charismatičtí hlavní představitelé, zajímavá dějová linie (velmi dobře udává tempo) a v neposlední řadě konec, který ač je hodně sladký, rozhodně jej nelze zařadit k těm přesládlým happy endům, jimiž většina romantických filmů končí. [TOP 19/8 60%] ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pohodový rodinný film. To je ta nejlepší charakteristika, která mě napadá. Avšak ani Michelle Pfeiffer a George Clooney nepomohou k nadprůměrnosti tohoto snímku. Je to prostě taková oddechovka k odpolednímu posezení s rodinkou u televize. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

No nebyl by to krásný pár? Božský Jiřík a s éterickou a krásnou rovněž božskou Michelle? A Ti spratci jako bonus? Krásní lidé, atraktivní job, dítka jak z reklamy na životní rodinné pojištění.... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem tenhle film kdy viděla dřív, musela jsem mít vlčí mlhu. Nebo jsem ještě nebyla zralá, ale tohle je dokonalost sama. Ta kompaktní funkčnost je až fascinující, s jakým přehledem a nicotnou zápletkou se dá uhrát celý film na bázi jediného zmateného dne, který jen stále někdo komplikuje. Zásadní kouzlo samozřejmě stojí a padá s dokonale neviditelnou formální stránkou a hereckými koncerty nijak se neexhibující přirozeně krásné a opravdové Michelle a kupodivu nijak nevtíravého George. Ti dva nejsou příkladnými protiklady, oni mají k sobě neskutečně blízko právě díky své otevřenosti vůči svým dětem a snaze balancovat mezi péčí o ně a svou kariérou. Není tu nic, co by vyprávění kladlo zásadní překážky, jde jen o ryzí obraz fenoménu 90. let. Vrcholil tlak na svobodné mateřství spojené s ambiciozní kariérou a bonvivánství s odstupem k zodpovědnosti. A pak na řadu přišly rybičky a kočka Lois Lane, která všechno pomohla nasměrovat k ideálnímu konci. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Může se za označením americká romantická komedie skrývat něco příjemného, nebo snad dokonce velmi příjemného a nadprůměrného? Ano, tady je důkaz. Když je tam krásnej chlap a krásná ženská, kteří navíc mají charisma a jsou skvělí herci a scénárista nedal mozku dovolenou, jde to bez problémů. P.S.: Nejlepší sledovat ve dvou. 70%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zmatky, stresy, potíže? Jsme v žánru romantické (asi) komedie, tudíž všechno musí skončit košatým happy-endem. Ovšem pokud se na začátku příběhu potkají dvě duše, které se nechtějí ve vztahu znovu zklamat, může to být ještě větší problém. To by ale scénář nemohl nabízet víceméně nastrojené náhody a vedle pozvolné proměny od nenávisti k citům nabídnout i nějakou přidanou hodnotu. A i třeba svižnější tempo. Georgi Clooneymu jeho ex oznámí, že prchá se svým novým manželem na svatební cestu a nechává mu na hlídání bez předešlého upozornění jejich společnou dceru. Přitom zrovna TEN DEN musí (coby novinář) vyřešit jednu kontroverzní kauzu, která začala odvážným obviněním starosty. (Architektku) Michelle Pfeiffer čeká prezentace důležitého projektu, přitom zrovna v TEN DEN jeho vinou zmeškala v deštivém ránu synův školní výlet, což se jí ani trochu nehodí. Tihle dva si nakonec musejí pomoci navzájem... Tvůrci nicméně nakonec nabídnou poměrně fajn (stará dobrá) pravidla, neútočí laciným sentimentem, solidně vyždímají zběsilý život na Manhattanu a coby ona přidaná hodnota, o které píšu výše, nás může uspokojit ústřední herecké duo. Přesným opakem je pak klučina, který o rok později stál za pohřbením série Sám doma. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tieto filmy, kde sa na začiatku všetko komplikuje ale napriek tomu viete, asi ako to skončí, tak tie, fakt nemusím .... ()

Reklama

Reklama