Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskva sa chystá na roj meteoritov ojedinelý za posledných 50 rokov. Mladí i starí okupujú najlepšie pozície na strechách činžiakov, aby jedinečný jav mohli zachytiť na kamery či mobilné telefóny. Avšak s meteoritmi sa rúti na hlavné mesto i neznámy objekt obrovských rozmerov, ktorý prednedávnom zostrelili stíhačky ministerstva obrany. Centrom príbehu je Juľa Lebedeva (Irina Staršenbaum), ktorá sa snaží pomôcť zranenému mimozemšťanovi Hijkenovi (Rinal Mukhametov) dostať sa späť k zvláštnemu elementu pochádzajúcemu z jeho materskej kozmickej lode. Ten sa ocitol v rukách armády a jedine jeho znovuzískanie pomôže Hijkenovi vrátiť sa bezpečne tam, odkiaľ priletel. (sochoking)

(více)

Recenze (102)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pád vesmírné lodi byl parádní, bohužel pak nastal romantický film, plný něhy a lásky. A ta scéna odporující logickým zákonům: Na město spadne vesmírná mimozemská loď, je 200 mrtvých a mládež jde normálně druhý den do školy, jako by se nic nedělo! To určitě! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velké ruské Sci-Fi se mi líbilo více než Independence Day. Efekty jsou zdařilé, alieni jsou inovativní, dusno v závěru slušné, ale na můj vkus hodně romance. Na zhlédnutí však v pohodě, nenudil jsem se. 60% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ruská produkcia sa hlavne v poslednej dobe snaží točiť veľkofilmy v rôznych žánroch, čo ma samozrejme teší, čím viac rozmanitých pohľadov na témy, ktoré sa predtým vyskytovali hlavne v Hollywoode, tým lepšie, ale zatiaľ čo v ostatných žánroch ich môžem len chváliť, toto sci-fi teda moc nevyšlo. Ale pritom nemôžem tvrdiť, že by bolo Prityazhenie zlé, len je hlavne prakticky úplne zbytočné a nemá sa o čo oprieť. Tu mi prišlo, akoby sa tvorcovia len rozhodli natočiť film o príchode mimozemšťanov, na čo aj mali viditeľne poriadny rozpočet, ale už ich nezaujímalo, aby výsledný produkt aj skutočne za niečo stál a hlavne bol v niečom aj zaujímavejší. S úvodnou fázou nemám najmenší problém, zoznámenie s postavami je pomerne ideálne a už po chvíli začne hlavná, ale nanešťastie nakoniec aj jediná poriadna scéna z celého filmu, havária vesmírnej lode, ktorá je po všetkých stránkach prvotriedne zvládnutá a je radosť na to pozerať. Ale prakticky hneď po nej pokračuje už len zúfalo priemerný film, na ktorý sa síce dá bez väčších problémov pozerať, ale už neponúkne ani jedinú scénu, na ktorú by sa dalo spomínať, jedine ešte ten myšlienkový výlet na planétu mimozemšťanov sa mi celkom páčil, ale to je to jediné, pre dej aj tak zbytočné a podporuje jedine tú romantickú líniu filmu. Inak je to úplne bez nápadu, napätia alebo dobrodružstva, jednoducho úplne všetkého, kvôli čomu sa na podobné filmy rád pozerám. A to sa nezmení až do úplného záveru, lebo ani finále nie je ničím zaujímavé. Veľké šťastie, že aspoň tie postavy sú dostatočne sympatické, obzvlášť veľmi príjemná hlavná hrdinka, jej otec z armády, ale ani priateľ, či už nový alebo starý nie sú vôbec zlí. A tak hlavne vďaka nim som to dokázal bez problémov dopozerať, keď ten scenár za moc nestojí. O akcii sa tu tiež moc hovoriť nedá, spomínaná úvodná havária je skvelá, ale všetko ostatné ma absolútne nezaujímalo, strety s demonštrantami sú teda to posledné, čo ma v tomto žánri zaujíma a tá jedna akčná scéna s mimozemšťanmi ma tiež ničím neoslnila. Technicky sa tu ale nedá nič vytknúť, natočené je to veľmi pekne a aj hudba mi sedela. Takže znovu si Prityazhenie určite nepozriem, ale nemôžem byť zase úplne kritický, vizuálna stránka, postavy a hudba sa mi páčili a na rozdiel od mnohých podobných amerických filmov, ktoré sú pritom omnoho akčnejšie som sa tu aspoň nemusel cítiť trápne. 52% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Klaatu barada nikto! A když píšu nikto, myslím nikto. Je mi líto, Keanu Reevesi, ale tenhle remake se povedl daleko lépe. Jakkoli byl příběh děravý, vývoj postav se kupodivu do stopáže vešel, přestože hardcore složky s efekty a emzáckými technologiemi plus vojenskou technikou zabíraly hodně prostoru.  Snad jediné výhrady k... teenagerům...? (hlavní hrdinka byla zjevně školačka, ale gangsta tým, co si hrál tak nějak polovičatě na F&F, byl sestaven z notně starých herců, připomnělo mi to starého Steva McQueena hrajícího středoškoláka). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ruská anekdota na scifi romancu. Solídny úvod, priemerný záver, no čo porobili s tým "jadrom", to je skutočne trestuhodné ... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Chcete spoilery? Máte je mít. Nad široširou Rusí sviští bolidy, což je pro třídu gumanisty Bezkulkina Gulibrkova krásná příležitost hlásati rovnost, svornost, bratrství. Za domácí úkol pubíci dostanou observovačku oblohy. Do hry tím vstupuje sestřelený mimozemský bazmeg, nešťastná Vasilisa Vturbinovanaja, zupáček Uvsjegobyl Tatkin Dulezhitnikov i jeho, prozatím nenačatá, dceruška. Již v Soči se Ivan prsil sofistikovanými systémy ku fízlování, kupř. tím na rozeznávání obličejů, díky kterému, jen co ze zemljanky vykoukla hlava libovolné kundí riotky či koza některé z FEMENek, na nich do minuty sedělo pět zelených mužičků. Zde však sajůz gangsta Timur grůp ze sídláku, ve složení Neurotikslav Modrootchkin, Rákos Rákosevič Rákosov, Pitchusa Zlunetiku Dvojnikov a Umirajak Pleschkov, v klidu a opakovaně překračuje přísně střežený perimetr, courá se v zóně zamoření se šajnící baterkou a odnáší si odtamtud tunové suvenýry. Má-li toto být referát o schopnostech sovětských vojsk, tak jsem v klidu, protože takovou armádu by levým zadním kolečkem vyřídili i frajeři z uskupení THE TAP TAP. Vrcholem všeho (kromě alogičnosti prefinálního urban violence) je slečinka, propašovavší si do rodné garáže zaigelitovaného íťáka. Vložka se špitálem, kde mu, na základě úvah retardovaného sextána, poskytně svépomocí transfuzi, u které si i spinkne, mírně vybočuje z již tak obskurního děje. Zas ale na druhou stranu... přináší nové pojetí práce v utajení. Stačí uprostřed nepřátelského prostředí obsadit klíčové prostory, zde operační sál v nemocnici, a zhasnout. Tím je vše posichrované, nenajde vás ani Belzebub. Není se tedy čemu divit, že taková pionýrka s úsměvem ojebe i bezpečnostní protokoly ministerstva války a přilehlých laboratoří, aby si hvězdný poutník mohl odtáhnout zpět do kocábky svůj ,,šrůt", či jak se tomu nadávalo. Základem je však vyděržať, protože na závěr vám mluvící hřeben dokonale vysvětlí lidumilné poslání filmá. Ty dvě hvězdy jsou za triky, panoramata a bombarďáky ústřední Nasti, zbytek si pak vysloužil tak urputné kroucení hlavou, že jsem si málem strhl závit. Nebo jinak - vidět tohle Solženicyn, přidá si dobrovolně sórog ljet na vymrzlé samotce, aby mezi tyhle exoty nemusel již nikdy více zpět. Je hrátek se jmény málo? Na ploše mi straší ještě jeden východní skyfy hit, Ochránci, ovšem po tomto zážitku si budu raději říkat Vyserjoža Senatov. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Těch několik málo výtvarně a trikově vydařených money-shotů, z kterých se dají sestříhat bombastické trailery slibující velkolepou podívanou, je zde bohužel navlečeno na neskutečně naivní, mizerně odvyprávěný a (ve všech smyslech toho slova) laciný příběh, který jako by vypadl z nějaké sovětské papundeklové produkce o pionýrech ve vesmíru. Ústřední poselství o toleranci by mohlo být mezi jinými moderními ruskými blockbustery, nezřídka se hlásícími k putinovskému siláctví, příjemným osvěžením, ale v tomto podání se prakticky nedá brát vážně. 30 % ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pritaženije je tak trochu přitažené za vlasy a je dost nevyváženým filmem. Nevím co tím Bondarčuk vlastně myslel... Film pro teenagery? Romance pro zamilované? Sci-fi? Sám nejsem schpen soudit. Celé je to takový žánrový mišmaš, že po dokoukání jsem nucen říci, že toto je jen film pro mládež. Po skvostném začátku a opravdu luxusní prezentaci současných ruských vojenských sil a jejich techniky ( ne uživateli Millere, stále neobdivuji Putina!) nás filmaři dokrmí skvostným nouzákem emzácké lodi do panelového sídliště. Ješte zde jsem byl nadšen. Pravda tušil jsem, že ti otravní teenageři se budou filmem proplétat více než Oleg, ale že na nich bude postavena celá dějová linie jsem netušil. No a dál, dál to ztratilo logiku a všechno ostatní. Zůstal jen pocit, že to mohlo být sakra dobré.Vždyť to nejdražší se odehrálo hned na začátku a dál to šlo jistě vymyslet lépe... Alespoň, ze na hlavní hrdinku se dalo koukat :-). Dávám za 3 cisterny vody. * * * ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus o ruského Starmana u mňa zlyhal na blbých držkách a trápnych vtipoch. Cez krv a pot sa mi podarilo dopracovať až po 87. minútu , kde som to po zrelej úvahe vzdal. P.S Starý Lebedev vypadal jak Robert Downey Jr. a mladý Artom pre zmenu ako ruský Ewan McGregor! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašne sa mi páči, jak Rusi dokážu výstižne reflektovať vlastnú realitu: Všetko okrem zbraní vyzerá ako Juhoslávia po bombardovaní a každá mužská postava je idiot :) Inak celkom zábavné, dejovo variácia na americké sci-fička z 80.tych rokov, trikovo už skoro v 90.kach! Taká tá hypermoderná konkurencia západu. A svet stále nie je pripravený... https://www.youtube.com/watch?v=tVj0ZTS4WF4&feature=share ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ruský Moonfall se špetkou Baye a Berga. Pitomě zábavný, trikový úvodu bohužel brzy vystřídá tuna vaty, vrcholící nijak zábavnou a trikově mizernou akcí. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Upozornila nás na to třináctiletá dcera. Velmi zajímavé, místy naivní, nízkorozpočtovější, ale fungující sci-fi, s výraznou ruskou násilností. Vzhledem na to, co se aktuálně děje na Ukrajině, se mi na to nedívalo snadno. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Přitažlivost zaujme hlavně svým technickým zpracováním, které je na opravdu vysoké úrovni (Rusové mě vážně překvapili) - akční sekvence s pádem vesmírné lodi měla vážně grády a netradiční vzhled mimozemšťanů se mi rovněž líbil. Příběh je do jisté míry jedno velké klišé - kontakt dvou rozdílných ras a poukázání na "nízkost" a nevyspělost té lidské - ale na rozdíl od jiných uživatelů mě například romantická linie nijak nerušila. Vedle sci-fi, akce a romantiky se ve filmu našlo i několik humorných vsuvek. Filmu by určitě neuškodila o dvacet minut kratší stopáž, ale i tak nemohu říct, že bych se výrazně nudil. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ruská verzia všetkého možného, čo ste videli v sci-fi žánri za posledných 30 rokov... Rusi na to potrebovali strašidelnú minutáž, čo je na škodu. Niektoré veci však fungujú, tou je hlavne výprava, vložené peniaze sú evidentne vidieť. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ruské filmy obecně mám hodně rád, mám rád jejich specifický "euroasijský" filmový jazyk, jejich svéráznou poetiku. Ale Priťaženije je naprostý průser. Nechápu, že někdo vrazí hromadu škváry do opulentní výpravy a drahých technologií (tohle evidentně není levný film) na lobotomizovanou idiocii pro mentálně retardované týnejdžry. Začnu tím, co se mi líbilo. Líbila se mi vizuální stránka celkově, líbila se mi velkofilmová výprava i 'americky' velkofilmové záběry z Moskvy, líbily se mi nedokonalé počítačové triky, bavily mě jako obvykle ruské reálie, bavila mě typicky ruská atmosféra chlapáctví a drsňáctví (tak osvěžující v našem změkčilém a bezzubém evropském dnešku), bavil mě Sluncem unavený gumák Oleg Meňšikov. Nebavilo mě a nelíbilo se mi pak ale úplně všechno ostatní. Probůh psal snad scénář nějaký čichač lepidla? Mimozemšťan v podobě vysolárkovaného šampóna s pěstěným strništěm a "moderně" vyčesanými vlásky? Dialogy a zápletka jak z nějaké parodie na Tvajlajt? Slzopudný... pardon, zvratkopudný závěr se svým moralizujícím poselstvím? Řeknu vám, že u některých scén jsem se z hloubi duše styděl, že jsem jich svědkem a odvracel štítivě zrak. Z přehršle trapností zmíním aspoň tu první, která mě rozsekala: Scéna prvního kontaktu rozprasená prostřihy na Ťomu obírajícího Júliu, navíc podbarvená nějakým hnusným cajdákem. Suka bljať. A to byl teprve začátek. Dám druhou, za ten vizuál, za to chlapáctví a drsňáctví, a za příjemnou proměnu Ťomy z Timura Dušína ve vymaštěné agresivní hovado; stejně tak bych ale mohl s klidným svědomím vysolit i odpad! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě se to docela líbilo. Pokud bych měl zmínit nějaké výrazné negativum, tak by to byla zbytečně natažená stopáž, která se nepodařila vyplnit, takže jsem se občas kousal nudou, ale to je tak vše. Jinak film splňuje všechny parametry charakteristické pro blockbustery včetně solidních efektů, které si nezadají se zámořskou produkcí. Navíc se mi líbili originální ufouni, za což mají Rusové plus. Dějová linka sice není nijak inovativní a vesměs kopíruje zde několikrát zmíněného Starmana, ale mě to ruské pojetí nijak neuráželo. A nakonec mi to sedlo i herecky, kdy vedle osvědčeného Menšikova upoutala Irina Staršenbaum, ačkoliv si nejsem tak úplně jist, že mi šlo primárně o její herecký projev. Slušná práce. 65% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rusko si prostě jen tak z ničeho nic natočilo vlastní vysokorozpočtové sci-fi šmrncnuté teen romancí a to celé zabalené do východňácké mentality. Priťaženije se dá hodně lehko sestřelit - scénář svou naivitou tak trochu zamrznul v 80. letech, kdy se na plátna amerických kin dostal Starman a jemu podobně dnes již sci-fi klasiky. Ale to mi osobně zas tak nevadí. Sci-fi linka je vlastně jen takové dějové pozadí pro veskrze tradiční romanci, ale nechybí tomu ani akce, ani pohledné CGI. Vizuálně to vypadá skoro jako hollywoodský blockbuster. Stejně tak hollywoodský působí Irina Staršenbaum, ze které se spouštěly oči jen velmi těžko. I hudební podkres stojí za to a škoda, že tvůrci nezůstali u epických instrumentálek celou dobu. Jakmile tam začali sázet to své ruské elektro, dojem šel velmi rychle dolů a trochu tím zabili i jinak docela emotivní závěr. Priťaženije není nijak zvlášť chytrej film, ale je to velice funkční sci-fi oddychovka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade sa príslovie ´´to najlepšie na záver´´ nedá použiť. Koná sa totižto na začiatku. Čo je škoda hlavne z toho dôvodu, že snímok s pribúdajúcimi minútami už len vädne. Technicky spektakulárna zmeska viacerých žánrov rozhodne nepôsobí smiešne ( aj keď si to mnohý pri pohľade na krajinu pôvodu môžu povedať ) a ide o viac ako obstojné blockbustrové dostaveníčko, produkované mimo Hollywoodu. ()

Reklama

Reklama