Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskva sa chystá na roj meteoritov ojedinelý za posledných 50 rokov. Mladí i starí okupujú najlepšie pozície na strechách činžiakov, aby jedinečný jav mohli zachytiť na kamery či mobilné telefóny. Avšak s meteoritmi sa rúti na hlavné mesto i neznámy objekt obrovských rozmerov, ktorý prednedávnom zostrelili stíhačky ministerstva obrany. Centrom príbehu je Juľa Lebedeva (Irina Staršenbaum), ktorá sa snaží pomôcť zranenému mimozemšťanovi Hijkenovi (Rinal Mukhametov) dostať sa späť k zvláštnemu elementu pochádzajúcemu z jeho materskej kozmickej lode. Ten sa ocitol v rukách armády a jedine jeho znovuzískanie pomôže Hijkenovi vrátiť sa bezpečne tam, odkiaľ priletel. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (102)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hmm.. Já vám nevím.. Jako hodně uvolněná sci-fi romance to vlastně nebylo úplně blbý.. Navíc to vcelku otevřeně a jasně hovoří např. o tupém ruském nacionalismu.. O burcování lidu pomoci fake news na sociálních sítích atd.. Což je v ruském filmu dost nečekaná přidaná hodnota.... Samotná romantická linka měla jakoby nádech starého dobrého Luca Bessona. Sci-fi složka zase vypadá jako přiznaná levná kopie křížence mezi Bayem a Emmerichem. Humor je zase více ruský.... V tom je možná ta slabina kterou z toho cítím..že ten film nemá jednotný výraz.. Je to takový slepenec všeho možného a i když je výsledek nakonec vcelku povedený, divák má pocit, že vlastně neví jestli se mu to co zrovna dokoukal líbilo... ()

KeithMaxwell 

všechny recenze uživatele

Film na který sem se těšil a nezklamal, příjemné scifi překvapení které mírně připomíná Den, kdy se zastavila Země s parádním "přistáním" lodi (kam se hrabe pád Enterprise v Star Trek Into Darkness) solidní hudbou, atmosférou v evakuované zóně i parádní akcí na konci, romantická linka nijak otravná a 2 hodiny slušně utečou, má očekávání na The Coma stoupá. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ruské filmy obecně mám hodně rád, mám rád jejich specifický "euroasijský" filmový jazyk, jejich svéráznou poetiku. Ale Priťaženije je naprostý průser. Nechápu, že někdo vrazí hromadu škváry do opulentní výpravy a drahých technologií (tohle evidentně není levný film) na lobotomizovanou idiocii pro mentálně retardované týnejdžry. Začnu tím, co se mi líbilo. Líbila se mi vizuální stránka celkově, líbila se mi velkofilmová výprava i 'americky' velkofilmové záběry z Moskvy, líbily se mi nedokonalé počítačové triky, bavily mě jako obvykle ruské reálie, bavila mě typicky ruská atmosféra chlapáctví a drsňáctví (tak osvěžující v našem změkčilém a bezzubém evropském dnešku), bavil mě Sluncem unavený gumák Oleg Meňšikov. Nebavilo mě a nelíbilo se mi pak ale úplně všechno ostatní. Probůh psal snad scénář nějaký čichač lepidla? Mimozemšťan v podobě vysolárkovaného šampóna s pěstěným strništěm a "moderně" vyčesanými vlásky? Dialogy a zápletka jak z nějaké parodie na Tvajlajt? Slzopudný... pardon, zvratkopudný závěr se svým moralizujícím poselstvím? Řeknu vám, že u některých scén jsem se z hloubi duše styděl, že jsem jich svědkem a odvracel štítivě zrak. Z přehršle trapností zmíním aspoň tu první, která mě rozsekala: Scéna prvního kontaktu rozprasená prostřihy na Ťomu obírajícího Júliu, navíc podbarvená nějakým hnusným cajdákem. Suka bljať. A to byl teprve začátek. Dám druhou, za ten vizuál, za to chlapáctví a drsňáctví, a za příjemnou proměnu Ťomy z Timura Dušína ve vymaštěné agresivní hovado; stejně tak bych ale mohl s klidným svědomím vysolit i odpad! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Těch několik málo výtvarně a trikově vydařených money-shotů, z kterých se dají sestříhat bombastické trailery slibující velkolepou podívanou, je zde bohužel navlečeno na neskutečně naivní, mizerně odvyprávěný a (ve všech smyslech toho slova) laciný příběh, který jako by vypadl z nějaké sovětské papundeklové produkce o pionýrech ve vesmíru. Ústřední poselství o toleranci by mohlo být mezi jinými moderními ruskými blockbustery, nezřídka se hlásícími k putinovskému siláctví, příjemným osvěžením, ale v tomto podání se prakticky nedá brát vážně. 30 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale sakra, tohle se mi bude blbě hodnotit. Poměrně mě děsí, jak Rusové točí akční sci-fi, kterými se snaží vyrovnat Hollywoodu. Problém je, že se je Rusové snaží napodobit fakt ve všem - jak efekty a akcí, tak nelogičnostmi a debilitou. Efekty tu jsou - na Rusko - velmi dobré, pád vesmírné lodi na začátku je úžasný (i když ten její vzhled, no...), akční scény jsou taky slušně provedené a dost se mi líbilo i to brnění mimozemšťanů. Po stránce dějové je to ale nehorázný bordel všemožných sci-fi, které v USA kdy byly natočeny a slavily úspěch. Takže si představte kombinaci Dne nezávislosti, Transformers, Starmana a i dalších. Už teď to k sobě moc nepasuje a nefunguje to ani v tom filmu. Navíc do toho mišmaše je přimíchán jakýsi radikální protest za vyhubení příchozích ufonů, který tam sice své místo má, ale přišel mi příliš přehnaný a vyhrocený. A samozřejmě nesmí chybět poselství, že láska je to nejmocnější ve vesmíru! Ale abych nebyl tak kritický, když pominu jistou přehnanost, docela dobře to ukazuje, jak by se lidi zachovali při příchodu mimozemšťanů na naši planetu - negativně a útočně, i když by oni zlé úmysly neměli. Hlavní hrdinkou je zase nějaká nebojácná a statečná puberťačka, dokonce dcera generála - což je také jeden z těch příšerných prvků převzatých z USA. Vůbec se s těmi filmy o puberťácích zachraňujících svět roztrhl pytel, stačí se podívat na poslední Marvelovky... Nelogičností je v tom hromada (Celé město v troskách a pořádá se koncert nějakého zpěváka? Jako fakt? A den hned po pádu se jde normálně do školy jakoby nic? Pak se taky někdy postavy ocitají co chvíli na jiném místě a takových chyb je tam nejvíc, akorát jsem si to nepsal, tak vám nevypíšu příklady, kromě toho zjevení jejího ex hned co po hovoru s ním zavěsila). Je to prostě správně americky nablblé, ale zase to má dobré efekty, slušné akční scény, moc mě to nenudilo a sedlo mi i téma, které já osobně mám hodně rád. Jen kvůli němu nakonec dám hodně slabé 3*, protože jinak ten film není dobrý. A BACHA! Neopakujte stejnou chybu jako já a nevěřte tomu, že je to fakt jenom sci-fi drama. Je to akčňák. Naprosto obyčejný akčňák. Slabé 3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Zbraně použité ve filmu byly odstřelovačská puška SVD Dragunov a AK 74. Zbraň, kterou používá Yulya Lebedeva (Irina Staršenbaum) je pistole Makarov. Dalši technika použitá ve filmu byly vrtulniky KA 50, stíhačky SU 27 a Kamaz Typhon. (K98)

Reklama

Reklama