Reklama

Reklama

Boj o miliardu životů

  • USA A Billion Lives

Jaký je dnes svět kuřáků a změnily něco elektronické cigarety? Zamyšlení nad osobní svobodou, korupcí ve společnosti a osudem budoucích generací... Celý život nám říkali, že kouření je špatné, že zabíjí a že kuřáci jsou hloupí. Možná jsme nevěřili. Ale podle odhadů zemře v tomto století jedna miliarda lidí předčasně v důsledku kouření. O to více překvapuje odhalení, že mnoho z nás se snaží přestat pomocí nových metod (elektronické cigarety), které ve stále více zemích zakazují. Na naší cestě za nalezením pravdy jsme projeli celý svět a objevili společné smýšlení. Lidé, kteří se rozhodli kouřit, si zaslouží zemřít. Přestože moderní výzkumy prokázaly, že cigarety opravdu způsobují smrt, počet kuřáků po celém světě nadále stoupá. Miliony z nich umírají předčasně. Jsou oběťmi války, které nerozumějí. Pochybné studie, strach z neznáma, bojové zanícení – to jsou hlavní zbraně. Byly vytýčeny bojové linie a vzplála kulturní válka. Odhalili jsme rozsáhlou korupci. Abychom oddělili pravdu od lží a emoce od faktů, oslovili jsme přední lékaře a vědce. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

mico5000 

všechny recenze uživatele

To bol rok 2016 odvtedy tu máme na trhu IQOS od PM a to čo kedysi bolo vyčítané e-cigám a tabakom do vodnej, už nieje taký problém nakoľko si v niektorých štátoch vyjednali také legislatívne podmienky, že z jednej škatuľky majú 4-5násobok oproti bežným cigaretám kde väčšinu z ceny tvorí spotrebná daň a DPH. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

pre normálneho človeka by malo byť úplne jasné, že vdychovať akýkolvek dym do plúc nie je zdraviu prospešné. Načo tolko dokumentov o tak jasnej veci? A najviac ma serú všetci tí Marlboro Mani a v tomto prípade Winston Man... ak by to myslel(i) smrtelne vážne, vráti všetky prachy ktoré za propagáciu cigariet zarobil. Ale to nehrozí, pretože tento druh ludí zarába vždy na tom, čo v spoločnosti frčí. Keď frčali cigarety, zarábali na reklame pre cigarety, keď frčí antitabaková vlna, zarobia na "svedectvách" pre antitabak dokumenty.... tabakové PR je mŕtve, nech žije marihuana:-/// tabak 21. storočia... (len pre úplnosť, nikdy som nebol závislý na cigaretách, aj keď som sa fakt snažil).... no a ten záverečný socanský apel na akúsi svetovládu snažiacu sa otráviť ludstvo, no comment! (alebo ako sa v súčasnosti u nás hovorí, "dekel v piči"). Ako vystrihnuté z nejakého Michaela Moorea... ()

Reklama

radomiil 

všechny recenze uživatele

Jen lehce dodám, že není vůbec třeba litovat jakýkoli ztracený život kuřáka-jenom těch,kteří díky fatálnímu přístupu těchto jedinců přešli do věčných lovišť také a hlavně podstatně dřív či snad financování záchrany lékařskou péčí)ani jediné peny na takové pomílence,jenž si nedokázali srovnat v makovici jednoduchou logickou otázku, a dát si tzv. jednu k druhé...ve srovnání s alcoholovým bujarismem ten dokáže alespoň zachutnat, narozdíl od smradlavého jevu ztracených duší-miliardy nebo v tomhle případě radši více osob, jaké Nám tu všem zdravě uvažujícím scházet prokazatelně nebudou/tak jakýpak boj/:lidí je vlastně řečeno jako sraček i k čemu nám "nedopomůže" příroda,zvládáme sami dokonale plus nejsmutnějším faktem zůstává stále akceptovaný, škodlivý tabákový podporovaný koncern! ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Myšlenka dobrá a osvěta nejspíš (potvrdit to budou muset teprve dlouhodobější výzkumy) záslužná. Ale ta lavina informací, která se na diváka valí, je těžko vstřebatelná i pro jedince s nadprůměrnou pamětí. Méně by bylo více, tím spíš, že by zbyl prostor pro vyvolání emocí, na které se tentokrát vůbec nedostalo. A pak by i účinek mohl být podstatně silnější. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Kouřím. Kouřím tabákové i e-cigarety, ty elektronické mi pomohly snížit spotřebu "normálních" během několika let z 35 na 10 denně!!! Je prokazatelné, že jsou mnohem méně škodlivé, a přesto jsou proti nim vedeny naprosto nesmyslné boje a v některých zemích jsou zakázány pod hrozbou pokuty nebo dokonce vězení (určitě se nikdy nepodívám do "skvělého" Thajska). Tyto boje proti e-cigaretám prezentované v tomto dokumentu mi kurva hnuly žlučí, snad EU nezblbne ještě víc a nezakáže je, budu doufat... P.S.: Kouřilo se, kouří se a kouřit se bude a to nejen v Kouřimi či v Kuřimi. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama