Reklama

Reklama

Boj o miliardu životů

  • USA A Billion Lives

Jaký je dnes svět kuřáků a změnily něco elektronické cigarety? Zamyšlení nad osobní svobodou, korupcí ve společnosti a osudem budoucích generací... Celý život nám říkali, že kouření je špatné, že zabíjí a že kuřáci jsou hloupí. Možná jsme nevěřili. Ale podle odhadů zemře v tomto století jedna miliarda lidí předčasně v důsledku kouření. O to více překvapuje odhalení, že mnoho z nás se snaží přestat pomocí nových metod (elektronické cigarety), které ve stále více zemích zakazují. Na naší cestě za nalezením pravdy jsme projeli celý svět a objevili společné smýšlení. Lidé, kteří se rozhodli kouřit, si zaslouží zemřít. Přestože moderní výzkumy prokázaly, že cigarety opravdu způsobují smrt, počet kuřáků po celém světě nadále stoupá. Miliony z nich umírají předčasně. Jsou oběťmi války, které nerozumějí. Pochybné studie, strach z neznáma, bojové zanícení – to jsou hlavní zbraně. Byly vytýčeny bojové linie a vzplála kulturní válka. Odhalili jsme rozsáhlou korupci. Abychom oddělili pravdu od lží a emoce od faktů, oslovili jsme přední lékaře a vědce. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

radomiil 

všechny recenze uživatele

Jen lehce dodám, že není vůbec třeba litovat jakýkoli ztracený život kuřáka-jenom těch,kteří díky fatálnímu přístupu těchto jedinců přešli do věčných lovišť také a hlavně podstatně dřív či snad financování záchrany lékařskou péčí)ani jediné peny na takové pomílence,jenž si nedokázali srovnat v makovici jednoduchou logickou otázku, a dát si tzv. jednu k druhé...ve srovnání s alcoholovým bujarismem ten dokáže alespoň zachutnat, narozdíl od smradlavého jevu ztracených duší-miliardy nebo v tomhle případě radši více osob, jaké Nám tu všem zdravě uvažujícím scházet prokazatelně nebudou/tak jakýpak boj/:lidí je vlastně řečeno jako sraček i k čemu nám "nedopomůže" příroda,zvládáme sami dokonale plus nejsmutnějším faktem zůstává stále akceptovaný, škodlivý tabákový podporovaný koncern! ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

pre normálneho človeka by malo byť úplne jasné, že vdychovať akýkolvek dym do plúc nie je zdraviu prospešné. Načo tolko dokumentov o tak jasnej veci? A najviac ma serú všetci tí Marlboro Mani a v tomto prípade Winston Man... ak by to myslel(i) smrtelne vážne, vráti všetky prachy ktoré za propagáciu cigariet zarobil. Ale to nehrozí, pretože tento druh ludí zarába vždy na tom, čo v spoločnosti frčí. Keď frčali cigarety, zarábali na reklame pre cigarety, keď frčí antitabaková vlna, zarobia na "svedectvách" pre antitabak dokumenty.... tabakové PR je mŕtve, nech žije marihuana:-/// tabak 21. storočia... (len pre úplnosť, nikdy som nebol závislý na cigaretách, aj keď som sa fakt snažil).... no a ten záverečný socanský apel na akúsi svetovládu snažiacu sa otráviť ludstvo, no comment! (alebo ako sa v súčasnosti u nás hovorí, "dekel v piči"). Ako vystrihnuté z nejakého Michaela Moorea... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že som nefajčiar, nikdy som sa nijako extra nezaujímal o trendy tabakového priemyslu (či už minulé alebo tie súčasné). Doteraz som ani len netušil, že je nejaký rozdiel medzi klasickými cigaretami a tými elektronickými - teda samozrejme okrem toho, že pri jedných je dym a pri druhých "para". Dokument bol síce zaujímavý, ale akosi som čakal, že tam bude väčšia prezentácia histórie a nejakého vývoja ohľadom názorov a trendov počas rôznych dôb. Napokon sa z toho vykľula akási jednostranná reklama na e-cigarety (či to sa len mne zdalo?). Je mi jasné, že kadejaké korporácie majú pod palcom celý tabakový biznis, ktorý si dobre strážia, a tak je čokoľvek nové vytláčané mimo biznisu (ale však tak je to koniec koncov v každom korporačnom biznise). Takže tak.. Ale ak je naozaj e-cigareta plnohodnotnou náhradou klasickej tabakovej cigarety, tak nech sa im darí... P.S. Doteraz nechápem, čo vlastne niekoho donúti začať fajčiť. Zostáva to pre mňa záhadou... ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Chápu myšlenku toho filmu a je rozhodně úctyhodná, ale na druhou stranu trochu moc jednostranná. Skoro se vybízí srovnání s tím, že o tabáku se kdysi mluvilo taky takhle - jako o zázraku. Dalo se to natočit jinak, ale i takhle to nutí k zamyšlení. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Myšlenka dobrá a osvěta nejspíš (potvrdit to budou muset teprve dlouhodobější výzkumy) záslužná. Ale ta lavina informací, která se na diváka valí, je těžko vstřebatelná i pro jedince s nadprůměrnou pamětí. Méně by bylo více, tím spíš, že by zbyl prostor pro vyvolání emocí, na které se tentokrát vůbec nedostalo. A pak by i účinek mohl být podstatně silnější. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Moderné Americké dokumenty po väčšine pôsobia ako reklama proti reklame. Sú takmer vždy jednostranne zamerané a výnimkou nieje ani tento dokument. Od polovice sa človek pozerá na reklamu na e-cigarety. A miliarda je tak isto prehnané číslo. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Kouřím. Kouřím tabákové i e-cigarety, ty elektronické mi pomohly snížit spotřebu "normálních" během několika let z 35 na 10 denně!!! Je prokazatelné, že jsou mnohem méně škodlivé, a přesto jsou proti nim vedeny naprosto nesmyslné boje a v některých zemích jsou zakázány pod hrozbou pokuty nebo dokonce vězení (určitě se nikdy nepodívám do "skvělého" Thajska). Tyto boje proti e-cigaretám prezentované v tomto dokumentu mi kurva hnuly žlučí, snad EU nezblbne ještě víc a nezakáže je, budu doufat... P.S.: Kouřilo se, kouří se a kouřit se bude a to nejen v Kouřimi či v Kuřimi. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Jsem vaper...5 hvězdiček nedávám pro tento fakt, ale pro skvělé zpracování tohoto díla...Tabákový průmysl ale nelze porazit, když ho řídí vlády a zdravotnické organizace. ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Originální, dost otevřeně názorový film, i když to dotvářejí až odmítnutá interview. Ano, bylo to pro mě nové. Ano, je to aktuální. A ano, je to dost film jen pro kuřáky a přijde mi to skoro až stereotypizující, jak z kuřáctví dělají někteří protagonisté minimálně stejně nezměnitelnou záležitost jako třeba hluboký sportovní klubismus, když to je přece jen o tom návyku. Asi i proto se mi na to nějak nekoukalo dobře, bylo to takové tíživé a úporné a nepodařilo se mi filmařsky prodat, že šlo o miliardu životů, protože vapáci a obecně závislí na nikotinu prostě nejsou jen oběti - kouření je o dost dobrovolnější než spousta jiných, reálných forem nerovnosti mezi lidmi. To, že je nějak podivně možné, že kvůli hrstce těch, co umřou na vapování, musí ta další skoro miliarda lidí mít o alternativu méně a budou jí za strašných výdajů vnucovány horší alternativy, ukazuje na určité hlubší absurdní mechanismy světoběhu, které se projevují (bohužel) i u jiných problémů, (nejen) spojených s farma průmyslem. Smrt člověka, ačkoli si za to slušnou měrou mohl sám, se redukuje fakt jen na těch 12 znaků. Bohužel je to dost šílené, aby to přesahovalo lidské chápání, a tak je to všem jedno. Vlastně až o tomhle fenoménu a na kratší stopáži ten film mohl být... ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

Tolik miilionů v hajzlu. Tolik vychcánků včetně plakátových lidí(platili mi abych to podpořil, teď mi platí, abych to pohanil). Vlády mnoha států šikanují kuřáky už desítky let, zatím co si pokrytecky mnou ruce nad získanými penězi. Máš chuť kouřit? Tak si zapal, ale pak si nestěžuj, že jsi nemocný ty debile! PR tabákových společností lže, vláda lže, noviny lžou....naštěstí tenhle dokument říká pravdu..ano,jasně.Varování a obrázky "dopadů" by mohli dávat i na Kolu, burgery, alkohol atd. ()

mico5000 

všechny recenze uživatele

To bol rok 2016 odvtedy tu máme na trhu IQOS od PM a to čo kedysi bolo vyčítané e-cigám a tabakom do vodnej, už nieje taký problém nakoľko si v niektorých štátoch vyjednali také legislatívne podmienky, že z jednej škatuľky majú 4-5násobok oproti bežným cigaretám kde väčšinu z ceny tvorí spotrebná daň a DPH. ()

Reklama

Reklama