Reklama

Reklama

Sensommer

  • angličtina Late Summer
Trailer

Obsahy(1)

Před odlehlou vilou starší norské spisovatelky na francouzském atlantickém pobřeží se páru mladých turistů rozbije jejich motorka. Protože do dílny je to daleko, nechá je u sebe přespat. To odstartuje trojúhelníkové drama s východiskem v těhotenství mladé ženy. Postupně na povrch vychází tajemství z minulosti a vtrhnutí mladého páru už dál nevypadá moc náhodně. (Severský filmový podzim)

(více)

Recenze (8)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nikdy nečtu zdejší komentáře k filmům předtím, než napíšu komentář svůj. Ale nechtěně jsem tu letmo zahlédl něčí postesknutí, že film příliš nepochopil. No, popravdě příliš nechápu, co je na něm k nepochopení, ale je možné, že někteří jedinci, kteří nejsou zvyklí na složitější filmový jazyk než třeba v Komisaři Rexovi, můžou mít s výkladem přeludného Sensommeru trochu problém. Ale to není žádná velká ostuda, protože nikdo není dokonalý a navíc dají-li bohové, všichni budeme jednou staří a ve svém stáří dost možná i nechápaví a... zmatení, tak jako ona svérázná stará dáma z hlavní role. A já zase třeba nechápu, který 'chytrák' dal filmu žánrové přízvisko 'krimi'(*). Důrazně ho nedoporučuju ke zhlédnutí nikomu, kdo se těší na to, že uvidí nějakou krimi, nebo variaci na Funny Games (úplně mimo mísu), naopak doporučuju ho všem milcům filmů snových, halucinačních, melancholických, nostalgických, ztracený čas hledajících, hezkými obrazy oplývajících a libými zvuky smyčců i jinou příjemnou hudbou podbarvených. / (* Žánr 'krimi' už opraven) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po většinu času to vypadalo, že se jedná o inspiraci Funny Games a jako takové se mi to celkem líbilo. Herecky fajn, atmosféra dobrá a všechno směřovalo ke kulervoucímu finále. Jenže to celé je past na důvěřivce a závěrečný twist, dá-li se tomu tak říkat, sice patřil k těm překvapivým, ale v tomto případě za to kladné body rozhodně rozdávat nebudu. Vlastně mě to dost nas*alo. 30% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

No, nic moc. Možná že jsem film jenom nepochopila a nějakou hlubší myšlenku skrývá. Já ji zkrátka neobjevila a byla jsem ráda, že je film tak krátký. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek má výbornou atmosféru, kdy nejprve netušíte, o co půjde, ale po nějaké době máte pocit, že to budou norsko-francouzské "Funny Games". Dějí se zde skutečně podivné věci a vy čekáte na to finále, které bude velkolepé, jenže ony se objeví titulky a vy nějak nevíte, co si o tomhle filmu vlastně máte myslet. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Funny Games FR vs Bazén s hlavní představitelkou, která vyhlíží jako Derek Jacobi. Problém Sensommer netkví v tom, že by události v něm prezentované byly jasné málo, nýbrž ve skutečnosti, že jsou jasné moc. Nejhorší na snech je probuzení a rozumný filmař, který se snovou logikou pracuje, procitnutí nedopustí. Henrik Martin Dahlsbakken nechá diváka protřít si oči a jeho režijně zvládnutou hříčku se zakalenou pozdně letní atmosférou, hrající hodně na efekt, to zploštilo přinejmenším o jednu hvězdičku. ()

Reklama

Reklama