Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V zoufalé snaze utéci náhlé pandemii se Andy (Martin Freeman) a Kay (Susie Porter) schovávají na hausbótu s jejich jednoroční dcerkou Rosie. Stanou se ale oběťmi útoku, při kterém Kay zemře a Andy je infikován a zbývá mu jen 48 hodin, než se transformuje do jednoho z těch, kterým se tak dlouho snažili unikat. Andy se proto sám musí vydat na riskantní cestu k nalezení nového opatrovníka pro své dítě. (Eleazar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Procenty hodně podceněný film s charismatickým Martinem Freemanem, který umí dát filmu emocionální dopad. Nečekejte zombie horor, spíš jde o rodinné drama se zombíkama, kdy se nakažený otec snaží využít dvoudenní lhůtu na záchranu své malinké dcerky. Tempo je pomalejší, ale děj je přehledný a jeho poselství je jasné, všichni rodiče chtějí vědět, zda jejich děti budou v bezpečí. Tři a půl hvězdičky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte krvavé ataky klátících se mrtváků a jekot kuchaných obětí, tak na to rovnou zapomeňte. Pár zombíků se tu sice batolí, ale tady se primárně jedná spíš o závod s časem a touhu zachránit dcerku a zároveň si navzdory všemu uchovat lidskost. Obojí z mého pohledu vyšlo. Atmosféricky ucházející, australská krajina výborně kontrastuje se zoufalstvím hlavního hrdiny a sedl mi i domorodý prvek, který tu hrál dost zásadní roli. A ačkoliv to v rámci žánru nebývá zvykem, absolutorium si zaslouží i herci resp. Martin Freeman v hlavní roli. Své mouchy to samozřejmě mělo, ale nebylo to nic, co by se nedalo přežít. Svěží vítr. 75% ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Před nějakým časem jsem viděl originál, kraťas "Zásilka". Můj komentář zněl: "Dejte jim 100 milionů! Na tohle chci jít do kina!". Takže teď bych měl být teoreticky nadšený a rozplívat se nad tímto fantastickým filmem. Jenže ani náhodou. Jeidná zajímavá věc v Cargu je Martin Freeman. Ten něco přes hodinu umírá, chodí a hledá nějaký hodný lidi (a že jich není hodně). Prvních dejme tomu 30 minut to ještě jde. Snažíte se přistoupit na pravidla toho zničeného světa, jenže v momentě, kdy dojde k autonehodě, to jde šíleně z kopce. Sledujete hodinu trvající nudu, kde se vůbec nic neděje! Freeman jde, je mu blbě, někoho potká, pokecají, probudí se, jde dál. A tahle to funguje doslova a do písmene až do konce. Podívejte se na sedmi minutový originál, ušetříte si čas, pocítíte tu atmosféru a pak si pusťte něco jinýho. Cargo za to nestojí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Cargo" je podľa mňa dobrou drámou vo svete zombie. Neviem či budú všetky názory tak optimistické ako ten môj, no myslím si, že dokázal na malom mieste ukázať veľmi veľa a dobre sa to sledovalo. Tempo je síce miestami trošku pomalé, no vôbec mi to nevadilo. Martin Freeman je podľa mňa vynikajúci v hlavnej role a jeho vzťah s dcérou je tu zobrazený nádherne. Je skutočne rozhodnutý ju zachrániť, prejde s ňou veľké množstvo kilometrov a je ochotný bojovať. Napriek tomu, že sa pomaly mení na zabijaka, ktorý čoskoro nebude vedieť myslieť. A funguje to podľa mňa veľmi dobre. Nemyslím si, že je to pre fanúšikov hororov, no film nemá také elementy, ktoré by ho tam mohli nejako výrazne kategorizovať. Miesto toho sa sústredí na vzťah medzi otcom a dcérou, kde je srdce filmu a myslím si, že je to správne. Osobne som mal síce pocit, že možno to mohlo byť miestami trošku drsnejšie, tak nechýbalo mi nejako moc nejaký gore alebo niečo podobné. Ako som povedal, film sa sústredí na to, čo sa má. Miestami možno potom pôsobí trošku natiahnuto a možno zombies alebo práve infikovaní vyzerajú trošku moc zdravo, no to sú asi také jediné väčšie problémy, čo som s filmom mal. Bavilo ma to, sledovalo sa to dobre a je super vidieť niečo, čo má aj trošku originálnejšiu zápletku. Ak teda chcete vidieť zombie drámu, myslím si, že tento film je dobrou voľbou. Hodnotenie: B+ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem mě překvapuje nižší hodnocení. Děj je sice lehce předvídatelný a do svého subžánru Cargo nepřináší vůbec nic nového, ovšem ta forma, jakou Martin Freeman cítí bolest, utrpení a žádné východisko je přece jenom trošku jinde, než velká část lidí zná z Walking Dead. Stačí několik herců, tíživá atmosféra a pár nechutných zombií. Řekl bych lehký nadprůměr, ovšem za to finále tu čtvrtou hvězdu musím přihodit, to mě, přiznám se, skutečně ohromilo. PS : Film je adaptací krátkometrážního filmu, který jsem právě zjistil, že jsem jej viděl, ovšem srovnání nemám. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Malou Rosie „hrála“ dvojčata Lily Anne McPherson-Dobbins a Marlee Jane McPherson-Dobbins. (Masai)
  • Ve scéně, kdy se Andy (Martin Freeman) baví s Lorraine (Caren Pistorius) a má před sebou malou Rosie, tak ji ohrne klobouček. V dalších scénách má ale Rosie klobouček zase v normálním stavu. (Sayko)

Reklama

Reklama