Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V zoufalé snaze utéci náhlé pandemii se Andy (Martin Freeman) a Kay (Susie Porter) schovávají na hausbótu s jejich jednoroční dcerkou Rosie. Stanou se ale oběťmi útoku, při kterém Kay zemře a Andy je infikován a zbývá mu jen 48 hodin, než se transformuje do jednoho z těch, kterým se tak dlouho snažili unikat. Andy se proto sám musí vydat na riskantní cestu k nalezení nového opatrovníka pro své dítě. (Eleazar)

(více)

Recenze (88)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Vlastně se zdejšímu hodnocení ani nedivím. Krásná ukázka již zaběhlého způsobu, kdy lidi pořád zvrací ve smyslu "všechny zombí (dodejte jiný libovolný žánr) filmy jsou stejný" a když někdo natočí něco úplně jinýho, kde funguje atmosféra, herci, hudba a scénář (až na pár chvilek), tak zas kydaj, že je to něco úplně jinýho. Film, kterej si zaslouží hezký čtyři hvězdy ( na plnej počet to neni, chyby to mělo), ale kvůli nesmyslnému davovému kamenování rád nadhodnotím. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúci kraťas bol myšlienkovo celkom zaujímavý a nápaditý, a tak tvorcovia nakrútili vlastne to isté, iba v celovečernom formáte. Akurát museli logicky pridať pár vedľajších postáv, aby sa to mohlo dejovo niekam posúvať, no aj tie posuny boli iba minimálne. Pre mňa sa jedná o mierne sklamanie, pretože aj keď je to veľmi pekne natočené, dosť rýchlo to skĺzne do stereotypu a nejaké dve biedne scény s infikovanými je strašne málo na to, aby si to získalo moju pozornosť. 105-minútová prechádzka otca s deckom v postapokalyptickom svete môže byť teoreticky zaujímavá, pokiaľ každú chvíľu bojujú o prežitie a čelia útokom nemŕtvych (mnohým snímkom sa o aj podarilo), ale toto všetko tu chýba, a ani veľké emócie vo mne film nevyvolal. Priemer na jedno pozretie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Začiatok vôbec nie je zlý. Dej sa odohráva nejaký čas od vypuknutia zombies nákazy. Hrdinami sú manželia s bábätkom. Palec hore. Pred zombies sa chránia tak, že sa 24 hodín denne 7 dní v týždni plavia po rieke na hausbóte. Palec hore. Žena je infikovaná, čo vytvára morálnu dilemu. Chce sa od zvyšku rodiny oddeliť, aby ju neohrozila, ale muž jej to nechce dovoliť a ona sa nakoniec premení, pohryzie ho a infikuje a on ju musí zabiť. Palec hore. Lodná doprava je vymenená za pešiu road movie. Palec hore. S bábätkom na chrbte. Palec hore. Stretáva zombies, i ľudí. Dobrých, aj zlých. Tu už to až taký palec hore nie je. V strede snímky sa do nej nenápadne začína vkrádať rutina, stereotyp a klišé. Chápem, že k podobnému typu príbehov patria (už pekne bradaté) myšlienky o tom, že zdraví ľudia sú koľkokrát väčšie beštie, než zombies. Ale ja uvítam každý zombies horror, v ktorom to nie je. Body dole aj za málo (a slabo zamaskovaných) zombies a za to, že hoci je príbeh umiestnený do Austrálie, tvorcom sa z toho nepodarilo vyťažiť také zaujímavé veci, ako napr. tvorcom snímok The Dead (Afrika) a The Dead 2 (India). Každopádne následne ešte palec hore za snaživého Martina Freemana, pár osviežujúcich nápadov (chlapec naviazaný na zombie otca) a silný koniec (parfum). Občas je tam blbý strih (bábätko sa nejako tvári a je v istej polohe a o sekundu neskôr sa tvári úplne inak a je v úplne odlišnej polohe), tak ale vzhľadom na skutočne mladú herečku v danej úlohe to chápem a tvárim sa, že som to nevidel :-) Každopádne, lepšie ako kraťas, z ktorého to vychádza. Videl som plno zlých filmov a toto nie je zlý film. Tak ale hej, je to trocha (predvídateľná) nuda. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ucházející zombie apocalypsa, ale prostě jsem čekal víc. Nejvíc se mi nelíbily neuvěřitelné chyby a rozhodnutí které Martin Freeman celý film dělal. 55% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem mě překvapuje nižší hodnocení. Děj je sice lehce předvídatelný a do svého subžánru Cargo nepřináší vůbec nic nového, ovšem ta forma, jakou Martin Freeman cítí bolest, utrpení a žádné východisko je přece jenom trošku jinde, než velká část lidí zná z Walking Dead. Stačí několik herců, tíživá atmosféra a pár nechutných zombií. Řekl bych lehký nadprůměr, ovšem za to finále tu čtvrtou hvězdu musím přihodit, to mě, přiznám se, skutečně ohromilo. PS : Film je adaptací krátkometrážního filmu, který jsem právě zjistil, že jsem jej viděl, ovšem srovnání nemám. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden stál za zrodom výborného horor kraťasu s veľmi solídnou atmosférou i pointou, z ktorého námetu opätovne ťaží (Howling - Cargo), druhý dokonale pracuje s exteriérom, z ktorého dokáže vyťažiť doslova maximum (Ramke - Australia). No a práve pre tieto dôvody, bude očakávanie diváka zrejme priveľké. Týkať sa to bude najmä milovníkov žánru, ktorý by si mali v prvom rade uvedomiť, že základným pilierom snímku, je samotný príbeh (!), pričom i keď sa objavia nejaké tie gore pasáže, nejedná sa o žiadne krvavé hody. Ja mám drámy rád, a tak si pochvaľujem, lebo toto je predsa len trošku nápaditejší počin, než akási tuctová záležitosť, ktorá každo-týždenne spatrí svetlo sveta. Malá rada na záver na "nezaplatenie". Kto doposiaľ nevidel predchádzajúceho "Carga", nech ho v žiadnom prípade nepozerá, aby si zbytočne nepokazil dojmy z rozuzlenia. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

S přibývající délkou postupně nudnější, krkolomnější a natahovanější postapo, pomyslnou korunu zbytečně investovaného času tomu ale skutečně nasadí až šíleně dlouhý sentimentální konec. Brečel jsem trapností. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Zásilky (2013) vynikající. I když na začátku je několik hloupých náhod, které vyšlou taťku Freemana s dcerkou na dlouhou pouť, na jejímž konci čeká nejspíše smrt, putování se rozjede a napětí nepoleví až do samotného konce. Minimalistické postapo se obešlo bez zástupů krvelačných zombií i ruděgejzírového gore. A pokud zombie, pak konečně opět staré dobré šouravé, páč jak si stále říkám - nemrtvý přece nemůže běhat rychleji než živý, to dá rozum. A o nemrtvé nakonec zas až tak nejde - je to drama o vzájemné pomoci a překračování překážek, o přátelství a vytrvání až do konce. Skvělá kamera snímá úžasnou australskou přírodu ze všech úhlů včetně ptačí perspektivy. Atmosferická hudba se prolíná s rytmy lidové, domorodé. Jedna z nejnapínavějších scén je útěk z oploceného vězení, kdy se symbolicky obětuje žena, aby zachránila dítě, jemuž není matkou. Nic pro milovníky třeskuté akce, rychlých filmů a potoků krve. Temné, poetické, křehké a syrové. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vyľudneného prostredia stála za to, Freemana mam rád, ale všetky vedľajšie postavy mi prišli skutočne ploché a ich osud ma veľmi nezaujímal. V polovici začal byť film veľmi naťahovaný a už som iba čakal, kedy to skončí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní film Cargo(2013) mě svýho času dostal. Ani né tak svým zpracováním jako svým nápadem. A jestli si tenhle povedenej kraťas zasloužil celovečerák tak líp natočenej snad ani být nemohl. Tady už to není o nápadu(ten znám z kraťasu) ale jde o to zpracování. Jen upozorním , že jde o pomalu plynoucí postapo kde o zombie jde až v druhé řadě. Hodně silný 4hvězdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Cargo" je podľa mňa dobrou drámou vo svete zombie. Neviem či budú všetky názory tak optimistické ako ten môj, no myslím si, že dokázal na malom mieste ukázať veľmi veľa a dobre sa to sledovalo. Tempo je síce miestami trošku pomalé, no vôbec mi to nevadilo. Martin Freeman je podľa mňa vynikajúci v hlavnej role a jeho vzťah s dcérou je tu zobrazený nádherne. Je skutočne rozhodnutý ju zachrániť, prejde s ňou veľké množstvo kilometrov a je ochotný bojovať. Napriek tomu, že sa pomaly mení na zabijaka, ktorý čoskoro nebude vedieť myslieť. A funguje to podľa mňa veľmi dobre. Nemyslím si, že je to pre fanúšikov hororov, no film nemá také elementy, ktoré by ho tam mohli nejako výrazne kategorizovať. Miesto toho sa sústredí na vzťah medzi otcom a dcérou, kde je srdce filmu a myslím si, že je to správne. Osobne som mal síce pocit, že možno to mohlo byť miestami trošku drsnejšie, tak nechýbalo mi nejako moc nejaký gore alebo niečo podobné. Ako som povedal, film sa sústredí na to, čo sa má. Miestami možno potom pôsobí trošku natiahnuto a možno zombies alebo práve infikovaní vyzerajú trošku moc zdravo, no to sú asi také jediné väčšie problémy, čo som s filmom mal. Bavilo ma to, sledovalo sa to dobre a je super vidieť niečo, čo má aj trošku originálnejšiu zápletku. Ak teda chcete vidieť zombie drámu, myslím si, že tento film je dobrou voľbou. Hodnotenie: B+ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Krátký film před X lety vyvolal poměrně pozdvižení, s celovečerní verzí už to tak horké není, ale to tvůrci za to ani tak nemohou, jako spíš tupý, líný a znuděný divák přesycený moderních píčovin s buzeranty v pláštěnkách. Cargo se může opřít především o silný vztah otce a dcery ve světě bez naděje, který famózním způsobem zahrál Martin Freeman. Jeho zoufalost, láska a ztracenost doslova křičí přes jeho herecký výraz, který jsem v podobném hereckém ztvárnění asi ještě nikdy neviděl. Není to podbízivé herectví, jako by měl hlavní hrdina démony v sobě a nechtěl je dívákovi cpát do xichtu, ale divák je cítí a ty emoce jsou dost drsné. Tvůrci místo moderních střelců a osad z kraťasu zapojili divochy z Bushe a to dodalo filmu ještě příjemný mystický nádech vždy něčím originální Austrálie. Poslední dobou mají protinožci opravdu povedené filmy a jejich tvorba si začíná nahlas říkat o čím dál větší pozornost. Cargo není akční masakr jako 28 dní poté, nebo Resident Evil, je to perfektně natočené drama o zoufalém boji otce zachránit svůj malý uzlíček radosti. Vždycky sem děti nesnášel, otec sem bejt nikdy nechtěl, stárnu, měknu nebo debilním z piva ale na konci sem brečel jako malé dítě a ten soundtrack na konci...pfůůůůůůůůůůůů. 90%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní pojetí zombie apokalypsy by mi nevadilo a nápad nevypadal úplně marně. Bohužel film je neuvěřitelně utahaný a prakticky od začátku se táhne jak polorozpadlý zombie, kterých je ve filmu méně, než by se mohlo zdát. Upřímně neuvěřitelně mizerný film, jehož "kvality" mě nepříjemně překvapily. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z nespočetných filmových variácií zombie apokalypsy, prinášajúca opäť iný a do istej miery originálny pohľad na to, ako by to vyzeralo, keby po zemi behali nemŕtvi. Tvorcovia príbeh situovali do vyprahlej austrálskej buše a hoci nie sú skúsenými filmármi, podarilo sa im rutinérsky navodiť bezútešnú, trudnú atmosféru, ktorá je v tomto subžánri kľúčová. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Začátek je velmi působivý a celkem jsem se i nemohl dočkat jak to celé dopadne no nakonec tahle pandemie zombie byla dost ne že jen divná ale slabá, herecky jsem nebyl moc spokojený protože se mi tam Martin prostě nelíbil a prostředí začalo být nudné což je škoda protože jak říkám začátek mě nakopnul. Post-apokalypticky svět by měl přeci jen nabídnou mnohém víc. A to kraťas byl slušný dost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte krvavé ataky klátících se mrtváků a jekot kuchaných obětí, tak na to rovnou zapomeňte. Pár zombíků se tu sice batolí, ale tady se primárně jedná spíš o závod s časem a touhu zachránit dcerku a zároveň si navzdory všemu uchovat lidskost. Obojí z mého pohledu vyšlo. Atmosféricky ucházející, australská krajina výborně kontrastuje se zoufalstvím hlavního hrdiny a sedl mi i domorodý prvek, který tu hrál dost zásadní roli. A ačkoliv to v rámci žánru nebývá zvykem, absolutorium si zaslouží i herci resp. Martin Freeman v hlavní roli. Své mouchy to samozřejmě mělo, ale nebylo to nic, co by se nedalo přežít. Svěží vítr. 75% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Naprosto zdlouhavý boj o přežití, což je škoda, díky působivému prostředí a hereckým možnostem Martina Freemana. Vidím plno nápadu a náznaků, o než se tvůrci snažili, ale které nikdy nedotáhli správným směrem. Nedojímá, emoce se nepohnou za celou dobu o píď a chybí tomu jakýkoli moment, který by Cargo rozhýbal. Při sledování jsem si vzpomněl na podobnou zombárnu Maggie, podobná premisa, ale více fungující. Prostředí postapokalyptické Austrálie tak zůstává nevyužito a doporučuji spíše nějaký díl National geographic......4/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Atmosférické a pomalé, spíše zombie drama než thriller. Výbornej Martin Freeman, hodně chození v australské přírodě a pár nemrtvých. Nepříliš objevný scénář, který to skutečně originální čerpá akorát ze svého původního stejnojmenného kraťasu, vyvažuje originální zasazení do australské pustiny a poklidně pochmurná atmosféra. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Neunosne n a t a h o v a n e a prazdne - proste to neni namet na celovecerni film. Thriller bez napeti, nebot postavy se celou dobu potaceji odnikud nikam, nemaji zadny cil, a rozuzleni je jasne dlouho dopredu. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Natahovaný, nepříliš záživný či nápaditý film, jehož hlavním vývozním artiklem jsou jeden dva docela slušné nápady jak ozvláštnit zombie žánr, které se tvůrci pokusili natáhnout do podoby celovečerního filmu. Průměrné béčko po všech ohledech, které nezachrání ani Martin Freeman. ()

Reklama

Reklama