Reklama

Reklama

FirstBorn

  • Velká Británie Thea (neoficiální název)

Mladému páru sa narodí dcéra menom Thea. Charlie (Antonia Thomas) a James (Luke Norris) však čoskoro zisťujú, že dcérka nie je obyčajné dieťa. Okolo malej They sa začnú diať nadprirodzené veci a všetci v jej okolí sa ocitnú v nebezpečenstve. (kubqo)

Recenze (14)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladému páru sa narodí dieťa. To je špeciálne, ale nie v tom zmysle, ako je každé dieťa pre vlastných rodičov, ale tým, že Thea k sebe priťahuje nadprirodzené entity, ktoré komplikujú život jej samej a celého jej okolia. - Horory s tehotenstvom a démonickými potomkami fakt môžem, ale tento bol pre mňa nezáživný, čomu nepomáhal ani výber hereckého obsadenia a to, že tam bolo len niekolko postáv. Strašenie nefungovalo, atmosféra tu nebola žiadna a masky démonov nedostali takmer žiadny priestor. V tom malom dievčatku sa však podla mňa skrýva určitý herecký potenciál, pretože vyzeralo prirodzene a vedelo hrať, takže dúfam, že jej hororové začiatky prinesú úspešnú kariéru. + herec z Crimson Peak ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nový prírastok v rodine by mal byť tou najkrajšou životnou udalosťou. Obzvlášť, keď je to pre mladý pár prvorodené dieťa. Lenže čo ak jeho príchod na tento svet, od prvého dňa narodenia, sprevádzajú neobvyklé okolnosti, ktoré oboch rodičov zo dňa na deň privádzajú do zúfalstva. Je to len stres v kombinácii so strachom z nepoznaného, ktorý sprevádza každý mladý pár? Alebo snáď niečo vážnejšie, s čím budú potrebovať pomoc? Neznášam tento pocit keď neviem čo mám udeliť. Ale ten snímok si zo môže sám. Polovica je až na občasné záblesky úplná nuda. Záver zas relatívne solídne spracovaná, podivne podaná monsterovina, ktorá si ide vlastnou cestou prezentácie. Nebudem spoilerovať no viem si predstaviť, ktorému užívateľovi by to asi tak mohlo sadnúť. Fakt neviem čo by si "FirstBorn" zaslúžil. Aj ma miklo, aj sa to snaží byť atmosferické, záver dostatočne "živý", tak ja nakoniec asi tie tri dám. Ale je to skôr "rana z milosti" - 52,5 % ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Horor s duchárskou tématikou a tématikou posadnutia, celkovo to ale bolo o ničom. Nezáživné, stereotypné, nudné a predvídateľné. Film so sebou nepriniesol nič také, s čím by sa vymanil z tisíc krát obohranej schémy tak typickej pre tento hororový subžáner. Ako pár krát mi trochu hrklo, ale to je tak všetko, čo môže tento snímok ponúknuť. Do týždňa vyfučí z hlavy. 40/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mámě a tátovi se narodí dítě, které není tak úplně v pořádku. Nejdřív se jde za dědkem, který něco ví a pak za bábou, která ví ještě víc. Resumé je, že se jedná o jakéhosi strašidláckého parazita, se kterým je třeba zatočit. Že je to xkrát obšlehnuté téma by ani tak nevadilo, ale co mě u těchto nízkorozpočťáků štve nejvíc je to, že když dojde na strašení, které jediné by to mohlo trochu zachránit, není nic vidět. A tohle není výjimka. Nehledě na to, že film absolutně nedokáže pracovat s atmosférou a nezmůže se ani na lacinou lekačku. Jediné, co trošku ujde, je casting, ale to je zoufale málo. 10% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Horor nikterak nápaditý o rodince, jejichž dcera je posedlá něčím, ne co jsem nepřišel za celý film. Dlouhé dialogy a pasáže, ve kterých se nic neděje, tak by se dal definovat tento film. Tvůrci rezignovali na jakékoli budování napětí a když se něco začíná dít v posledních deseti minutách, něco je špatně. Ztvárněné zlo sestříhali velmi mizerně, tudíž za celou dobu divák nepozná, co se skrývá za hrozbou. Velká bída.......3/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „FirstBorn“ chce hrát na to, že je tajemný, že strašně dlouho trvá, než něco uvidíme, pokud vůbec máme něco vidět, ale během téhle tajnosnubnosti najednou došlo k tomu, že vlastně není co vidět, není zde nic, na co koukat, co by vás skutečně mělo vytrhnout, co by vás překvapilo a řeklo vám, že ten vynaložený čas má nějaký hlubší smysl. Nakonec ale spíše nemá. ()

kubqo 

všechny recenze uživatele

Mladému páru sa narodí dcéra menom Thea. Hned ale však zisťujú že to nieje len obyčajné dieťa. Okolo malej They sa začnú diať nadprirodzené veci a všetci v jej okolí sú v nebezpečí. Podpriemerná ducharina, ktorá nepriniesla nič nové a hlavného "záporáka" samozrejme nebude nikdy poriadne vidno. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

U tohoto hororu jsem čekal na něco,co vyšperkuje onen nudný děj,snad gradace,která přijde ,ale stále ničeho jsem se nemohl dočkat a tak celý film jsem zkouknul povině až do konce bez dalších nadějí . ()

beso74 

všechny recenze uživatele

V krátkej dobe druhý film, v ktorom sa hnusný démon pokúša zmocniť dieťaťa, pokiaľ v Bababookovi by som mu toho nevychovanca najradšej sám doručil, tu je to úplne o inom. Thea je zlaté dievčatko, ktoré má len jednu chybičku krásy, od narodenia sa na ňu prisala akási entita a odvtedy jej otravuje život. A nielen jej, ale aj jej rodičom. Je tu však našťastie dedo ovládajúce kde aké rituály a ten by jej snáď mohol pomôcť. Samozrejme, najprv musí prelomiť nedôveru svojho syna, ale to pri dievčatku nie je nič ťažké. Ak vás čudné zvuky, pohybujúce sa predmety či nápisy na dverách príliš nepresvedčia, keď sa ocitnete vo vzduchu vy, rýchlo zmeníte názor, tak ako i chudák otecko. Ale ani dedko nie je všemocný, a tak si k tej repke, čo je nad jeho sily, privolá aj babičku. No, nie je to jeho babička, skôr taká, hmm... z perníkovej chalúpky. Ako to skončí, prezrádzať nebudem, ale určite vám poviem, že ak by mal tento film stopáž 15-25 minút, výsledný efekt by bol oveľa lepší. Najväčšou slabinou filmu sú dlhé pasáže, keď sa absolútne nič nedeje. Naopak, koniec je oveľa živší, avšak zošitý horúcou ihlou a plný nelogickosti. Namiesto toho, aby som dostal nejaké logické vysvetlenie, došlo len k nelogickému znegovaniu veľkej časti toho, čo sa udialo predtým. Škoda, sympatickí hlavní predstavitelia a zopár dobrých scén tento film z biedy vytiahnuť nedokázali. P.S 1. Charlie by mala kandidovať na titul matka roka - v jednej chvíli by sa najradšej svojej funkcie vzdala, hneď na to je schopná nájsť dcéru vo tme uprostred lesa... P.S.2 - Videl niekto niekde predtým bábiky bez tváre??? ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Ďalší snímok zo série "hororov", ktoré nemajú šancu osloviť. Minimalistická atmosféra, biedny príbeh ktorý od 40. minúty nudí a finále snímku tiež žiadna sláva. Pozitívna je iba jedna vec a to že autori počas celého príbehu nestratili zdravý rozum ako to vidno u americkej tvorby, nenasúkali do príbehu všetko možné a nemožné, nuž a preto hodnotím aspoň jednou hviezdou. Ale ak má niekto chuť na horor, tak tento snímok je strata času. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Ženské s manželem se jednoho dne narodí dítě dcera Thea. Už její porod předchází zvláštní události (pořád jim praská někde žárovka a někdo/něco ji pořád podrápává). Po jejim porodu se situace ještě zhorší, když jak ji tak jejího manžela něco napadá. Tak zavolají svého dědu, který je okultista ten jim s tím pomáhá. Ale ani to nepomáhá tak si zavolají na pomoc jakousi babku co s tím má taky zkušenosti. Nicméně ta má s Theou jiné plány. Průměrný horor na téma posedlost nápad s ´´jinými lidmi,, na které se chce napojit nějaká entita už byl jak v Inkarnaci tak v Poltergeistovi. Kromě cca 3 scén s démonem/démony zde není co pochválit navíc nechápu proč někdo dává do hororu v roce 2016 zatmívačky jsem myslel, že je to od roku 2000 pasé a už je to omrzelo. ()

Reklama

Reklama