Reklama

Reklama

Bílý král

(festivalový název)
  • Velká Británie The White King
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Bílý král vás zavede do totalitní společnosti, kde váhu má jen slovo autorit a jedinec nezmůže nic. Aneb vítejte ve světě podobném tomu Orwellovskému. Děj vypráví osud chlapce Djaty, jehož otec je odveden neznámo kam a proč vládními agenty. Začíná hon na něj a jeho matku, kteří jsou oba označeni za zrádce. Nikdo není schopen říci, co jeho otec vlastně udělal. Lze to však tušit, diktátorskému režimu byl jeho svobodný duch nepohodlný. (Future Gate)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (2)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film s pochmúrnou Orvelovskou atmosférou. Veľký „možnosti“ v príbehu však zostal až zarážajúco nevyužitý. Je tu niekoľko nedostatkov (napríklad chýbajúca informáciu o „vzniku“ zobrazeného Sveta), vrátane v koncepcii jednotlivých scén. Nedostatočne využitý potenciál J. Pryca, ktorý v podobných filmoch už ukázal svoje kvality. A ten záver je spíš metaforický. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to trochu prvoplánové, je to lehce předvídatelné a konec rozhodně není jením z těch, které vás uspokojí, ale je fajn, že i v dnešní době je možné natočit orwellovský film, který se snaží něco sdělit a který ukazuje, jak by se mohla společnost také vyvíjet. Film mě neoslnil, na to je moc malý, ale zaujmout mě dokázal. ()

Reklama

Galerie (6)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival 2017

Future Gate Sci-fi Film Festival 2017

16.02.2017

Časem prověřené legendy, pečlivě vybrané novinky žánru i na zahraničních festivalech oceněné filmy. Čtvrtý ročník festivalu science fiction filmů Future Gate přináší již tradičně na filmové plátno… (více)

Reklama

Reklama