Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová televizní podoba příběhu, v jehož filmové adaptaci hlavní roli ztělesnil John Travolta, nám představuje George Malleyho, který poté, co v den svých narozenin zahlédl na nebi podivné světlo, získal výjimečnou inteligenci a neobyčejné psychické i fyzické schopnosti. Snaží se jimi prospět své matce Noře (Jill Claybourgová) i celému městečku, ale naráží na strach a nepochopení rodiny i přátel. Z obav, že by se mohl stát pokusným králíkem vládních výzkumů, odjíždí inkognito do San Franciska a tam zjišťuje, že jeho podivný dar shůry sdílejí i jiní lidé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Remake filmu sotva šest let starého, jehož vznik naprosto nechápu. Je to zoufale naprosto totožné a nepřináší nic nového, tedy v první polovině, pak se vydá vlastní cestou, ale dosti tragickou. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Je to sice úplně stejné jako jednička, ale Jill Clayburgh mi přišel coby Fenomen přesvědčivější než John Travolta. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Fenomén 1 jsem viděl je to asi tak 1 rok, a ted se mi dostal do ruky druhý díl, který je sice slabší ale jak již bylo zmíněno první polovina je prostě kopie prvního dílu, ale pak se film jakoby rozejde a to možná byla chyba protože, nemá vůbec co nabídnout. Navíc Shyer nebyl nějaká dobrá náhrada za Travoltu. Ale na ty 3* to dosáhne. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Když se můžou stále dokola opakovat vyvražďovačky typu Saw s 7 či kolika pokračováními, kde stejně nic nového (originálního) neuvidíte (kromě toho jak zabít člověka na jiný způsob), proč by nemohli udělat pokračování Fenoména? Sice se asi nic nového nedozvíte, ale alespoň si připomenete skvělý originál v jiném kabátě... JInak jsem si představoval, kdybych najednou získal takovouto schopnost a okolí by se ke mně takto zachovalo, jak bych se zachoval... Asi bych to tak "klidně" nepobral jako hlavní hrdina... - 29. 12. 2010 - 40% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Vždyť je to stejné jako první díl, až na pár malých vyjímek. Nechápu proč to někdo natočil. Christopher Shyer se nemůže rovnat Johnu Travoltovi. Je to stejný jako kdyby někdo natočil znova Rockyho Balbou akorát bez Stalloneho, což by asi moc neobstálo!!! Zbytečný film to jest. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Je poměrně vtipný, jak jsou tu všichni chytrý, ale přitom nedokážou odhalit, že nejde o remake původního filmu. Jde o pilot k nerealizovanýmu televiznímu seriálu. Dějově je to podobný, ale od půlky se to od originálu dost liší. Původní idea tvůrců byla evidentně taková, že hlavní hrdina je na útěku před americkou vládou a po cestě pomáhá pomocí svých schopností potřebným. To sice není nic novýho, ale když se to dobře zpracuje, funguje to. Jako TV produkce je tohle na slušný úrovni a obstojí to i jako samotatný film. Hlavní hrdina je sympaťák a řemeslně je to zručně natočený. Celkově je to překvapivě příjemnej film, kterej slušně zabaví. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

videl som najskor tento remake a az potom original s Travoltom a musim povedat ze toto sa mi pacilo viac ako povodna verzia. Travolta mi vobec nesedel do tej ulohy. Inak nemam na to nejaky dalsi konkretny dovod proste pri sledovani ma ovela viac zaujal tento. ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele

Herec co hraje George sice působí jako sympaťák, jenomže to nezachrání totální kopírku (zvláště první půlky). Někdo vzal scénář jedničky a vlastně ho seškrtal a pár věcí jen pozměnil (vážně to má stejného scénáristu? O co mu tady jako šlo?). Fenomén s Travoltou měl scénář vystavěný i na postavách. Tady ale některé postavy nemají charakter a hlavně často chybí chemie mezi postavami. Například George mezi doktorem, Nathanem (kamarádem) nebo hrčířkou a dokonce i zde přidanýma Normou (matka) a Claire (policistka). Pozitiva jsou především v druhé půlce. ()

Reklama

Reklama