Reklama

Reklama

Dospělý

  • Česko Friday's Child (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film Dospělý je vášnivým portrétem mládí, odehrávajícím se texaském městě Waco. Richie Wincott (Tye Sheridan), který je v 18 letech vyřazen z pěstounské péče, se střetne s nebezpečím a pokušením samostatného života. Stává se hlavním podezřelým ze zpackané loupeže a objevuje nemožnou lásku. Snímek vypráví lidský příběh o lásce, ztrátách, provinění a vykoupení. (Cinemax)

(více)

Recenze (12)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem napsat, že někdo se moc díval na Malicka, a pak si všimnu, že někdo moc stříhal Malicka. :D Přečetl si Zločin a trest a myslel si, že když poslepuje pár vizuálních nápadů, bude to cool. Místy až trapně pretenciózní věc, nad kterou by si nejeden dramaturg vykroutil hlavu. Tak prázdné, že i ty jinak zajímavé herecké tváře jsou s každou další uběhnutou minutou víc a víc iritující. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dospělost je hnus, na tom se shodneme, ale nevidím důvod k točení hnusných filmů bez špetky naděje na lepší život. Když jsou Sheridan a Poots spolu, tak tomu nechybí jiskra, ale jejich vztah nedostal moc prostoru. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh, ktorý mohol byť natočený ešte silnejšie, ale stále veľmi dobre. Komornejšia, tichšia atmosféra filmu svedčala. A v mnohom mi pripomenula môj najobľúbenejší román Zločin a trest, hoci príbehovo je snímok iný, ale tá pointa, výčitky a odpustenie, to celkom korešpondovalo. Záver nie je nijako šokujúci, naopak skôr upokojujúci a uvoľňujúci, ale to vlastne aj potreboval. Získať nejaké zmierenie. 70% zaokrúhľujem tentokrát nahor. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tak by možná dopadl Dostojevskij, kdyby se narodil na texaských pláních. 1)  Na rozdíl od autora obsahu Cinemaxu jsem žádný vášnivý portrét mládí nezaznamenal. Viděl jsem jen právě 18letého youngstera, který opouští děcák na vlastní žádost. Vyvozuji z toho, že kdyby chtěl, mohl by v něm zůstat i nadále. Náš Richie ale nechce, přeje si stát na vlastních nohou._____ 2)  Brzy zjistí, že to není tak jednoduché, jak mu to za bezpečnými zdmi ústavu či při (pravda, neúspěšných) pokusech o jeho adopci snad přišlo. O vášeň tu rozhodně nejde, spíš o bezradnost a nedostatek odhodlání a pevné vůle, jak se ubránit platnosti hesla vrána k vráně sedá a rovněž o neschopnosti domyslet důsledky svého konání._____ 3)  Scenárista a režisér (jindy také střihač) A. J. Edwards z Texasu (věk nezjištěn) se nechal inspirovat Dostojevského Zločinem a trestem. Alespoň to říká._____ 4)  22letý hojně obsazovaný Tye Sheridan (Richie) i 29letý Caleb Landry Jones (Richieho nový kámoš Swim), oba z Texasu, jsou přitažliví. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Lol, toto jak keby slováci točili. Jedina zaujímavá vec bola to prepojenie jeho a jej skrz udalosť, inak je to bezbrehá nuda ktorá ukazuje čo? Decáky sú všade rovnaké. 1 z 5 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Za mě Tye Sheridan patří k jedněm z nejvýraznějších tváří nastupující mladé herecké generace, a vesměs, kde se objevil, mě pokaždé skutečně svým výkonem zaujal, nicméně výběr jeho rolí mě fascinuje, respektive mě nepřestává udivovat, ovšem krapet to je i ve smyslu toho, že onen výběr není vždy úplně nejšťastnější, čehož důkazem je právě tato podívaná. V tomto případě se každopádně jedná o takovou klasickou nezávislárnu, což samozřejmě není výtka, jelikož právě v takovýchto filmech se ukazuje herecký talent nejlépe, a v tom mě Tye ani tentokrát nezklamal, nicméně zápletka tohoto snímku a jeho zpracování není zrovna nic obdivuhodného, či jinak řečeno, zde podaný příběh je tak moc nevýrazný a nezajímavý, že s tím nic nezmohl ani právě Sheriden, jenž zde navíc postavu mlčenlivého, tajemného hrdiny už také opakuje poněkolikáté za sebou. Ve Friday´s Child nefungují krom zápletky ale ani emoce, napětí, atmosféra, strašně podivně na mě působily i veškeré postavy, a to spíš až způsobem nepříjemným, odtažitým, a co se týče obsazení, tak tu krom Sheridena figuruje ještě pár dalších známějších ksichtů, ale nic zásadního s kvalitou, či zábavností snímku též nezmohly. Já tedy sice nejspíš pochopil, že se tvůrci s tímto svým projektem snažili o nějaké to poselství, co se dospívání a zodpovědnosti týče, ale zvolený způsob bohužel shledávám zcela nepřesvědčivým a nezáživným. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příběh kluka který v životě neměl ani špetku štěstí.Z pěstounské péče,kde v jejím průběhu, měl v několika rodinách sbalené kufry.Co to asi s dětskou duší udělá?Potká toho nejmizernějšího kamaráda a mladé holce podělá život.Poslední záběry ukazují jak je život plný ostrých hran.Pohled na nějakou louku posetou kvádrama.Vždy se mu nějaký kvádr s ostrou hranou připletl do cesty.Ale ve finále je jen na každém z nás jakým směrem se vydáme a jakým způsobem ty hrany obejdeme....Tye Sheridan je opravdu kreativní,poddajný herec. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Psychologická sonda do prostredia sociálnej pozície dospievajúceho chlapca bez minulosti, ktorý je po ukončení pestúnskej opatery, vykopnutý do všedného života o ktorom nič nevie. Pochmúrny dej v zamotanom chaose, navádzajúc na akúsi nevymedzenú atmosféru rozporov, kde sa v celku aj tak, tento zaujímavý dej prepadáva viac menej do apatie. Zdanie však klame, pretože pointa tejto psychologickej drámy nakoniec prekvapí a nezištne zasiahne svojím zadosťučinením. A to je všetko, pre anjelské číslo. ()

Troniq 

všechny recenze uživatele

Lehce natočený film o těžkých věcech...hlavně o samotě, kterou sis nevybral, ale která ti byla dána. A o tom, jak z ní potom ven, za lepším já, které ale nemusí přijít. Drama velice komorně uchopené, vystačí si s málem slov, ale s hodně snovými sekvencemi, na nichž se unáší po celou dobu. Jako bych to už někde víckrát viděl...och ano, Terrence Malick. Mistrův stříhač A.J. Edwards si vzal od svého učitele to dobré, ale jeho prvotina The Better Angels mě bavila o dost víc. Každopádně snímek, co stojí za shlédnutí...už jen díky výbornému vizuálu a skvělé hudbě. ()

Reklama

Reklama