Reklama

Reklama

Tajný život koček

(TV film)
  • Velká Británie The Secret Life of Cats
Velká Británie, 2014, 47 min

Obsahy(1)

Jejich pozoruhodné smysly a vlastnosti nás nikdy nepřestanou překvapovat. Nepřístupné, rezervované, sobecké, nevycvičitelné, lenivé, chlupaté koule? Je to opravdu tak? Zkuste se na ně podívat znovu – jinak. Rovnováha baletky, ostré smysly, které dokážou identifikovat šustění myši na deset metrů, a jedinečné sociální chování. To všechno dělá z koček zaslouženě nejoblíbenější domácí mazlíčky na světě. A navíc se zdá, že se dál vyvíjejí. Hledají nové, překvapivé způsoby, jak proniknout do našeho světa a dokazují jedinečnou osobnost a vlohy. Tím zpochybňují svou pověst chladných a nepřístupných tvorů. Podrobně zmapujeme život zástupce kočkovitých šelem od narození až do dospělosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už viac ako päť rokov sa nám po dvore okolo domu motá kocúr. Prišiel ako malé mača a teraz je z neho už mladý, nebojácny, sebavedomý kocúrisko. Dostal oficiálne meno José Mário dos Santos Félix Mourinho. Familiárne skrátené na Muríňo. Jemu je to aj tak vcelku jedno. No je to veselé stvorenie. Kočičák. Keď som sledoval anglický dokumentárny film "Tajný život koček", tak mi vkuse behal po mysli náš Muríňo a hovoril som si, že i on sa správa presne tak ako tie mačky v tomto snímku. **** ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jako kočkofil a spolubydlící tohoto hrdého tvora jsem se utvrdil v tom, že má náklonnost ke kočkám je oprávněná. Dokument byl plný zajímavých informací. Kéž by každá z malých šelmiček mohla pomáhat lidem zklidňovat srdce a ti by jim ho na oplátku věnovali. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Mám doma modrého brita a musím jen souhlasit, že to jsou báječní tvorové. Lék na stres, únavu a špatnou náladu. Ta jejich nezávislost, velká osobnost a elegantní krása je nevyčerpatelná. Moc pěkný dokument. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Je to tak na hranici mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Je to velmi pěkně a mile udělaný dokument, ve kterém je několik velmi povedených záběrů. Dozvíme se zde také několik zajímavostí o kočkách a jejich chování. Velmi rychle to uteklo a je to prostě takový fajn dokument - vyprávění - příběh. Možná bych uvítal ještě více faktů a nějakých vědeckých rozborů, ale to by bylo asi na jiný typ dokumentu. Ale u mě spokojenost. Howgh! ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Milý "dokument" ocení každý kočkomil, příště na kočku budu mhouřit oči a už taky vím, že kočky nezaostří na vzdálenost do 30 cm:) ()

Chandra 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový dokument, který mě naučil mhouřit oči na kočky a prozradil mi, co tak zaujatě sledují v trávě, když tam podle mě zrovna vůbec nic není (teda až na tu trávu). Zajímavá fakta jsou dokreslena příběhy několika konkrétních koček, které svolily k účasti na natáčení. Možná je toho dokreslujícího vyprávění až moc - ocenila bych spíš trochu víc faktografie, ale i tak jsem se dozvěděla mnoho zajímavostí a navíc si v dobré kočičí společnosti nádherně zarelaxovala. Pohodový dokument na páteční večer. ()

Reklama

Reklama