Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pneumoložka pracující v nemocnici v Brestu přijde na souvislost mezi nevyjasněnými úmrtími pacientů a podáváním léku Mediator, který je na trhu již 30 let. Má-li zvítězit pravda, musí Irène Frachon, jejímž skutečným příběhem se film inspiroval, svést boj Davida s Goliášem. Film ji sleduje od počátku, kdy je se svým tvrzením sama proti všem, až po vypuknutí mediální bouře, kterou její zjištění způsobí. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (11)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nemôžem povedať, že by "La fille de Brest" bol zlým filmom, no rozhodne mám pocit, že sú tu minimálne 2 filmy z minulého roka, ktoré ho spôsobom podania príbehu vedia tromfnúť. A to boli Spotlight a Truth. Viem, že témy sú úplne iné, no na druhú stranu oveľa lepšie svoje témy podali. Ale najprv si povedzme pozitíva. Téma je dostatočne zaujímavá na to, aby to človek odsledoval od začiatku do konca. A chce vedieť ako to všetko nakoniec dopadne. Sidse Babett Knudsen je rovnako vynikajúca v tejto role. Je vidno, že vie dať správnu dávku charizmy a vie byť milá a veselá a niekedy až detinsky milá, no rovnako vie byť aj tvrdá, nekompromisná a rozhodne by som ju chcel mať radšej na svojej strane, než stáť proti nej. Je tu okrem toho skvelá momentka medzi ňou a jej manželom, ktorá skutočne ukáže aj trošku jej ľudskej stránky. No tam prichádzajú už aj moje problémy. V prvom rade tá ľudská stránka filmu je tu strašne málo spracovaná. Máme tu veľké množstvo postáv, no o nikom nevieme dokopy skoro vôbec nič. A prial by som si, aby boli všetci zaujímavejší. Lenže film sa viac venuje centrálnej dejovej línii, než by nám ukazoval vzťahy medzi postavami a aby sme ich mali možnosť spoznať. Potom všetci vo filme pôsobia ako osoby, ktoré len nejakým spôsobom ovplyvňujú príbeh, než by boli reálnymi postavami. Kravaťáci sú tu typickí kravaťáci. V ničom sa neodlišujú od iných, ktorých sme videli v iných filmoch. A celý film pôsobí na mňa veľmi vážne a pomaly. Chýbaj mu nejaké odľahčujúce scénky. Nejaký humor alebo posedenie s priateľmi. Napadnú ma dokopy asi dve scénky. A to je už spomínaná s manželom, kde si Irene po troch mesiacoch všimne, že manžel má nové okuliare a scénka v bare po úspešnom procese, kde Antoine dokonca bude spievať. A to je podľa mňa všetko. Film je rovnako strašne dlhý. A sú tu minimálne 2 miesta, kde som mal pocit, že by sme to mohli zakončiť, no film ide ďalej ešte asi polhodinu. Takže napriek tomu, že niektoré momenty filmu oceňujem, nemám pocit, že by to bol jeden z najlepších filmov. Čakal som oveľa viac. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C+ ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Sidse Babett Knudsen svým výkonem v titulní roli dokazuje, že je to herečka par excellence. Jinak jsem však poněkud zklamaná. Je sice záslužné, že o tak závažné kauze týkající se nekalých praktik jisté farmaceutické společnosti, někdo natočil film, ale tvůrcům se nepovedlo přenést na diváka jakékoliv emoce. Na můj vkus je to až příliš popisné a přiznám se, že jsem se tak půlku stopáže dost nudila. Čekala bych nějakou zajímavou odbočku do soukromého života hlavních protagonistů příběhu, který je podložen skutečnými událostmi, abych se s nimi mohla lépe ztotožnit. ()

Reklama

haack 

všechny recenze uživatele

Záběry z operace a pitvy mi nevadily, ale byly zcela zbětečné jen tak na oko, aby vytvořili nějaký silný dojem. Asi i proto, že celý zbytek filmu žádný velký dojem nezanechá. Mdlý děj a herecké výkony, které nenabízí nic zajímavého. Takový silný příběh by si rozhodně zasloužil vybroušenější a vygradovanější scénář, ne jen předžvejkanou odrhovačku a dobru a zlu... 3/10 ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Príliš profesorsky natočený snímok, ktorý mal veľmi zaujímavý potenciál, ale u ktorého sa divák neznalý problematiky jednoducho utopí ako v lyžičke vody. Snímkov na podobnú tému už bolo pár natočených a dokázali sa k divákovym emóciám dostať podstatne bližšie. Toto bolo síce zaujímave pozerať, ale ani ste si len neuvedomili, že sú tam vlastne nejaké hlavné postavy a celé to nejako prešumelo. 50 % ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Možná tento dokumentární styl vyprávění sedí tématu lépe než klasické drama.Závažnému, serióznímu tématu o porušování lékařské etiky a postoje farmaceutic.průmyslu k obětem vedlejších účinků léků. Jsem ráda, že byl příběh o morálce jistého farmaceutic.průmyslu natočen a zveřejněn. Podle mého to je ovšem příliš popisné, věcné a "něco tomu schází", např. krátké dějové odbočky k osobnímu životu postav, které nějakou vychytanou perličkou z běžného života podpoří myšlenku a hlavně příběh výrazně oživí. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama