Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po dvou letech strávených s Patrickem a jeho partičkou blízkých přátel, kteří při hledání štěstí a stálých vztahů poznávají San Francisco, zakončí HBO jejich cestu celovečerním filmovým speciálem. Naturalismus a humor, to jsou klíčová slova pro pokračování seriálu Hledání, které i nadále zkoumá cestu ke štěstí a intimitě v době, kdy možnosti a práva gayů nemají obdoby. To vše na pozadí progresivní, sexuálně otevřené kultury San Francisca. (HBO Europe)

(více)

Recenze (26)

novoten 

všechny recenze uživatele

Třetí série by hrdinům ze San Francisca slušela ještě o něco lépe a scéna dialogu v kavárně by rozhodně byla nejlepší epizodou vůbec, ale přesto to Andrew Haigh dokázal. Spojil vymodlené finále s téměř nepřebernou lavinou pravdivých vět a loučí se tak s celým seriálem snad až osudově. Po půldruhé hodince rozhovorů ze života se snad každý, koho někdy vztahy jen trochu potrápily, musí zamyslet nad tím, kam směřuje nebo kam by směřovat chtěl. Nebo nad tím, že ti, kteří se chovají tak trochu jako svině, schovávají někde hluboko nenávratně zlomené srdce. Nebo nad tím, že i když to myslíme dobře, může nás ten druhý vnímat (a často naprosto oprávněně) jako zbabělce. Nebo zkrátka jenom nad tím, že i když se stokrát spálíme, tak sami zůstat nechceme. Děkuju ti, Patricku. Těch životních lekcí a facek mi jen málokterá postava osvětlila tolik, jako se to povedlo tobě. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Andrew Haigh umí. Dokázal to ve Víkendu a poté i v seriálu Hledání. Závěr této série si nechal otevřená zadní vrátka a když se pak objevila zpráva, že se chystá TV film, fandové tohoto seriálu zbystřili. Stejně jako členové "Team Richie" a "Team Kevin." Pro jejich oblíbené dva páry tak byla pořád ještě možnost "how to get together." TV film má stejnou partu, která byla součástí seriálu. Výborný scénář i přirozené herecké výkony jsou jasné:) Looking: The Movie se zpracováním nijak neliší od seriálu, ale už v něm něco chybí, už sám o sobě tolik nedokáže utáhnout. Chápu fandy, proč mají rádi Richieho, stejně jako ty, co ho rádi nemají. Richie je možná hodný kluk a má srdce na správném místě, ale celkově mi jeho postava přišla taková nemastná-neslaná. Russell Tovey je "Sexy British Beast" a Kevin je možná "asshole", ale jeho charakter má parádní dynamiku a také zajímavý vývoj, na rozdíl od Richieho, u něhož mi přišlo, že je stále stejný. A chemie mezi Raúlem Castilo a Jonathanem Groffem mi přišla nevýrazná a spíše kamarádská oproti tomu, jak to jiskřilo a fungovalo mezi ním a Russellem. Celá ta scéna v kavárně mezi ním a Patrickem a hlavně ten závěr, je tak "fucking real", že mě to prostě dostalo. Parádní dialogy v té scéně. Říkala jsem si, "ten mu dává", ale alespoň mu to řekl do ksichtu a myslel to upřímně. A ten happyend v závěru... Like, seriously? Už jsem si jen říkala, "no dobře, ano, jasně, určitě.":) Trochu mi to přišlo jako červená knihovna a měla jsem dojem, že se to sem vůbec nehodilo. Prostě "Team Kevin" all the way!:) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V tomhle televizním Ciscu srdíčka zrovna nepookřávají a sluníčko taky moc nesvítí, spíš tu řadí plno lokálních vztahovejch bouřek a je pořád tma, aby mohl naplno propuknout (ne)závaznej noční party život. Radost, slzy a tvrdé životní pravdy v pestré miriádě odlesků z neonů non-stop diskoték budou na HBO chybět, ale rozloučení to bylo sakra že výživný. Moc realističtějších romancí není, pro pohlazení na duši sem rozhodně nechoďte... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Lépe to snad ani skončit nemohlo. Jsem úplně dojatý z téhle bouřlivé jízdy plné skutečného života a tvrdých poučení. A Patrick? To už není ten Patrick, jak jsme ho znali na začátku. Dostal tolik životních nakládaček, že si to štěstí skutečně zaslouží. Sedlo mi to fakt neskutečně - genialitou scénáře, vzájemnou chemií všech postav a ohromných hereckých výkonů. To vše v kombinaci s navýsost citlivou režií. Celý seriál včetně této celovečerní závěrečné epizody se může právem řadit k tomu nejlepšímu, co se kdy na americké televizní půdě urodilo. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Film je ve srovnani se serialem takovym vycucem..bohuzel ale toho zbytecnejsiho..skoda, serial to paradne nastartoval a urcite by si zaslouzil plnohodnotnou treti sezonu. Tento film je jen velmi slaba naplast :( ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem nesledoval seriál, tak nemám k postavám potřebný vztah, ale tak nějak si nemůžu pomoct, zas tak mi to převratné nepřijde, ale to bude asi tím, že se na vztah dvojice, kdy oba jsou stejného pohlaví, dívám celkem normálně. Tenhle film je prostě o tom, že každý má svoje problémy a snaží se je řešit, ať už blbě nebo dobře. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Bezva parta gay sympaťáků a jedný hetero šoumenky mi přirostla k srdci už v seriálu, takže jsem se moc těšila na jejich další společný párty terapie a ono to nakonec vyšlo tak jak jsem si přála = "Občas musíš něco nechat za sebou, aby ses mohl pohnout dál." ッ ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Závěr úžasného seriálu Looking z produkce HBO pro mě byl jednoznačným zklamáním. Patrick dokázal akorát utéct od problémů a neshod, které v každém vztahu dříve či později přijdou, a myslel si, jak si tím zázračné srovná život a dospěje. Guess what, sám sobě se utéct nedá a návrat do stejného prostředí to pouze potvrdil, neboť z Patricka opět udělal toho malého vystraseneho klučíka, co se boji rozhodování jako čert kříže a vlastně tak úplně neví, co a koho chce. Rádoby dospělý Patty tak nejdřív svede sotva zletileho hošíka, následně při hledání closure akorát probudí staré emoce v chudáku Kevinovi a v komickem závěru se během pěti minut rozhodne pro náhle single Richieho, o kterém ještě před chvílí říkal, že nemá zájem a že mezi nimi nic není. Chápu, že pocit viny je silný a také Patrickova chronická obava, aby nepromarnil žádnou šanci,ho přiměje, aby ji, resp. ho popadl za pačesy a už nepustil, nicméně z hlediska růstu charakteru tam vidím minimální posun a upřímně Richie je pro mě nejvíc nemastna neslaná postava, která se chová tak trochu neemočně až autisticky a o nějaké chemii nemůže být ani řeč, narozdil od charismatickeho Russella, který kvůli Patrickovi i uronil slzu a jediný ho dokázal tváří v tvář konfrontovat s jeho nedospelosti, což si P raději nechtěl připustit a tak opět utekl, tentokrát do bezpečné ale nikam neposouvajici náruče Richieho. Na tohle jsem fakt musela čekat celý rok? ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Cože? Looking: The Movie už dávali na HBO a česky a mně to uniklo? :o Cože? Musím se na to dívat česky? :o To je tak otravný. Celou dobu jsem si taky myslel, že Doma Basaluzza hraje někdo jiný, než Murray Bartlett :o Jen má vousy a flanelovou košili. Asi jako by V Beverly Hills 902 10 Kelly hrála Anne Heche. A že Kevin Matheson tam vůbec nebude, když jeho uši v podání Russella Toveyho tvořily čtvrtinu seriálu. Nakonec byl po 40. minutě. Cože? :o Patrick se vyspí s Domem :o Proč? Asi jako by se Rory Gilmorová vyspala s Lukem Danesem, přítelem své matky. Jsem stejně zklamaný, jako když jsem konečně viděl originální sérii Star Treku a pochopil, proč ji do té doby nevysílali a snad už vysílat zase nebudou. Nebo poslední sérii Ally McBeal, respektive postposlední, protože měli důvod ji do té doby nevysílat, Jon Bon Jovi byl jediný obhajitelný důvod, proč se na to dívat a pak na to celé zapomenout, že se to vůbec stalo. Zatímco seriál Looking byl něco jako mužská verze Sexu ve městě, film je jako mužská verze Gilmorových děvčat (a trnu nad tím, čeho verze budou nová Gilmorova děvčata)… akorát že celý zbytečný :/ (To už mají větší dynamiku homofobní komentáře k filmu na čsfd od mužů nejistých si svou mužskou identitou.) Úplně stačilo přečíst si na Wikipedii shrnutí děje! Zapomeneme na to. New begining is the end. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Tak, jak mě seriál nadchnul, tak mě závěrečný film zklamal. Ukončení dějových linek bylo hrozně zkratkovité, tak nějak bez emocí a oproti tomu, na co jsme byli zvyklí, málo uvěřitelné. Na jednu stranu to tvůrcům nejde zas tak moc vyčítat. To, že byl seriál nucen skončit, mu velmi uškodilo a natočit plnohodnotný závěr nebyl nijak lehký úkol. I tak bylo očividné, že se Looking snaží o definitivní tečku a jakýsi pomyslný happyend, což je to poslední, co bych očekával. Ano, stále tu jsou hodnotné a pravdivé myšlenky, scénář se stále přimyká k autenticitě životních situací a na obsazení se stále sympaticky kouká. Problém spíš vidím v tom, že dějově nedošlo ve filmu - a v návaznosti na seriál - k žádnému posunu, což je škoda. Hledání to nevyšlo nyní, tak snad to jinému žánrově podobnému titulu vyjde příště. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Důstojné rozloučení s příběhem. Perfektně civilně odvedené drama, které dokáže dojmout, rozesmát i naštvat. Chytré dialogy, skvělí herci a skvělý pohled na gay komunitu (moje body jdou hlavně pro Richieho a fag hag Doris). Doufám, že za pár let taky budeme říkat, že manželství je leda pro buzny. ()

Chuckitos 

všechny recenze uživatele

Dokonalé zakončení celého fenoménu a nejpravdivější film poslední doby v jednom balení. Pro zdejší odpadem hodnotící slaboduché mozečky je to očividně příliš vjemů najednou. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Patrick se po 10letech vrací na místo činu kvůli svatbě a dochází mu, že před city stejně neuteče. Kupodivu o nic horší než seriál, navíc s hepáčem. ()

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

On si ho tehdy vyhlídnul, tehdy v metru. Kluk, jehož hrdost neznala mezí oslovil přesto přeze všechno druhýho. Ten druhej byl tzv. "complete and utter mess" a potřeboval dozrát .....a taky dozrál. Was rooting for u guys:) ()

Hadek10 

všechny recenze uživatele

Sice mi je dodnes líto, že místo dalších sérií přichází "pouze" film, ale nakonec je to skvělé zakončení celého Hledání. Povedený film se šťastným koncem pro všechny, co víc si přát?! Člověka to přiměje zamyslet se nad svým životem, vztahy a tím vším okolo a dodá mu to naději, že vše nakonec skončí tak, jak má a hlavně dobře! ()

Janie. 

všechny recenze uživatele

Mám k tomuto filmovému uzavření celého seriálu jedinou, ale zato velkou výtku. Když máte v obsazení Jonathana Groffa a schyluje se ke scéně, kdy má jeho postava zpívat karaoke, tak tu scénu zkrátka NEPŘESKOČÍTE. Takové věci by se měly trestat! ()

Reklama

Reklama