Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární horor o panence Chuckie, hračce s duší sadistického vraha. Pojďte si hrát!!!  I kdyby americký režisér Tom Holland už nenatočil nikdy nic jiného, bude jeho jméno již navždy zapsáno zlatým písmem na zdi slávy moderní popkulturní hororové zábavy. Právě díky němu se totiž na první pohled triviální větička „Pojď si hrát“ stala v roce 1988 nesmrtelnou.Za hlavního hrdinu jeho klasického hororového thrilleru Dětská hra by šlo považovat malého chlapce Andyho, který právě oslavil šesté narozeniny. Ale pravda je taková, že prim v tomto snímku, který se v průběhu let rozrostl o čtyři další pokračování a letos se dokonce dočká vlastního remaku, hraje především hračka, kterou Andy dostane jako dárek. Panenka Chucky totiž není zdaleka tak roztomilá, jak se zprvu tváří. Pomocí prastarého voodoo rituálu se do ní během zatýkání převtělil umírající psychopatický vrah Charles Lee Ray a je jasné, že dřív nebo později se svět dozví o jeho návratu. Jenže kdo malému klukovi uvěří, že jeho malá hadrová panenka sprostě kleje, provádí naschvály a občas také s velkou zálibou zabíjí? Je to chyba, že dospělí svým dětem tak málo naslouchají. Teď za to někteří budou muset zaplatit svým životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Detská hra stála vždy v tieni slávnejších hororových sérií osemdesiatych rokov, ako Halloween, Piatok trinásteho, alebo Nočná mora v Elm street, ale keď sa na to pozriem z dnešného pohľadu, príde mi vlastne zo všetkých asi najzábavnejšia, séria celkovo najvyrovnanejšia a vlastne aj najnadčasovejšia, keďže zatiaľ čo väčšina dielov zo spomínaných sérií ma už v dnešnej dobe zase tak moc nebaví, ale pri Detskej hre sa bavím stále rovnako. Môže za to aj fakt, že celý tento nápad s prevtelením do detskej bábiky dokáže fungovať nielen v hororovom, ale vlastne aj komediálnejšom prevedení, čo ale platí hlavne o tých neskorších dieloch, ale už tu je to slušná zábava, aj keď predsa len ešte v temnejšom prevedení. Dejovo je to samozrejme presne v očakávanom štýle, tu nemá moc čo prekvapiť, ale od filmu tohto typu ani viac nemôžem chcieť. Pôsobenie bábiky v domácnosti s novou rodinou a samozrejme hlavne jej samotným majiteľom je zaujímavé, rovnako jej cesta za pomstou a kriminálna línia, všetko je to svižné, zábavné a s dostatkom zaujímavých scén, takže si tu nemám na čo sťažovať. Film celkom funguje aj po hororovej stránke, aj napriek tomu, že bábika si zase moc rešpektu získať nedokáže si film udržuje solídnu atmosféru, pár scén je aj celkom napínavých, hlavne nájdenie batérií a nechýbajú ani drsnejšie momenty ako rozlámanie muža pomocou woodoo bábky. Ale aj tak tu najviac baví samotný Chucky, ktorý má výborné reči a technicky je prvotriedne zvládnutý, všetky tie jeho grimasy a pohyby vyzerajú skvelo. S obsadením nemám problém, chlapec je obsadený veľmi dobre, len sa občas správa dosť hlúpo, sadla mi jeho matka a nesklame ani detektív. K tomu Brad Dourif ako samotný vrah, ktorý sa ale v ľudskej podobe objaví len v úvode a mimo nich sa už vlastne jedná len o epizódne postavy. A režijne je to výborná práca. Takže Detská hra je klasika, ktorá ani po rokoch nestratila nič zo svojej zábavnosti, ako vlastne aj ostatné diely. 77% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dnes už poměrně známý horor o vraždící panence, který se probojoval mezi takové legendy jako "Noční můra v Elm Street" nebo "Halloween". V tomto případě se však nejedná o nijak vážnou hororovou podívanou ale spíše o celkem zábavný a nápadem originální filmeček, který sice není moc napínavý nebo dokonce hororový ale uteče dost rychle a po celou svojí stopáž zabaví. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

To napjaté čekání na Chuckyho první nenaprogramované pohnutí nebo slovo, které nám konečně potvrdí, že je panenka živá! S odstupem času musím DĚTSKOU HRU stejně jako Hollandovu NOC HRůZY hodnotit jen jako lehký nadprůměr. Čistě natočený, pečlivě budující napětí a přivádějící na scénu originálního a cool zabijáka, přesto pouze lehký nadprůměr. Skvělé scény jsou baterky a auto, konec je ale zbytečně natahovaný. Každopádně spolu se čtyřkou nejlepší killer doll film (který celý tenhle žánr odstartoval), co jsem viděl. Dvojka a trojka už jsou jen průměr, pětka odpad. SYNDROM PINNOCCHIA, který u nás distributor svého času označoval jako DĚTSKOU HRU 4 do série nepatří, i když použil mnohé věci z jedničky i z jejího původního scénáře. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, jak i po letech na mě tenhle minimalistický horor pěkně působí. Neodolatelné kouzlo mají samozřejmě mechanické efekty, které pro jejich náročnost často nahrazují pohled kamery očima Chuckyho, stínohra či záběr na ťapající nohy. To ale vůbec nevadí, napínavé atmosféře to spíše přidává. „Tak už nám věříš?" „Jo, ale kdo uvěří mně?" Na nový remake jsem zvědav, i když se ho spíše děsím..... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Do téhle horrorové pohádky jsem se hned napoprvé beznadějně zamiloval... Bylo to někdy záhy po tzv. "revoluci", takže jsem film bohužel viděl z dabované VHSky na černobílé televizi, ale přesto to byla láska na první pohled. A tenhle vážný vztah přetrval beze změn až dodnes. Postavička zuřivé, šeredné, sprosté a maniakálně vraždící panenky (vlastně panáka) je jedním z mých nejoblíbenějších filmových záporáků. K tomu ještě navíc ryzí osmdesátková atmosféra a hezká Andyho maminka, a je z toho divácká láska až za hrob. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (50)

  • Pracovní název filmu byly Blood Buddy, Batteries Not Included a Blood Brother. (Chatterer)
  • Tom Holland použil námět z filmu v mnoha svých dalších pracích. V jeho filmech se často lidé setkávají s něčím "nadpřirozeným" a nikdo nechce jim nechce uvěřit. (HellFire)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Mark Hamill je nový Chucky

Mark Hamill je nový Chucky

31.03.2019

Hororovou klasiku Dětská hra čeká reboot a studio Orion Films čerstvě oznámilo, kdo bude v nové verzi dabovat kultovní vražednou panenku Chuckyho. Roli se upsal slavný herec a zkušený dabér Mark… (více)

Reklama

Reklama