Reklama

Reklama

Květy zla

Trailer
Finsko, 2016, 105 min

Scénář:

Antti J. Jokinen

Hudba:

Kirka Sainio

Hrají:

Jon Korhonen, Viljami Nojonen, Mikael Gabriel, Eero Aho, Deogracias Masomi, Diana Tenkorang, Alma Pöysti, Krista Kosonen, Tommi Korpela, Sami Huhtala (více)
(další profese)

Pod povrchem přistěhovaleckých čtvrtí na helsinském předměstí už dlouho doutnají nepokoje. Po brutálním policejním zásahu skončí otec dvou synů v nemocnici. Tento incident je důsledkem selhání úřadů a často přehnaných reakcí ze strany policie. Během dlouhého, horkého finského léta vypuknou nepokoje a násilí, jakmile frustrace a zoufalství nakonec nevyhnutelně vyvřou na povrch. Zatímco se schyluje ke katastrofálnímu vyvrcholení, dva nevlastní bratři – čtrnáctiletý nadaný student Sipe, který odmítá žít v síti pravidel a omezení, a šestadvacetiletý cholerik Juno se sklony k násilí a drobným zločinům – bojují za lepší budoucnost, překonání vzájemného odcizení i nové životní příležitosti. Sipův otec Arttu i matka Laura chtějí, aby Juno studoval, pracoval odstěhoval se z předměstí a dosáhl v životě úspěchu. Pro Juna už je ale trochu pozdě. Vzdal se veškeré naděje, zanevřel na okolní svět a učinil řadu špatných rozhodnutí. Nechal se svést na scestí, odkud není návratu. Zápalná šňůra už doutná. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film se měl jmenovat spíš Plody zla -příběh lidské spodiny,platí že škoda každé rány která padne vedle a každý to má jak si to udělá.V popisku se píše o frustracích po zásahu policie a těžkém živptě spodiny alepostřehl někdo že by ten táta kluky nějak držel na uzdě???To zkrátka skončilo fatálně proto,že to byli samorosti.Syrová kamera ,všude neskutečný bordel.všechno pomalované ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, které konstatují existenci kriminálního podhoubí, aniž by tvůrci zaujali nějaký postoj. Ale kluci jsou tu pěkní... ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Kvety zla sú takou sociálnou drámou trochu, v ktorej sa podruhý krát oženený foter snaží udržať rodinu pokope, hoci najslabším článkom reťaze je jeho 26 ročný syn Juno z predchádzajúceho manželstva. Ten si zaumienil, že sa vyserie na školu a namiesto toho odíde od tatka a bude sa živiť kriminálnou činnosťou. Celá tá situácia však nemá bohvieako dobrý vplyv na emocionálny a duševný rozvoj jeho 14 ročného bráchu Sipa, fandu The Exploited. Dobrá kamera, herci výborní, občas nečakaná brutálne komická hláška či situácia a do toho všetkého hudobné podfarbenie a la Sinister. U mňa poctivé 4 hviezdičky. 75% ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Kriminální podhoubí Helsinek vypadá děsivě, směs přistěhovalců všech ras s domácí verbeží. Film jen zachycuje, ale tvůrci k postavám a dění nezaujímají postoj.(max.50%) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama