Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (203)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Taková malá síť odkazů a citací obohacená o: zatraceně sexy přerod vdané pipky se závazky (zde v teenagerském věku) na démonickou kost, osmdesátkového gay upíra z posilovny, velkou hereckou poctu a cool šíleného teenagera s fascinujícím chrupem. Na lepší hodnocení je to zbytečně dlouhé, příliš natahované a špatně vygradované. Takže díkybohu za výtečné masky, fascinující FX a „goonies“ feeling. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Toto křišťálově čisté osmdesátkové béčko, nenudící ani sekundu, mě velice příjemně překvapilo. Skvělé masky, 80's atmosféra a mile úsměvný děj udělaly z Fright Night film jako stvořený na zkouknutí, když se nechcete bát, ale bavit. Horror movie of the year ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $24,922,237Tržby Celosvetovo $26,700,000║ Dosť taká plytká zívačka. /40%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nesympatický hlavní hrdina a pomalejší nabírání tempa jsou hlavní nedostatky této jinak veskrze sympatické záležitosti. Obvzláště příznivci Vincenta Price...ehm, Petera Vincenta si přijdou na své. V první půli to sice poněkud drhne, ale v druhé to již šlape jak má. Zábavný oraz od fanoušků pro fanoušky. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Pohodovej vtipnej horůrek, ze kterého by šlo ale vytřískat mnohem víc. Ale i tak si to čtyři hvězdy zaslouží :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čo by ste urobili, kebyže sa do vášho blízkeho susedstva nasťahuje charizmatický pán, ktorý sa páči vašej mame... a ktorý je v skutočnosti upír? Solídna hororová komédia má v mojich očiach jediný problém - nepatrí k hororom, na ktorých som vyrastal (KRITERI, GREMLINS, DETSKÁ HRA, DEEP STAR SIX, CH.U.D..) a teraz, keď už som dospelý, sa mi nezdá nijako mimoriadne zaujímavá či kvalitná, aby som ju uznával len preto, že v nej je "Peter Cushing". Musím ale povedať, že hoci zvyčajne nemám rád, ak sa mieša horor s komédiou (a ruku na kolík, upírov "nemusím"), tento kúsok pomerne fungoval ako komédia, tak aj ako (takmer) plnohodnotný horor. Fajn oddychovka s maskami. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny prekvapeni, paradni mix mezi komedii a hororem. Pribeh sice neni buhvijak komplikovanej a da se lehce predpovidat, ale je tu spousta skutecne vtipnejch hlasek a vtipku, par povedenejch lekacek, sem tam nakej hezky prasackej zaber s docela obstojnejma trikama a hlavne perfektni atmosfera. Dalsi plus jsou zabavny postavy, herci hrajou na horor docela obstojne a nejvic me bavil neskutecnej dobytkar Stephen Geoffreys jako Evil Ed. Takze filmu nemam moc co vyktnout, proste paradne zabavnej horor. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přiměřeně béčková osmdesátková upířina, která má dodnes čím zaujmout. Trikově například, i přes onu zastaralost je to totiž poctivá a poměrně rozmanitá nedigitální prácička. V pohodě jsou též charaktery, ať už samotný bloodsucker od vedle, anebo horror host a "přemožitel upírů" Mr. Vincent. Osobně to nepřijímám za nějaké hororové veledílo (mnozí ano), ale zábava slušná a já jsem vděčný za každý kvalitní produkt té zlaté dekády nevkusu... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vynikající 80.ková horrorová parodie, která neztratila naprosto nic ze svého kouzla a jako jeden z mála "horrorů" debilních 80. let se může stále pyšnit skvělou kvalitou - herecké výkony, akce, charismatický upír, humor, napětí, výborná vizuální stránka a kamera, triky poplatné své době, ale pro mne právě tímto zajímavé ... Už jako "děcku" se mi tento horror na VHS hrozně líbil a nebylo tomu jinak ni po mnoha letech později ... Výborná oddechovka. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejklasičtějších zástupců komediálního hororu druhé půlky osmdesátých let. Příjemné obsazení (z něho nejvíc válí Chris Sarandon coby hlavní upír), parádní masky, od první minuty skvělá atmosféra a místy černý humor. To jsou hlavní atributy této legendy porevolučního boomu VHS, jejíž ošuntělou kopii měli mnozí z nás doma. Film, co si povinně pustim jednou do roka. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si to pamatoval jako větší jízdu, ale pořád je to fajn a McDowall a Sarandon jsou super. Škoda haprujícího tempa a ne úplně šťastného castingu omladiny. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Upírský horror bez jakýchkoli uměleckých ambicí, místy s až komediálními prvky. Přesto (nebo možná právě proto) lze tomuto filmu vytknout jen máloco. Příjemná vzpomínka na 80. léta, jako stvořená pro páteční televizní večer. Součet kladů dává překvapivě dohromady jistou (i když trochu pochybnou) kvalitu. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Za príliš dlhú stopáž (skrátenie o 20 minút by veľmi prospelo), naťahovanie, nevyrovnané tempo a niektoré divné nápady by som dal najradšej len 2*. Lenže záverečné dlhšie finále v dome ukazuje potenciál a hravosť tohoto filmu. Pekné masky a parádne úmrtia (smrť vlkolaka alebo zombieho su naozaj delikatesy). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Upíry docela můžu a tohle je jeden z těch lepších filmů, oplývá jak výbornou tajemnou a někdy strašidelnou atmosférou, tak i docela vtipnejma scénama. triky jsou sice trošku zastaralý nebo bych možná spíš měl říct směšný, ale jelikož to je dost starej film, tak sem s tim počítal a celkem sem si na to po dobu filmu zvyknul a krom toho, těch triků tam neni nijak velký množství, takže těch pár scén nemůže nějak extrémě vyvézt z rytmu ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s chystaným remakem jsem si uvědomil, že jsem tuhle sympatickou blbinu ještě neohodnotil. Je to nějakých 15 let od vidění, ale pamatuju si, že jsem se bavil slušně, humor i napětí byly dobře vyvážené a v hlavní roli upírobijce nebyla prsatá blondýna (nic proti nim, ale na Buffy si nepotrpim). Z nostalgie za 4 kousky. "Mars si žádá maso." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sympatické béčko, které se nebere vážně a díky přítomnému nadhledu jsou jeho nedostatky stravitelné. Celkový dojem s ohledem na nostalgii: 70 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Režijní debut "otce Chuckyho" Toma Hollanda podle jeho vlastního scénáře vzdává poctu a zároveň si utahuje z klišé klasických hororů o upírech, to celé v teen balení a la o dva roky mladší Schumacherovi ZTRACENÍ CHLAPCI a se zhruba stejně zábavným výsledkem. Filmu hodně dává jeho obsazení - Chris Sarandon je velmi charizmatický upír, Roddy McDowall alias "slavný zabiják upírů " Peter Vincent (odkazující na hororové ikony Petera Cushinga a Vincenta Price) je jako vždy roztomilý a k tomu král "teenagerovských lúzrů měnících se v monstra " 80. let Stephen Geoffreys (PŘEDVOLBA 976). Jinak jak už napsal tsunami, skvělé masky a efekty, ale mohlo to být kratší a svižnější. Film se stal překvapivým hitem a s tržbami 25 milionů druhým nejvýdělečnějším hororem roku 1985 po druhé NOČNÍ MůŘE V ELM STREET. Také posbíral 3 ceny Saturn včetně ceny za Nejlepší film, byl převeden do komiksu a novelizován a o tři roky později se dočkal pokračování v režii Tommyho Lee Wallace (HALLOWEEN III, TO) a vlastní arkády. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mít za souseda někoho, kdo nechodí do práce, noci tráví bujaře a žije z pravidelných dávek, to může nejednomu pít krev.. Klasický hororový motiv, kdy se hlavní hrdina kromě nadpřirozených sil musí potýkat s nedůvěrou a skepticismem okolí, na svou dobu skvělé masky a triky (lykantropická přeměna a následný skon Evil Eda velmi působivé) a šéfvampýr s vizáží bisexuálního řeckého rejdaře, který udělá klíčovou chybu, když ochutná jedovou krev sousedky Ala Bundy. Protože je hodnocení „kult“ vždycky hodně subjektivní, nestydím se přiznat, že mi přijde zábavnější Gillespieho remake s Colinem Farrellem.. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film, který naprosto splní vaše očekávání. Možná až trochu příliš dobře. Trošku mi to připomnělo můj velmi oblíbený kousek "Záhrobní komando". Určitě se ale i tento zapíše mezi mé oblíbené a doporučované. ()

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama