Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Zajímavosti (19)

  • V ložnici Charleyho matky je možné si všimnout panenky, která se podobá reálné panence Annabelle. (Matej.Hess)
  • William Ragsdale (Charley) si nešťastnou náhodou poranil při filmování chodidlo. Stalo se mu to při natáčení poslední scény toho dne, přesně na Štědrý den 24.prosince. Filmování akčních scén, ve kterých Ragsdale figuruje bylo odloženo do doby, než se jeho zranění dostatečně zahojilo. (Stocki)
  • Jedna z hlavních postav nese jméno Peter Vincent, jméno je složeno z křestních jmen herců, kteří byli pro svůj vzhled často obsazováni do filmů s hororovou tématikou a sice Peter Cushing a Vincent Price. (Stocki)
  • Tom Holland nešťastnou náhodou rozbil atrapu netopýří kreatury, která se před dalším filmováním musela zpevnit. (Stocki)
  • Stephen Geoffreys (Evil Ed) si vyzkoušel roli v tomto filmu, mezitím ale natáčel snímek Fraternity Vacation (1985). (Stocki)
  • Natáčení probíhalo od 3. prosince 1984 do 23. února 1985. (Stocki)
  • Režijní debut Toma Hollanda. (Stocki)
  • Ešte predtým ako režisér a scenárista Tom Holland odpredal film štúdiu Columbia Pictures uvažoval nad názvom Night Shadows. (Marceloo)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama