Reklama

Reklama

The Mummy's Shroud

  • USA The Mummy's Shroud
Trailer

Obsahy(1)

Náš příběh začíná dva tisíce let před Kristem, kdy byl Kah-to-Bey, malý syn egyptského faraona, nucen uprchnout z královského paláce. Daleko se však nedostal a v poušti zůstal pochován navěky.
V roce 1920 se o objevení jeho hrobu pokouší expedice vedená egyptologem Waldenem. Výpravu, jež nakonec zdárně překonává nástrahy pouště a v jeskynním komplexu odkrývá princovu hrobku, financuje jistý Stanley Preston. Bezohledný podnikatel nedbá výstrah hlídače hrobky Hasmida a princovu mumii nechává převézt do muzea v Káhiře. Když začnou členové expedice jeden po druhém násilně umírat, Preston dostane strach a pokusí se uprchnout z Egypta. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Asi je to o půl dva tisíce let starýho nehtu lepší než Curse of the Mummy's Tomb. Hrajou v tom ovšem naprostý nuly (kde proboha sebrali Maggie Kimberly, v těchto dobrodružně-horrorově laděných filmech je vždy po boku hlavního hrdiny sympatická kočka, ale to se tady nepovedlo ani dost málo) a hlavně Johna Gillinga už natrvalo zaškatulkovávám jako patlala, pokusů přesvědčit mě o opaku měl docela dost... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný příběh o prokletí expedice, která objeví princovu hrobku v poušti. Prince, jenž zemřel na útěku, a tak neměl možnost stát se budoucím právoplatným faraonem. Mumifikované tělo prince je zahaleno do posvátného roucha, na němž jsou zapsána slova života a smrti. Slova, co mohou ovládnout ducha zemřelého. Tím, kdo je přivolán ze záhrobí, není však nedospělý princ, ale jeho ochránce. Z více jak poloviny dobrodružný snímek odehrávající se převážně ve studiových kulisách, až následně horor s mumií, který nevyděsí. Velmi dobrá hudba, solidní herecké výkony. Pro milovníky starých hammerovek, co si při tom odpočinou a zavzpomínají na lepší kousky vyhlášeného studia. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut je to celkem zdlouhavě rozjíždějící se dobrodružný film, teprve pak se začne něco dít. Naivní a velmi jednoduchý děj o kletbě smrti, která postihne ty, co naruší klid mumie. Barevné šerosvitové scény a dobří herci v hammerovském stylu, včetně manželského páru, ale prostředí je egyptské, takže stále to svádí spíše k žánru dobrodružnému. Chybí tu ona osvícensko-"gotická" atmosféra starých zámků a pohřebních kaplí, kterou právě jiné hammerovské filmy dokázaly tak skvěle vytvářet s lacinými prostředky ve studiu. ------ (Poznámka: Peter Cushing, kterého tu diváci marně hledají, údajně půjčil svůj hlas vypravěči). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tomuhle Hammeru z egyptského prostředí jsem nějak nepřišel na chuť. Slabší příběh o oživlé mumii, která na rozkaz svých pánů-oživatelů masakruje nežádoucí osoby, by mi ani nevadil, dokonce jsem překousl fakt, že mumie začne řádit až ve druhé půli filmu. Dokonce i papírové kulisy jsem přehlížel. Problém je prostě ten, že já jsem u Hammeru hold zvyklý na typickou gotiku, kde hraje prim skvělá výprava, starý zámek a samozřejmě jedinečná atmosféra, která z těch filmů dělá něco víc, než jen brakové horory. Tenhle snímek však všechno tohle postrádá, takže si raději vrátím zpět k Drákulovi. Jo a Peter Cushing tu vůbec nehraje, jak je uvedeno zde v databázi. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zle, zle, zle ... nuž tak séria o múmii od Hammeru je ešte horšia ako tá od Universalu! V tomto tu filme je múmia dokopy asi tak 10 minút. Vyzerá zvláštne - za veľa povie už to, že v tvári sa podobá na Miša Myersa. Jedinú pochvalu by som smeroval k tomu, že sa tvorcovia konečne snažili trochu inovovať príbeh a odkloniť ho od už 7 krát prevareného čaju z predošlých filmov oboch štúdií. To je ale jedno, lebo aj tak je to nudný a triviálny bullshit. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama