Lucia AnielloKamera:
Sean PorterHudba:
Dominic LewisHrají:
Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell, Ilana Glazer, Zoë Kravitz, Paul W. Downs, Ty Burrell, Demi Moore, Enrique Murciano, Karan Soni, Dean Winters (více)VOD (1)
V odvážné komedii Holky na tahu uspořádá pětice nejlepších kamarádek z vysoké školy (v podání Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell, Ilany Glazer a Zöe Kravitz) víkendové setkání po deseti letech v podobě divoké dámské jízdy v Miami. Jejich nespoutané řádění ale nabere překvapivě zlověstný směr poté, co se jim nešťastnou náhodou podaří zabít striptéra. Zatímco se v nastalém zmatku pokoušejí přijít na to, co si počnou, zažívají další a další bizarní příhody, které je v průběhu celé noci sblíží více než kdy předtím a pomohou jim zvládnout situace, ve kterých na podpoře přátel a kamarádů záleží nejvíce. (Falcon)
V poslední době se s těmihle trapnějšími americkými komediemi roztrhnul pytel. Nejdřív Pobřežní hlídka, teď Holky na tahu... Oba filmy spolu mají mnohé společné. Život vám nezmění a navíc obsahují klasické nechutné vtipy. Kolikrát si říkám, proč herci - jako v tomto případě třeba Scarlett Johansson - co jsou úspěšní, přijímají role v takových filmech. Fakt je ten projekt zaujme nebo jde o peníze? To se asi nedozvíme. Nicméně byť se jedná o takovou filmovou blbost, která je spíše cílená na ženy, koukat se na to dalo. Dokonce jsem se i párkrát zasmála, hlavně teda během scén s mou milovanou Kate McKinnon, která zde byla skvělá a její miloučký australský přízvuk se mi moc líbil. K Holkám na tahu se asi už nevrátím, ale je to podívaná, na kterou se dá kouknout během nudnějšího odpoledne nebo, příhodně, během dámské rozlučky se svobodou. ()
S naprosto, v tomhle případě, mysoginní umanutostí konstatuju, že Jillian Bell je ta nejodpornější píča, co svět stvořil. Minimálně v týhle roli (pokud je to veganka, kuřačka, co ráda whisky a posluchačka shellac a unsane, beru zpět). Scarlett ta vtipná poloha jde taky čim dál míň (jestli jí kdy šla) a Zoë je na můj vkus až příliš kosternatá (a byť má prostor, tak hodně monotónní). Ilana a Kate za mě sympatický, ale nevytrhnou to ani v zákrutě. A vážně mi uniká americká obsese pyji a nekonečný poukazování na spojení falus = třeskutej humor. ()
Jediné co na tomto filmu bylo vtipné byla Pipa neboli Kiwi a snoubenec Peter, jinak opravdu slabota, což je škoda, protože bych fakt rád viděl zase nějakou pořádnou komedii, Kdo ví, třeba se to někomu někdy zase povede. Nechci se vracet o 10 let zpátky, kdy komedie, ještě byli filmy pořádné a opravdu se člověk pobavil u pořádné krásné parádní komedie... ()
Čekal jsem průser, nakonec jsem dostal vcelku vtipnou komedii o bláznivých ženských, kde Jillian Bell naprosto kraluje, Zoe Kravitz způsobuje erekci a silně krásou zastíňuje Scarlett, která působí lehce mdle. Je to sice naivní a příběhově to nenabídne vůbec nic,pár krát jsem se smál nahlas a některé hlášky si pamatuji ještě teď,za což dávám velké plus. 65% ()
Průměrná, vlastně spíše podprůměrná záležitost, ale když jsem vypnul mozkovou činnost, nikterak jsem u filmu netrpěl. Na Zoë Kravitz se mi nedívalo špatně (celá maminka), Scarlett Johansson naštěstí neměla ten odhodlaný pohled, kterým se vyznačuje v různých variacích Avengerů a některé scény mě dokonce rozesmály, takže jsem se nakonec vykašlal na nějakou zodpovědnou kritiku a fláknul jsem tam i tu třetí hvězdičku. ()