Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V odvážné komedii Holky na tahu uspořádá pětice nejlepších kamarádek z vysoké školy (v podání Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell, Ilany Glazer a Zöe Kravitz) víkendové setkání po deseti letech v podobě divoké dámské jízdy v Miami. Jejich nespoutané řádění ale nabere překvapivě zlověstný směr poté, co se jim nešťastnou náhodou podaří zabít striptéra. Zatímco se v nastalém zmatku pokoušejí přijít na to, co si počnou, zažívají další a další bizarní příhody, které je v průběhu celé noci sblíží více než kdy předtím a pomohou jim zvládnout situace, ve kterých na podpoře přátel a kamarádů záleží nejvíce. (Falcon)

(více)

Recenze (170)

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj takéto filmy treba, aby sme si tie dobré viac vážili... Nechutný, femino-gýčový experiment s akýmsi škaredým a mladším ekvivalentom Melissy McCarthy (Jillian Bell), ktorý má ambície sústavne si pohrávať s trpezlivosťou mužského diváka. A vôbec, pochybujem, že by tento škvár oslovil aj ženské publikum. Jediné pozitíva vidím v Scarlettke, ktorej pristanú aj kratšie vlasy a v peknej kamere so strihom. Hlboký podpriemer. 30/100 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Podobně málo vtipné jako Pobřežní hlídka (opakovaně baví jen australský akcent Kate McKinnon a Peterova anabáze), ale objektivně lépe zrežírované, což se projevuje plynulejším a sevřenějším vyprávěním, vyrovnaným tempem nebo významotvorným inscenováním postav v prostoru (někdo se zkrátka zamyslel nad tím, kde a proč bude která herečka sedět/stát). Holky na tahu skoro nemají hluchých míst, která by nějakým způsobem nesloužila vyprávění (nadbytečný je akorát sex před bezpečnostní kamerou i většina ostatních scén se sexuchtivými sousedy), jen jsou vtipné mnohem méně, než byste čekali od filmu, za nímž stojí tvůrci božího Broad City. Nejinspirativnější mi přijde sledovat je jako ženský remake morbidní komedie Petera Berga Šest pohřbů a jedna svatba, založené na stejné výchozí situaci (s tím, že se v ní fatálně zvrtne pánská, nikoliv dámská jízda). Hrdinům Bergova filmu se smějeme, protože jsou to hrozní imbecilové a je nám jedno, jak moc se jim situace vymkne z rukou. Ženské osazenstvo Holek na tahu se autoři naopak snaží různě zlidšťovat a jejich chování ospravedlňovat, což nejde moc dohromady s gagy jako z animovaných grotesek. Jak přitom ukazuje linie s Peterem, film je nejvtipnější, když hrdiny nijak nešetří a citlivé lidské bytosti se z nich dělat nesnaží (protože půjde vzhledem ke stopáži a povaze zápletky nutně o polovičatou snahu). Podobně bychom Holky na tahu mohli srovnávat třeba s Pařbou ve Vegas, vůči protagonistům rovněž mnohem nekompromisnější. Vypadá to, že hollywoodská filmová studia zatím nemají – oproti televizním stanicím – odvahu prezentovat ženské postavy, které budou překračovat sociální normy, ať už s kreativním (Broad City), nebo destruktivním (Sedmikrásky) výsledkem, aniž by se za to omlouvaly. (Příznačné také je, že pokud hrdinky mluví o penisech, menstruaci nebo HPV, činí tak mezi sebou či v soukromí, a nijak tím nepohoršují okolí, na čemž je naopak často zakládán humor v Broad City.) Právě v tom, že se ženy chovají v rozporu s očekáváním (patriarchální) společnosti a patřičně si to užívají, ale spočívá jedinečnost Broad City. 55% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kupodivu docela dost černá komedie, které ale chybí dialogy, co v podobných situacích zvládnou jenom bratři Coenovi. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Čekal jsem hroznou hovadinu. A to se taky stalo. Jenže to tempo gagů mě nenechalo chladným a u některých scén jsem se přištihl s nefalšovaným smíchem. Sakra, asi je něco špatně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $22,105,643Tržby Celosvetovo $47,347,283Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Riadna ale riadna trapošina. Najhoršie je že sa v takomto čude zúčastnila moja obľúbená Scarlett Johansson. Film zlý ako päsť na oko. Som to vydržal pozerať len do polovice. Niečo tak nehorázne infatilné až hrôza. Tieto filmu typu Vo štvorici po opici dopadajú na jedno kopyto. Dejovo povrchné - ustrelené nikam o skutočne humornú scénu asi len ťažko narazíte. Trápnosť šedivá. /15%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem průser, nakonec jsem dostal vcelku vtipnou komedii o bláznivých ženských, kde Jillian Bell naprosto kraluje, Zoe Kravitz způsobuje erekci a silně krásou zastíňuje Scarlett, která působí lehce mdle. Je to sice naivní a příběhově to nenabídne vůbec nic,pár krát jsem se smál nahlas a některé hlášky si pamatuji ještě teď,za což dávám velké plus. 65% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě docela nízké hodnocení. Možná to obhajuje tvrdé drogy a vyhýbání se spravedlnosti, ale v moderní společnosti by i ženy měly mít svoje amorální filmy. Potěší i účast nenasytné Demi Moore. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se nepoučil a vyhlídl si film s mou oblíbenou Kate McKinnon, ale Zoë Kravitz to vždycky vyváží. Nuže, dle očekávání jsem dostal veleprůměrnou babskou komedii, která bohužel vyznívá stejně jako v traileru, kde vtipy nefungují a všemožné výjevy Kate a Jillian znervozňují už od prvního setkání s její postavu. U Scarlett se pořád nemůžu rozhodnout, jestli mě spíš v celém filmu otravovala nebo měla prostě hroznou roli, ale spíš šlo o jednotlivé situace, rozhodně ale film netáhne tak, jak se asi očekávalo. Otázkou tedy zůstává, proč jsem na to vlastně koukal, ale tak nějak toužebně jsem doufal, že se alespoň semtam zasměju (jeden cissexual je ale málo). PS : navzdory všemu mě potitulkovka vázně ohromila a docela jsem zíral. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na vysoké škole byly nerozlučnými kamarádkami a spolubydlícími. Jenže roky plynou, směřování každé z nich se liší, času je málo, starostí dost. Nyní se blíží rozlučka se svobodou jedné z nich, která rozhodně nebude mít klidný průběh. První čtvrthodinka byla mírným utrpením, kdy jsem litoval, do čeho jsem sám sebe namočil. Hlavní pitvořící se hrdinky byly strnulé a vesměs trapné. Jenže pak se to zlomilo a až do konce to byla snesitelná, místy milá, místy vtipná záležitost. I když ona trapnost tam neustále vylézala na povrch. S příchodem a brzkým „odchodem“ striptéra to celé tak nějak získá na tempu a černém humoru, hluchá místa nejsou, klišé naopak ano. Takže nechybí provařené joky, zvracení, vtípky o menstruaci a penisech, otravná obézní trubka, která se nalepila na budoucí nevěstu a chybí jí vlastní život. Scarlett Johansson (potřebovala by pořádnou roli jako sůl) se do podobného kusu příliš nehodí, jakože Australanka Kate McKinnon opravdu není dobrá komička. Naopak snahy o uspokojení náruživé Demi Moore pobaví. A pobaví toho mnohem víc, což se třeba o Pobřežní hlídce říct nedalo. Ve finále opatrná spokojenost. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Antierotická a neoriginální komedie na jedno použití. Béčková parta kolem áčkové Scarlett Johansson jede společně na Miami oslavit její rozlučku se svobodou. Okořenit si večer objednaným striptérem je nápad, který se počítá, kdyby se mu ovšem nepřihodil smrtelný úraz, který pětici žen přinutí rázem vystřízlivět a sjednotit se více než kdy jindy. Když účastnicím "zájezdu" na Floridu (ve skutečnosti se natáčelo v Kalifornii) schází šarm a vtipnost, scénáři originalita, čím jiným to v komedii dohánět, že?! Uječenými, uřvanými a nadrženými ženskými. A Kate McKinnon, vůbec nejhorší trapkou přes komiku, kdoví proč zde ze sebe dělá Australanku. A samozřejmě nevtipně hraje i hláškuje. Námět originalitou nehýří, existují desítky filmových zástupců, kde se řeší trable s mrtvolou, tenhle je natočen v obráceném gardu. To znamená, že do potíží se dostanou ženy. Film moc reálně nevyhlíží, zpočátku parta mluví o kokainu a šňupe jej i na veřejnosti jako by to byly ovesné vločky s čokoládou, pak se přesuneme do luxusní vily, v níž se odehrává tak 80% děje. Režisérka Lucia Aniello nemá s filmem a jeho vedením žádné zkušenosti, má za sebou jen seriály, podle toho to vypadá. Převládá situační komika, moc nepomáhají dvojsmyslné vtípky, nijak extra nezapůsobí zvrat ohledně identity zabitého striptéra. Do toho sledujeme pravidelné prostřihy na snoubence, který se vydává za partou v dětských plenkách(!!). Kvalita a invence ve scénáři prakticky nulová, což bylo na průběhu filmu citelně znát. Scarett Johansson se ve filmu plácá, krátký sestřih jí ubírá na sexappealu, ostatní herečky se pitvoří, parta to není k zahození, hlasitě se jí smát může pouze stejná kráva jako jsou ony. Předpokládám, že pánové hledali víc než vtip, pokud jde o přitažlivost hereček, vzala roha. Znatelný rozdíl oproti námětově spřízněným filmům je pouze v tom, že tenhle je profesionálně kvalitně odveden, tudíž je technická stránka na úrovni. To ho drží, aby neklesl ještě níž. Zápletka, její řešení, málo originální i invenční přístup, to všechno vystačí na přijatelný průměr. Nepřístupný rating se postaral o "senzaci", kromě dvou kaluží krve, je zde i outdoorová lesbická scéna zapomenuté Demi Moore s objevem sezony Zoe Kravitz. Moc se netěšte, ze vzájemného laskání obou aktérek není vůbec nic vidět. Scarlett Johansson dostala zřejmě lukrativní nabídku, jinak jí tenhle film nehynoucí slávu nepřinesl. 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Predpremiéra v Boroch dopadla presne tak, ako som očakával. Čiže skutočne nie som cieľovka podobných typov komédií a to nemám na mysli fakt, že ide o komédiu pre tridsiatničky, ale že ide o mainstreamovú bláznivú komédiu, ktorá sa snaží osloviť čo najširšie publikum. Výsledkom je celá rada predvídateľných dejových klišé a neskromne priznávam, že všetky zvraty som odhadol absolútne presne. Niekoľko fórikov je fajn, lenže ak sú navešané na podobnom tvare, aký je terčom hollywoodskych paródií už pár desiatok rokov, je to vlastne iba mrhanie komediálnym potenciálom konkrétnych situácií. Podobne sklamaná z povrchnosti a prvoplánovosti filmu bola aj moja 33 ročná kamoška, s ktorou sme si to spoločne s veľkým popcornom v ruke pretrpeli. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Opět další z vrcholů trapnosti! Do půlky jsem byl rozhodnutý udělit odpad, pak se kvalita filmu neuvěřitelně zvedla a hodnocení je takové, jaké vidíte. Holky si jely "odpočinout" a místo radovánek se předhání v tom, která z nich bude větší kráva. PS jestli to dodívéte do konce, vydržte ještě u titulků...to už vás nezabije. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Rough Night" by som zaradil do kategórie pozerateľných amerických komédií. Sem-tam som sa zasmial, občas som krútil hlavou no ako celok mám pocit, že moje dojmy sú celkom okey. Ale musím sa priznať, že viac som sa smial asi na chlapskej rozlúčke so slobodou než na tej babskej. Tam bola komédia neustále skvelá. Baby sa ukázali ako dobré herečky a je fajn, že potrebujú vyriešiť situáciu, v ktorej sa ocitli, no neviem či to prináša niečo nové v rámci humoru. Viac-menej je to všetko, čo vidíme v amerických komédiách stále. A vieme kopec vecí odhadnúť ešte skôr než sa stanú a vieme dokonca aj ako sa stanú. A to sledujeme film asi len 10 minút. Myslím si, že za jedno pozretie to stojí, no viac by som filmu asi nevenoval. Hodnotenie: C ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Mám ráda podobné komedie pro ženské, takže hodnotím jako čistě komedii a neřeším ostatní filmy. Nicméně pro srovnání s Pobřežní hlídkou, která momentálně taky vyšla, se jedná o vtipnější, dospělejší a celkově záživnější film, na který se klidně ráda podívám znovu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Po vulgárních pánských pařbách byl snímek lepší než jsem očekával, s typickými rekvizitami každé "těžké noci". Předvídatelné, ale hodně humoru. Kvinteto je tedy hrozná společnost, sexismus obrácený na hlavu. Přesto ty ženy sledovat přináší zvláštní způsob radosti. Citově závislá Alice, tajnůstkářská Blair, hrdá a hlučná Ilana Glazer... ()

Související novinky

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

29.08.2016

Kolik ženských odpovědí na Pařbu ve Vegas už jsme dostali? Minimálně Holky na tahu, Ženy sobě a Matky na tahu, Hollywood ale pořád není u konce. Nejnovější dámská jízda se bude jmenovat Rock That… (více)

Reklama

Reklama