Reklama

Reklama

Celníci v akci

(pořad)
  • Irsko Stop Search Seize
Dokumentární / Reality-TV
Irsko, 2015, 20x44 min

Střih:

Joe McElwaine

Obsahy(1)

Irsko svou geografickou polohou odedávna láká pašeráky, organizované zločinecké bandy z Evropy i Severní Ameriky, jejichž cílem je propašovat přes hranice zboží ilegálního charakteru, drogy, zbraně a tabák, ale občas i exotická zvířata. V zájmu ochrany bezpečnosti státu spolupracuje s celníky policie a kontroly probíhají často s pomocí speciálně vycvičených psů. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (4)

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

Uf? Vážně? Viděl jsem jeden díl a zkusmo si pustil další. Když opomenu fakt, že to asi všechno bude na jedno kopyto, tak vážně nechápu, co si slibovali od pořadu, kde zaznívají takový moudra jako "při takovém provozu nikdy nevíte, co najdete" nebo "dokud to neotevřete, tak nevíte, co v tom je", fundované komentáře očividných věcí ("je to had" říká ženská držíc hada) a, takovej évrgrýn, násobné opakování nepodstatných věcí. A ty rozhovory s cestujícími... Je to jasné nebo se tu mám i vykakat? ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Videl som už viac dielov ale žiadny z nich nestál za dopozeranie. Tímto írskym producentom zjavne išlo o kvantitu namiesto kvality. Svedčí o tom 20ks/á44min reality dokumentov ktoré sú si podobné ako vajce vajcu. Takže žiadne senzačné odhalené kontrabandy so zbraňami alebo s kilami kokaínu ale len bežná rutina kde sa musíte dokola dívať ako chudákovi zabavujú pár cigariet ktoré si nesie z Kanárskych ostrovov. Pravidelne vidíme neomylného psa ktorý je až tak "neomylný" že vyčuchá aj osobu ktorá asi pred týždňom prešla zrejme okolo nejakého feťáka. Potom je tu "hlavná hviezda", obzvlášť nepríjemný colník ktorý je maximálne presvedčený o svojom nose ("Tohle se mi moc nezdá.Vúbec se mi to nezdá.Jedete do Irska a máte jenom dolary a žádné eura.Proč máte jenom dolary a žádné eura?Je mi to poněkud podezřelé.Hodně podezřelé.") na záver je väčšinou nútený rezignovať a podozrivú osobu nechať ísť ("Tohle není dobré.Tu osobu jsem dúkladně prohledal a mé podezření se nepotvrdilo.Mrzí mne to ale nic nezákonního jsem nenašel a budu ho muset bohužel pustit.Je mi líto ale stává se to. Opravdu je mi to líto.") ()

Reklama

contreras 

všechny recenze uživatele

Pokud se bude Reality TV ubírat tímto směrem, bude to v podle mě naprosto v pořádku. Většinou jsou to banální plané poplachy a překročení směrnicí a limitů (provázené nenásilným poklidným procesem zabavování a flastrů ale přece jen Irové nejsou Angličané ani Australani, který si nechávají v podobných profesních pořadech ,relativně srát na hlavu) ale to dokazuje, že například psy Irských celníků jsou velmi kvalitně připraveni (jako kynolog vím o čem mluvím) a vyčuchají i dvě tabletky Modafenu na dně batohu. (ačkoliv znal jsem psy, kteří v kanále vyčuchali jeden Ibalgin). Zavede to člověka do prostředí rozmanité a pro mne zajímavé práce, kterou vykonávají Irské celní orgány striktně, svědomitě a občas vtipně. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným podobně zaměřeným seriálům mi tento přijde nejslabší. Buď v Irsku nepotřebují fetovat, nebo se tam pašují drogy, ale mimo dny natáčení. Dokument jede pořád podle stejné šablony - převážíte příliš mnoho cigaret, ten člověk se zdá být podezřelý, vaše auto má červenou naftu, dnes to bude za dva tisíce Euro, na co máte ty bělící krémy? (paradoxně to pašoval negr, asi nechtěl být černý). Nic kloudného, prostě stereotyp, během sledování jsem se začal cítit, jako kdybych byl celník a prožíval další zkurvenou směnu plnou cigaret a opalovacích krémů. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama