Reklama

Reklama

Géniové starodávného světa

(seriál)
  • Česko Géniové starověku (více)
Velká Británie, 2015, 2 h 56 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Rob Cowling

Hrají:

Bettany Hughes (průvodce)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Historička Bettany Hughes se vydává na expedici do Indie, Řecka a Číny po stopách tří gigantů starodávné filozofie: Buddhy, Sokrata a Konfucia. Všichni tři procestovali fyzicky velké vzdálenosti při filozofování a ze svých cest vyvodili patřičné závěry. Bettany jako náš průvodce odhalí velké mysli těchto tří velikánů a osvětlí přehlížený význam 5. století před Kristem pro utváření moderního myšlení v celém světě. (Viasat)

(více)

Recenze (5)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument pojednávající o životě, myšlenkách a odkazech, které po sobě zanechali Buddha (Indie), Konfucius (Čína) a Sokrates (Řecko). Každý díl je věnován jednomu z těchto Géniů starodávného světa ,kterým nás provede historička Bettany Hughes. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Budhu a Sokrata mám do podrobností prostudované ze studií, ale díl o Konfuciovi byl pro mě nejnudnější. Doporučují kurzy výborné metody "Sokratovské rozhovory". ()

sandis 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracované téma z pohledu televize veřejné služby. Hluboké tak akorát, aby to běžný divák mohl strávit. Dobrá práce BBC. ()

Danthare 

všechny recenze uživatele

Hodnotný dokument s elementárními informacemi o životě této "svaté Trojice". Nejde do příslušné hloubky a právě proto může být srozumitelný pro širší skupinu společnosti. ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Fascinující dokument o třech filosofech, kteří dávno před narozením Krista položili základ dnešní civilizace. Na jejich myšlenkách stavíme dodnes naši filosofii i náboženství. Dozvěděl jsem se mnoho o tom, jak ke svým tvrzením došli a proč bychom se nad jejich myšlenkami měli aspoň chvíli zastavit a meditovat. Naprosto úžasnou pointou potom je zjištění, že se jejich filosofie prolínají i navzdory vzdálenosti a času. Zjišťujeme, že se naše myšlení od toho starověkého vůbec neliší. ()

Reklama

Reklama