Reklama

Reklama

Kentaur

  • Kyrgyzstán Centaur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kentaur je tichý, pokorný chlapík se smyslem pro rodinu, milující otec malého chlapce, který nikdy neřekl jediné slovo, a manžel mladé, hluchoněmé Maripy. Kentaurův prostý, spokojený život v odlehlé kyrgyzské vesnici se obrátí vzhůru nohama, když ho začne tížit legenda o koních, díky kterým se Kyrgyzové stali silným a mocným národem. Proto se mu příčí zneužívání bájných zvířat a podniká po nocích tajné výpravy za osvobozením dostihových koní. Ve venkovském prostředí se ale nic dlouho neutají a Kentaur v důsledku záště a nepochopení brzy čelí hrozbě ztráty všeho, pro co žil. Ve svém šestém snímku s názvem Kentaur nám uznávaný kyrgyzský režisér Aktan Arym Kubat nabízí pohled na vzdálené místo ovlivněné mytologií tamních obyvatel. (Cinemax)

(více)

Recenze (3)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dráma s pekným poetickým zdelením (a záverom), ale s pomerne nezáživným priebežným rozprávaním (obzvlášť v "kine" na najlacnejších kancelárskych stoličkách). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná kamera, hodně milí lidé za kamerou a Kyrgyzstán v celé své nejobyčejnější kráse. Film se mi myšlenkou moc líbil, ale průběh byl občas odsunul do světa spánku. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Arym Kubat má svůj vrchol za sebou - "Kentaur" opakuje mnohé z předchozího "Pana Světla" včetně jeho slabin a v charakterizaci titulní postavy i v rozvíjení děje nepůsobí příliš přesvědčivě. ()

Reklama

Reklama