Reklama

Reklama

Tokyo Ghoul

  • Japonsko Tókjó Ghoul (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Plachý tokijský student Kaneki Ken jde jednoho dne na své vysněné rande s tichou dívkou, kterou často pozoruje v kavárně, již oba pravidelně navštěvují. Nicméně pro něj se jejich schůzka náhle změní v noční můru. Dívka je totiž ve skutečnosti lidožravý ghúl a Kaneki se právě stal hlavním chodem na jejím jídelníčku. Šťastnou náhodou ale útok děvčete přežije a po probuzení v nemocnici zjišťuje, že se z něj stal také ghúl. Chlapec se nyní musí naučit žít mezi ostatními predátory a zároveň skrývat svou identitu před lidmi, zvláště pak před úřady zabývající se vymýcením ghúlů. (Arigato)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (19)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nemám skúsenosť s údajne úspešnejšou "animo" predlohou. Nemôžem si pomôcť, no všetko kreslené z Japonska, vrátane "porna", mi neustále pripomína futbalovú legendu z krajiny pol mesiaca, Benjamena. Keď sa však jedná o sfilmovanú adaptáciu, človek dúfa, že keď nebude z hororovej stránky vyslovene "nadšený", minimálne sa dostatočne zabaví. "Tokyo Ghoul" nebola úplná nuda, no sú to Japonci, ktorí nie vždy dokážu predať svoj potenciál. Dve hodiny trvajúci snímok, sa najmä v prvých dvoch tretinách nevyhol množstvu hluchých pasáží bez akcie, CGI efekty taktiež nijak prevratné, no a napriek tomu, že mne Japonská čudesnosť mimoriadne nevadí, nápad a realizácia sa podľa mňa rozhodne nestretli s "pochopením". Celé mi to totiž prišlo, ako nejaký príbehovo obohatený "Street Fighter" bez fight-u, ktorý má s hororom len pramálo spoločné. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Další dílo, co se mi víc líbilo hrané než animované. Od filmu jsem odcházela spokojená, herecké výkony na takovou live action byly víc jak slušné. Příběh je samozřejmě ostříhán jen na jednu linii a vlastně mohu říct – díky bohu! Kdyby se do toho míchaly ještě ty ostatní, tak sice ano, bylo by to mnohem brutálnější, ale zase by to jako samostatný film nefungovalo. Třeba nám natočí pokračování, kde pokryjí zase kus něčeho dalšího. Prostor by tu byl. Chápu, proč fanoušci v Japonsku byli proti obsazení Óizumi Jóa do role Mada Kurea, přece jen má pověst spíše komika a herce, co hraje slabochy, ale podle mě to nebylo nijak špatné. Zahrál, co měl. Z filmu samozřejmě děs nejde, spíše lze cítit kritiku nespravedlnosti ve společnosti a nepříjemný pocit, že je něco špatně. Víte, že ani jedna strana není špatná, ani dobrá, a proto může být těžké si vybrat komu fandit. Ale abych to neprotahovala, mně se to líbilo, hudba, kamera a CGI na velmi slušné úrovni. Silné 3*. Titulky. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Mangu mám rozečtenou a anime jsem ještě neviděl, takže z příběhu znám jen část. Do čeho jdu jsem teda věděl jen okrajově. Film jako takový docela ušel a určitě bavil víc něž dvojice filmů Shingeki no kyojin, který se vůbec nepovedly. Masataka v roli Kena docela válí a chvílema z něj jde i strach a znechucení. Hinami je kouzelná a když na konci roztáhne křídla, tak je radost sledovat její přeměnu. Akce ujde, brutalita potěší a celkově to pěkně utíká. 60% ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Po celkem zpackaném Death Note je tohle příjemné překvapení. Výběr herců se povedl a navíc tvůrci ani neodbočovali výrazně od hlavní dějové linie. Sice některé scény vidět v reálu je víc nechutný, než v kreslené formě, ale myslím, že i toho se zhostili všichni velice dobře. Možná by stálo za to takhle natočit i pokračování. Chci vidět přeměnu Kanekiho in real life. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec předlohy ani obdivovatel žánru, spíš se těmto filmům vyhýbám, ale tohle se mi líbilo. Tak trochu John Wick mezi strašidlama :D ale s jiným koncem. Není to prostě úplně tuctový. Škoda jen toho konce a filozofování na téma jak je tenhle svět špatnej.. Podivuhodné pocity viny a smutně-nápadité zroje potravy pro ghúly :/. Okouzlující Fumika Shimizu a hlubší pochopení filmu stojí ještě za jedno shlédnutí. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama