Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve světě, který se začíná řítit do své vlastní záhuby. Jediným, kdo tuto zkázu dokáže odvrátit, je podle staré legendy ten, kdo dokáže vytáhnout z kamene mýtický meč umístěný v hlavním městě říše lidí. Tím se stane mladý chlapec jménem Sorey, který žil mezi tajemnými bytostmi známými jako Serafové (Seraphim), jež běžní smrtelníci nemohou vidět. Sorey sní o objevování světa a o tom, že jednoho dne bude všude klid a mír a že Serafové a lidé budou žít bok po boku ve vzájemné harmonii. Když se jednoho dne společně se svým kamarádem Mikleem setkají s mladou dívkou Alishou, spustí se sled událostí, které donutí mladého chlapce a jeho přítele vydat se na cestu za svým osudem a záchranou celého světa... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (6)

Echelon1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diel 00 pôsobil ako predzvesť neskutočne veľkolepej záležitosti. Potom sa to ale trochu upokojí a dejovo ani akciou to tak ako napr. Akame ga kill nezaujme, je to v podstate príbeh priemerného MMORPG, ale mám svoje divácke štandardy a zásady a konečne nejaké čisté héroické fantasy. Naozaj som si to užil. Uznávam hrdinov, ktorí sú 100% morálne vzory. To, že je to podľa hry z toho srší na sto honov, ale čo? Vizuál je nádherný, hudba je výborná (mohutné chorály a orchestre), k tomu boj je bez zbytočnej krvi a postavy konečne v zlomkových momentoch boja neobkecávajú dianie a svoje pocity/myšlienky 10 minút. Ten 48 min samostatný prequel k hre preskočte, je tu zosumarizovaný v podstatne lepšej verzii v diely 1. a 2. /// Diel 5. a 6. (Tales of Berseria) je len reklama na hru, je to úplne mimo dejovú líniu, no mali možnosť rovno spraviť 24 dielny seriál a sledovať obe dejové linky. Malo to potenciál – temný príbeh a atmosféra a tá čiernovlasá lovkyňa démonov bola hodne uber-cool. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl je prostě nádhera! Čekal jsem, že to bude povedené a vzhledem k faktu, že jsem viděl i předchozí film s označením Tales Of Zestiria: Doushi no Yoake jsem tušil do čeho jdu. Je však vidět, že animace i společnost Ufotable se zase posunuli o kousek dál, protože tohle je prostě vizuální pornografie! Ta voda! Ten oheň! Ty tornáda! Ty souboje! To město! A plamenný drak! Intro byla prostě lahůdka, která ve mě nabudila neskutečný apetit. Animace si svou krásu drží a po stránce vizuální je tohle prostě top sezóny. Jediná škoda je, že k takhle krásné animaci nemáme také náležitě epický a ucelený příběh... Jistě dokázal bych jim odpustit ledacos, ale fakt, že celé dva díly věnovali reklamě na svou nadcházející hru Tales of Berseria a tím mě prakticky rozhodili a já teď tápu, jaký tohle mělo kromě marketingu význam, mě zkrátka docela štve. Když pominu tuhle vsuvku, tak prostě musím po shlédnutí první řady pouze zopakovat, že ToZ je průměrná fantasy s krásným audiovizuálním provedením, bohužel nic víc... 7/10 ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Za ten úvod se klaním. Nepamatuju si, že bych u nějakého anime viděl něco vizuelně tak epického a zároveň strhujícího. Ne, právěže se nejedná o žádný přehnaný feeling, ale čisté vyprávění, která vás vtáhne a naláká na další díly. Fantasy svět je vykreslený náramně a postavičky vypadají bezostyšně pohádkově. Neměl jsem z žádného záběru pocit, že by kreslíři chtěly jediný tah odfláknout. Co se sem tam nepříjemně vyjímá, je počítačová grafika, která ač vyloženě dojem nekazí, tak úplně nezapadá. Dějem už toto dílko takové dokonalosti nedosahuje, ale plusem budiž chování hrdinů, kteří neobvykle nekříčí, nebrečí a vůbec, velmi duchaplně přemýšlí a jednají, ale celkového dojmu jisté dětinskosti jsem se neubránil. Uvidíme, co bude dál, ale náběh to má prozatím solidní nebýt již zmíněné vsunuté reklamy na Tales of Berseria, která ač vypadala znova epicky, tak tam nemá co dělat. Edit po shlédnutí: Chjo, ono už to se seriálama podle her často dopadne tak, že scénář je totálně k ničemu. A Zestiria se tomu jednoduše nevyhla. Po spanilém začátku to zabředne do nekonečné nudy. Co naplat, že vizuál je pecka, když to končí v takové bídě? Hvězda dolů boys. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Fantasy s absolútne nulovou snahou o nejakú originalitu, čo sa týka deja alebo postáv podaný v tisíckach odtieňoch rôznych sýtych farieb a za využitia perfektnej animácie (okrem CGI vody). Človeku sa na to dobre pozerá, hlavne keď príde na súboje, potom sa tam niečo akože deje, ale popravde mi to pripadá iba ako propagačné dielo, že čoho je štúdio schopné a akú visual novel si v budúcnosti od Bandai zahrať (diel 5 a 6). Edit: Všetky obmedzené aspekty, ktoré si anime vytvorilo na začiatku, si ponechalo až do konca, takže ak vás nezaujmú prvé dva diely, tak nemá zmysel pokračovať ďalej. Je v tom viditeľná dosť veľká práca animátorov a peňazí, čo boli do animácie vložené, no radšej by som mal kvalitnejší dej ako dopodrobna vykreslený výbuch ohňa. TOP 2 OP leta 2016. 13/13 – 60 % ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Všichni říkali, jaká to bude nuda. A ona to byla nuda. A přitom se tomu nechce ze začátku věřit. Ty barvy, ty světla, to prostředí. CGI udělané dobře... (koukám na tebe, Berserku...) Člověk se vnoří do děje, oblíbí si postavy a ... najednou.... jsou tam postavy jiné... wtf? Tož sledujeme pár episod dění někde úplně jinde s někým úplně jiným a když to začne být napínavé, hup, tlapa, skok, blaf, puf.... jsme zpět u hlavních(?) hrdinů. Ti mezitím pokročili a zmiňují na každém chodníku slovo "kedare" a když se mají konečně postavit velké zkáze, hádejte co.... Tušíte? Víte? Měli byste... Hop, trop, blaf, mrk a blah... Jsme zas jinde. A to není to jediné. Postavy se chovají blbě, pořád by jen klábosili, děj se nikam "neposunuje", i když vypadá, že jo, no, velmi rychle ztracen jakýkoli chtíč se koukat dále. 9EP Drop 40% ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama