Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Zavedení prohibice se v lidských dějinách nikdy příliš neosvědčilo, protože to nahrávalo organizovanému zločinu, který díky ziskům z ilegálního prodeje lihovin získával neuvěřitelnou moc. S tímto problémem se plně seznámilo i městečko Lawless, kterému nyní plně vládne mafie. V rámci této organizace však vždy docházelo k bojům o moc, a tak i zde došlo k puči, během kterého byla hlava zdejší organizace zavražděna jedním z členů, který toužil po tom stát se velkým šéfem – Donem. V rámci převzetí moci je však nutné zlikvidovat všechny, kteří byly předchozímu Donovi nakloněni. Tak je jednoho večera vyvražděna skoro celá rodina Brunových. Jediný, kdo tuto čistku přežije, je mladý chlapec Avilio, který přestože vše viděl, zachoval klidnou hlavu a podařilo se mu uprchnout. Po celých 7 let se mladému chlapci dařilo skrývat a spřádat své další plány. Nyní se již jako mladý muž vrací do města a jediné, na co myslí, je pomsta... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 13

Recenze (7)

VashCZ 

všechny recenze uživatele

Anime je to určitě kvalitní. Narozdíl od jiných anime se mi to zdá ale moc podle pravítka. Nemá to duši. U ostatních anime je hrdina tak trochu tupec nebo nováček a probouzí v sobě nějakou neznámou sílu, ale stále je naivním. Zde je zase hrdina superhrdinou protože má všechno vymyšlené dopředu a když ne, tak hned ví jak ze svízelné situace. Jediné co ho limituje je jeho moc. Ač se u hraných filmů přikládám k tomuto typu hrdinskosti a přehlednost by tomu ještě měla přidávat... ne. Nemám jak obdivovat herecké výkony. Ani animace ani grafika mě nezaujaly. 60% Zaujme tak abyste dokoukali, ale nezapamatujete si to. Hlavní hrdina není sympatický, je až ledově chladný. Druhá nejdůležitější postava pak více přilnula k srdci, ale ta bohužel až na výjimky jen plní co od ní děj klišovitě žádá. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to, solídny príbeh a postavy s neskutočne zamotanými intrigami. Nemám seriálu čo vytknúť. Môj problém je v mafiánskej tematike z prohibičného obdobia, že to jednoducho nie je moja šálka. Čo sa týka celkového spracovania, tak si myslím, že to je veľmi slušné. Ale tak nechám teda hodnotenie na silných troch hviezdach. Chcel by som ešte pochváliť vynikajúcu úvodnú znelku. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Pokaždé jásám, když narazím na světlou výjimku potvrzující pravidlo, že Japonci neumějí dělat dobrá anime zasazená do Evropy či Ameriky. Žel bohu, tohle není ten případ. +++++ 91 Days nelze upřít jistou neotřelost v podobě zasazení do doby prohibice v USA, dospělost zpracování a poměrně vyvážený scénář. Samotná zápletka o pomstě za vyvraždění rodiny je stará jak lidstvo samo, ale stále se z ní dá vytěžit hodně, popadnou-li ji do svých hnátů šikovní tvůrci. Jak už to ale u těchto euro/amerických kousků bývá, výsledek je i zde zatížen rovinou zcela zbytečných a otravných stereotypů, jejichž cílem jsou v tomto případě mafiáni. Ti jsou zde vyobrazeni pouze jako ti tradičně vygumovaní magoři topící se v penězích a jiném majetku, kteří nemají celé dny na práci nic jiného než se navzájem vraždit, projevovat okatě své sadistické choutky, pronášet drsňácké kecy a působit všelijak, jen ne jako normální přemýšlející lidi. Navíc se zde projevuje i jiný neduh, jejž jsem kdysi pracovně nazval „syndrom Game of Thrones”: aneb příliš mnoho postav, které jsou odpravovány v příliš velkém množství a příliš velkou rychlostí. Ve výsledku je však především odpraveno napětí, neboť si časem přestanete dělat k postavám jakýkoli vztah, začnou vám být ukradené a to, co se pak má jevit jako šokující smrt, je pro vás jen další z nepřekvapivých úmrtí mnoha jiných postav. Je to škoda, protože jinak mohla být z 91 Days o poznání zajímavější podívaná. Slabé 3*. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Po Baccano! a Gangsta. konečne ďalšie anime, ktorého tematikou sú mafiáni, prohibícia a pomsta. Je to dospelé a atmosféru počiatku 20. storočia sa podľa mňa podarilo vykresliť celkom úspešne. Prvé dva diely aj nalákali, že to bude mať celkom hutný a napínavý dej, no potom sa tam akosi nič nestalo. Budem teda dúfať, že to bude dlhšie než 12 dielov a len si potrebovali urobiť väčší priestor pre vývin deja. Edit: Tak nakoniec nebolo, ale koniec bol vcelku podarený a musím priznať, že to bolo vcelku príjemné osvieženie po všetkých tuctových šónenoch so superschopnosťami. 12/12 – 70% ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Zejména díky tématu prohibičních 30.let velmi osvěžující Anime. Sice nikterak originální, ale překvapivě dobře napsaný scénář o chlapci Aviliovi, jemuž Mafie vyvraždí rodinu a on se v dospělosti vydá na cestu pomsty s dopisem se jmény vrahů v kapse funguje povětšinu času jako hodinky a nebýt pár menších zaškobrtnutí, zejména na konci seriálu, klidně bych dal 5*. -------- Atmosféru 30. let, kterou znám zejména z filmů, pár knížek, dobových materiálů a něco málo počítačových her totiž tvůrci vystihli na jedničku a spousta postav navíc působí poměrně věrohodně. -------- Zejména v béčkové produkci nadužívaný motiv pomsty do tohoto prostředí padne jako ulitý a tvůrci jsou si toho velmi době vědomi. -------- V 91 days tak dostane divák unavený všemožným magickým seriálovým balastem vše co by od mafiánského titulu očekával. Tedy soupeření jednotlivých rodin, pašování alkoholu, spoustu vražd, vydírání, manipulování a hlavně tu sice nebezpečnou, ale stále tolik přitažlivou atmosféru 30. let 19. století. Silné 4* ()

Galerie (326)

Reklama

Reklama