Reklama

Reklama

Taboo Tattoo

(seriál)
  • Japonsko タブー・タトゥー (více)
Promo

Epizody(12)

Obsahy(1)

Akatsuka Justice, jehož kamarádi nejčastěji oslovují Seigi, je typickým japonským středoškolákem, který ale nežije se svými rodiči, nýbrž s dědečkem, který ho ve volném čase učí bojové umění. A jak již napovídá Seigiho formální jméno, součástí jeho osobnosti je i touha po hájení spravedlnosti a pomáhání lidem v tísni. A co jiného mu k dosažení tohoto chrabrého cíle má sloužit, než právě onen dlouholetý tréning a hrubá síla? Dřív než se však naděje ho právě ona neohroženost postavit se zlu jednoho dne přivede před bránu tamního podsvětí. A to tehdy, když úspěšně zažene útočníky, kteří ohrožují bezbranného starce. Záhadný muž se však Seigimu za svoji záchranu neodvděčí penězi či mnohanásobným vyslovením díků, ale věnuje mu podivný kámen nesoucí tetování, jež se po kontaktu s pokožkou vstřebá do chlapcova těla a zanechá po sobě viditelný otisk. Vypadá to, že se do Japonska dostala nelegální cestou nová americká technologie, která může rozbouřit nejen temné vody místního podsvětí, ale i ovlivnit mezinárodní vztahy. (EMIA)

(více)

Recenze (6)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak já budu trošku přísnější než Goku a řeknu nejen, že střih je špatný, ale že výběr některých záběrů, prostě toho kam se bude kamera dívat, je místy dost divný. Animace je občas neskutečně statická a třeba úvodní sekvence ve škole, kdy tam byly jednotlivé záběry na mluvící a minimálně se hýbající postavy mi zrovna příliš nelahodily. Jako zajímavý protipól je akční animace v momentě kdy probíhají souboje. Ty jsou docela povedené a souboj na blízko za použití bojových umění nevypadal špatně. To už ovšem příliš neplatí u běžného pohybu jednotlivých postav. Styl kresby mi také nepřijde nějak extra přepychový, spíš slabší průměr. Dalším nedostatkem je až nepřirozeně naroubovaný fan servis, kdy některé zápletky končící touhle "službou pro diváky" jsou prostě totálně debilní (viz. třeba pátý díl a ping pong...).Celkově co se příběhu týká tak i v tomto ohledu to není nic extra. Jednotlivé frakce mají v podstatě jasně dané o co jim jde, jedni chtějí být ti nejsilnější a vládnout světu, další chtějí vést válku se všemi, všechny porazit a vládnout světu a hlavní hrdina - ten chce světový mír... No je to tak trochu hloupě klišovité, asi jako projev spousty finalistek soutěže Miss. Navíc i ty postavy se chovají tak nějak divně a nepřirozeně. Prostě jako celek to vůbec nepůsobí kompaktně a asi jediné, kdy se na to dá dívat jsou pasáže, když se zrovna bojuje, ale i tam zaznamenávám jisté nedostatky a drobné detaily, které mi dojem kazí (když hlavního hrdinu zasáhnou několikrát mečem, kolem něj a pod ním je krve jak z vola, jak je možné, že za chvíli, když hrdina nahodí "power-up" se mu sama vyčistí košile ? Tohle je magie!). Takže je mi líto, ale stejně jako Goku ani já nedám víc jak 5 dílů. 2/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Vezměte charakter, který je hned od první episody nesympatický, holku, která ho miluje, šéfku, která má 50 ale vypadá na 18, dejte to do školního prostředí, doplňte pár villanů a vymyslete nějaké nadpřirozeno, které to všechno pojme dohromady. Tetůvky... Díl co díl byl Taboo-Tattoo horší a horší, až pohár trpělivosti překypěl. A to velmi zajímavě. Do 4. dílu to "Ještě ušlo", ale 5. díl vypadá, jako kdyby jim odstřihli veškeré peníze, střihy jsou nepochopitelné, natvrdo narvané ecchi, nepochopitelný vývoj událností, naprosto příšerní záporáci, kteří chtějí jednu chvíli zabíjet, druhou chvíli hrát ping-pong, mno, nemám slov... Je to břečka zmatků, naprosto nic nepřinášející. 5EP Drop 15% ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Ďalšie preplácané anime so superschopnosťami, ktoré nemá hlavu ani pätu a všetci sa tvária ako neuveriteľne sú úžasní. Ďalší nebojácny hlavný hrdina, ktorý sa náhodou dostane do konfliktu s tajnými organizáciami. Ďalšie absolútne nevkusné a bizarné použitie fanservisu. Seriál neprináša nič nové a ani to okopírované nie je spracované dobre. Má to ale pekné obrázky tetovaní. Drop 3/12 - 15% ()

DaweForeman odpad!

všechny recenze uživatele

Až teprve ke konci jsem si začal pokládat otázku, proč vlastně sleduju tohle anime? Tohle je opravdu tragický po všech stránkách. Připadá mi to, jako kdyby autoři mi jen celou dobu ukazovali zdvižený prostředníček. Jediný takový bezvýznamný plus je pouze hudba. Animace příšerná - obzvláště je to vidět u toho posledního dílu, kdy je naprosto vidět ono opakovaní jednoho a toho samýho furt dokola a myslí si, jak je to hrozně akční. Dále příběh plný klasických hrdinských klišé - samozřejmě těch nejhorších. Zase tu je hlavní hrdina, který je svou "spravedlností" naprosto nesnesitelný a ostatní postavy jaksi nepobrali taky moc rozumu. Dále je tu vidět i onen klamný pohled Japonců na Američany - takhlenc teda opravdu ne. Příběh sám o sobě je taky vlastně o ničem - kdy pořádně ani nevím o čem to bylo a tak nějak to všechno působí zbytečně. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

Kompaktní jednohubka, která diváka v závěru potěší tím, že mu naservíruje sice nepřekvapivé, ale smysluplné ukončení: jeden prohraje, jeden vyhraje, všechny důležité linky jsou uzavřeny a máme konec. Což za mě je ohromné plus, protože člověk často chce jen anime na jeden dva dny (na víc nemá čas), bohužel je u těchto krátkých anime skoro jistota, že v závěru bude totálně nasraný tím zmatkem, v kterém anime skončí. Za mě tedy velké plus za ukončenost. Jinak je anime poměrně dobré -- postavy sice nenadchnou ale ani ničím neotravují, jsou relativně vyspělé. Souboje nejsou top, ale dá se na ně koukat. Příběh mi přišel celkem zajímavý, včetně logiky hlavního padoucha. Za mě tedy příjemná jednohubka, na csfd jednoznačně podhodnocená. Minimálně 60%. ()

Reklama

Reklama