Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hikari Kohinata je mladá a energická studentka střední školy, která žije v malém pobřežním městě na poloostrově Izu. Během svého prvního dne na střední škole se seznamuje se stydlivou a plachou dívkou Futabou Oki, která se do tohoto malého městečka právě přistěhovala z Tokia. Jednou z prvních věcí, kterou Futaba pozná, je láska mladé Hikari k potápění. Hikari touto svou vášní Futabu nakazí, a tak začne mladá dívka pomalu poznávat krásy podmořského světa. Vzájemné přátelství navíc pomůže mladé Futabě vylézt ze své ulity a naplno se ponořit do oceánu života... (Jeoffrey)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (2)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Amanchuu by nebylo být špatné. Má poklidný děj, pěkně zpracovaná animace, příjemná hudba, podobá se to Arii. Má však 2 zásadní problémy, kvůli kterým jsem tuto sérii opustil po 2 dílech. Hlavní hrdinka je postižený idiot, který přehnaně, ale opravdu PŘEHNANĚ reaguje na všechno Wuuuaaa, Auuu, Uguuuuu, Hiiieeee, Maaaaiiiii, Fuuuuua, Muuuua, Kuuuua... To by se ještě přežít dalo. Druhá věc je však ještě horší. Hlavní hrdinka je fyzicky postižený idiot... Vzpomínáte na OBČASNÉ změny tváře u Arie? Když se tvářila uraženě, naštvaně nebo mimo? Takový ten kulatý obličej? Ten xicht je tu pořád a mnohonásobně hůře nakreslen. Ta holka vypadá, jako by jí někdo nafoukl hlavu a takhle interaguje s veškerým okolím! V průběhu sledování jsem zapomínal, jak vypadá její normální tvář...Kdyby to bylo alespoň zábavné, ale když vidíte tuhle monstrozitu čekat na zastávce (15 let má) a co sekundu foukat do píšťalky v puse (mmj stejně se představila v nové třídě), být kolemjdoucí, zavolám sanitku! Nemohu si tuto sérii užít, když mám stále na očích ten její xicht. Tohle má být anime o lidech bez superschopností, ne o idiotské žabí hlavně vydávající uuuuaaa iiiiaaa za každou větou... Třeba se to zlepší, třeba ne, já u toho už nebudu. Velké zklamání. 2EP Uuuuaaa Drop 35% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tam moře, je to o přátelství mezi dívkami, je to o objevování nového života, je to o objevování sebe sama, je tam kočka, každá z dívek má svůj typický výraz a je tam naprosto nádherná hudba, co to je? Autorku jsem poznal po deseti minutách, protože anime které jsem od ní před tímto viděl, považuji za jednu ze svých nejoblíbenějších záležitostí a i tentokrát tam ten neskutečně příjemný pocit spokojenosti a zároveň chuti objevovat zdejší svět spolu s hlavní hrdinkou prostě je. Přestože bych měl být rozčarovaný nad tím, jak hodně jsou si díla této paní podobná, tak mě to vlastně vůbec nevadí. Když někdo kopíruje sám sebe, tak to vlastně ani kopírování není, tomu se přeci říká osobitý styl, takže v tom ani problém být nemůže. S čím bych problém mít mohl je to, že autorka onen roztomilý prvek, tedy typické výrazy jednotlivých postav, dle mého u tohoto anime příliš nadužívá a tak to na rozdíl od jeho předchozího díla zde trošku ztrácí na unikátnosti a efektu. Také mi tam chybí ten lehce mysteriózní nádech, co příběhy o mladé gondoliérce Arii měly, ale tady se na něj bohužel nedostalo. Ve výsledku je tedy pro mě Amanchu! o level níže nežli předchozí dílo paní Kozue Amano. Ještě si dovolím pár slov o Pikari, která bývá docela často kritizována a někdy i hodnocena jako nesnesitelná. Ono to tak pro někoho může být, ale upřímně zase tak strašné, abych kvůli jedné postavě končil se sledováním celého anime, mi to rozhodně nepřišlo, obzvlášť když těch pozitiv, jako je třeba atmosféra a hudba, je tam prostě víc. Navíc považuji postavu Pikari za velmi důležitou, je v podstatě mírně přehnanou ukázkou energického bezstarostného člověka, ideální protipól k Futabě a když jsem se s ní blíže seznámil, tak jsem si tu její energii, bláznivost, svobodu a jednoduchost vlastně docela oblíbil. U mě je to ve výsledku i s bláznivou Pikari pořád chvalitebné a na otázky, zda bych chtěl ve sledování Amanchu! pokračovat dále a zda bych se na tuto sérii podíval znovu si díky faktu, že tam ta příjemná atmosféra prostě je, odpovídám "Let's-a-GO". 8/10 ()

Reklama

Galerie (345)

Reklama

Reklama