Reklama

Reklama

Nedžimaki seirei senki: Tenkjó no Alderamin

(seriál)
  • Japonsko ねじ巻き精霊戦記 天鏡のアルデラミン (více)
Trailer 1

Epizody(13)

Obsahy(1)

Říše Katvarna je již několik let ve válce se sousední Republikou Kioka. V této říši žije jeden mladý líný muž jménem Ikuta, který nesnáší válku a miluje ženy. Válka si však žádá všechny bojeschopné obyvatele, a tak je i Ikuta nucen zúčastnit se vojenských zkoušek. A tak se mladý chlapec vydává na místo, kde se budou zkoušky konat, a cestou se setkává s dalšími mladými lidmi, kteří míří na stejné místo se stejným účelem. Mezi ostatními líný a perverzní Ikuta příliš silný dojem nedělá. Nikdo však nemůže mít tušení, že před sebou právě mají budoucí válečnickou legendu, která díky svému intelektu porazí každého nepřítele a vejde do dějin jako "Neporazitelný líný generál"! (Jeoffrey)

(více)

Recenze (12)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát mě Madhouse nezklamal a tak je Alderamin on the Sky zajímavá a sympatická podívaná. První díl neměl sice tak strhující tempo jak by název "Bouřlivé setkání" napovídal, ale v podstatě přesně vystihl co se tam událo. Potkalo se pár docela zajímavých lidí, které se sice zase jednou odlišují barvou vlasů, ale také mají docela zajímavé povahy a hlavní hrdina z nich na mě působil asi nejlépe. No a byla tam bouřka... Úvod určitě zaujal, představení postav i lehký nástin prostředí se povedl. Animace i hudba velmi dobrá. V dalších dílech se stále více seznamujeme s postavami a především s hlavním hrdinou, který je dle mého neskutečně sympatický a ta jeho lenost a vychytralost, s kterou dokáže s minimem úsilí zvítězit a dosáhnout svého, je mi prostě velmi blízká a moc se mi to líbí, navíc ten jeho proslov k vojákům o tom, že lidská lenost byla hybatelem pokroku, jsem kvitoval s nadšením. Zkrátka Ikta Solork je zase jednou postava velmi originální a dle mého hodně dobrá. Navíc i ostatní charaktery jsou dosti povedené a drsnou Yatori asi nejde nemít rád... Dál musím započítat vojenské strategie a bitvy, což mě jakožto vášnivého hráče strategických her prostě baví... Takže většina věcí na mě velmi dobře funguje a jsem zvědavý zda se někdy dozvím, kam se bude ubírat příběh, který závěrečná episoda pěkně zamotala, protože princezna a její plán mě prostě hodně překvapil. Doufám, že bude druhá série (ale je to Madhouse takže...), ta první byla opravdu velmi dobrá. 8,5/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Ani hodně špatný, ani hodně dobrý. Naprosto vše bych hodnotil průměrem, který si nezaslouží zapálenou kritiku ani jakýkoliv druh pochvaly. Válečné anime, kde se řeší více taktika než samotná exekuce (snaží se to tvářit hodně inteligentně, ale daří se mu to zpolovic) je vítané zprestření, nicméně není možné, aby válečná tématika postrádala tu nejzákladnější vlastnost: Napětí. Jádro pudla spočívá v tom, že se o geniálního taktika Iktu a jeho bandu nebojíme ani na vteřinu, protože ač nemá překvapivě žádné vojenské zkušenosti, tak mu musíme zobat z ruky, že čtení knih je naprosto dostatečné. A teď tu o Karkulce, prosím. Jeho "prosékávání se" (obrazně to teda taky nesedí, prostě jen projde) se skrz vojenské hodnosti nahoru je nudně nekomplikované a dělá z celého generálního štábu hlupáky lvl Hurvínek. Pokud jste Iktu schopni přijmout, pak už je to jen krok k přijmutí zbytku seriálu. Nesouhlasím s tím, že by tu byly nějaké perverznosti (harém tu jakž takž přítomný je, ale nemá růžové klapky přes oči); než sem tam větší a povětšinu času zahalený hrudník hlavní (poměrně sympatické) řeznice (asi je nejlepší postavou?) mi vadí trapný rozlišení hrdinů dle barvy vlasů z celého spektra duhy. Co se týče děje, nečekejte zázraky. Žádné vélké machinace a manévry se nekonají, neskutečně promyšlené armádní šachy též ne, jen sem tam jeden očůrá více toho, který chtěl očurat toho prvního. Žádné heroické proslovy, akce není habaděj, na druhou stranu bohudík chybí vyloženě idiotské a blboidní scény. Kouká se na to dobře a celkově sí to víc, než "OK" hodnocení nezaslouží. Jasně, chápu, v nynější záplavě trapáren muže tento počin vyčnívat, ale nepřeceňoval bych to. All heroes die of overwork! ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Hodně špatné. Nejimaki seirei senki je tak neuvěřitelně béčkový blábol, že jsem jen čekal, kdy z nějakého rohu vykoukne Arnold Schwarzenegger s kulometem. -------- Hlavní hrdina je úplně dementní a dokáže velet ještě větší bandě kreténů a jednou se ve světe, kde žijí asi jenom idioti stane velkým vojevůdcem. Jeho cesta je pak protkána hláškami, které jakoby vypadly z nejhorších akčních shitů z 80. let. -------- Ikta, hlavní hrdina, je tisíckrát viděným prototypem neschopného idiota, který myslí hlavně na ženské prsa a zadečky a je neschopnější víc než většina členů české vlády. Pak ale přijdou momenty, kdy jde do tuhého a Ikta najednou úplně přepne svůj morální i inteligenční kompas a najednou je z něj totální borec, který všechno vyřeší. Opravdu uvěřitelné. -------- Aby náhodou scénář alespoň chvíli nepůsobil zcela neoriginálně a stupidně nechybí ani Iktova prsatá rudovlasá kamarádka z dětství, která ho sice má ráda, ale dává to najevo zejména tím, že Iktovi co chvíli uštědří kopačku do xichtu. Místy jsem měl díky tomu pocit, že znova sleduji příšernou Love Hinu.------- Celý scénář, jakkoliv si dokážu představit cestu budoucího vojevůdce jako super nápad, působí jako slepenec mnoha věcí, které jsem už v Anime viděl milionkrát, navíc to pospolu ani moc nesedí ------- Toho dobrého pak už moc nezbývá, opening je fajn, celé to dobře vypadá a pár vtipů taky ušlo, ale jinak je to velká, neoriginální béčková akční blbost ve které ani ta akce za moc nestojí. Silná 1* ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení letní sezóny roku 2016. Ne přímo ukrutně zábavné, ale vskutku ojedinělé. Připomnělo mi to trochu časy minulé, kdy ještě mělo anime nějakou kvalitu. Příběh je zde spíše nastíněn, nijak nerozvinut, lze vidět, že by mu prospělo okolo 50 episod, ne-li více. Postavy zajímavé, občas přehnané, ale nic, za co by se usekávaly prsty. Shakugan no Shana dospěla a je z ní rudovlasá krasavice. Celkové dojmy jsou - viděl, líbilo, znovu koukat nebudu (tak dobré to nebylo). Poklidnější děj, zajímavé zvraty, alespoň trochu zapamatovatelné charaktery. Poklidných 65% ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Počáteční nadšení, kdy překvapí poměrně nevídaný přístup k válečnému žánru, střídá v závěrečných epizodách lehká únava z neustálého soustředění se na bitevní pole a strategické plánování. Nicméně větší polovinu jsem se dobře bavil, neboť seriál víc než bitvy sleduje hrdinovu osobní cestu armádou až na pozici velitele v "rozhodující" bitvě, a to i přes svůj nezájem stát se vojákem a nulovou lásku k vlasti. Celá podívaná, neobsahující příliš komediálních či emoce drásajících momentů, stojí na charakteru hlavního hrdiny, jeho sarkasmu a až geniální lehkosti, se kterou provází armádu bojištěm. Výsledek však doplácí na svou krátkost a pouhých 13 dílů působí jen jako předehra k něčemu většímu. Nedostatek času jde znát i na bídném vysvětelní příběhového pozadí světa a jednotlivých postav, přičemž se tvůrci například snaží vyvolat emoce umrtím jedinců, kteří se na obrazovce objevili dohromady kratší dobu, než která byla věnována jejich oplakávání. Škoda. Mělo to na víc. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

První půlka dobrodružství partičky vojenských kadetů (záchrana princezny included), druhá ničím neředěné military porno. Je důležité vědět, že se jedná se o adaptaci literární série, protože hned od začátku je nám předložen ucelený a propracovaný fikční svět, jehož politiku a specifickou mythologii se nikdo neobtěžuje vysvětlovat. Překvapí úplná absence jakéhokoliv humoru, potěší naopak komplexní vhled do asijského vojenského myšlení se všemi jeho klady a zápory. Pro Středoevropana, zvyklého na bojišti akorát švejkovat, je to ve finále docela záhul. Bohužel, kresba tohohle anime částečně vypadá, jako by se sem propadla odněkud z dávné minulosti, kdy obličeje postav a jejich výrazy ještě nedokázaly přesně vyjádřit emoce. Všechny postavy, včetně hlavního hrdiny, díky tomu působí hrozně odtažitě a tak nějak neživotně, a je těžké vybudovat si k nim nějaký vztah. To společně s nefunkční a plochou dramaturgií ničí kouzlo jinak poměrně zajímavého příběhu o mladistvém geniálním stratégovi, který vlastně vůbec nechtěl být vojákem. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Po delší době konečně zajímavé anime - řekl bych snad i, že tohle bylo jedno z nej letní sezóny. Na jednu stranu je to fantasy, ale snaží se to držet určitou vědeckou stránku - respektive to je určité pozadí příběhu, kdy náboženství a nacionalismus je to nejdůležitější, kdežto na druhé straně potlačovaná věda je opovrženíhodná. Je samozřejmě jasný, co bude mít větší úspěch - zda slepý fanatismus nebo klidná kalkulace. Je tu spousta zajímavé akce a strategie. Jednou z důležitých stránek je také onen švejkismus hlavní postavy, který je tu oproti Švejkovi trochu lépe propracován a "modernější". Co se týče dramatu, tak to se tu taky najde, ale nějak tomu chyběl jeden stupeň ke spokojenosti, ale uvidí se dál v příběhu - přece jenom se jedná o počátek. Největším mínusem, které kazí to všechno zmiňované je hlavně animace, která je podprůměrná. Hudba na druhou stranu je celkem slušná. ()

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo trochu zklamani. Potencial ma tento pribeh obrovsky, animace je povedena, ale to dejove zpracovani se mi vubec nelibilo! Kde se vzal, tu se vzal genialni strateg, ktery ma vsechno na haku a je schopen nejakou fintou porazit kazdyho, i kdyz jde proti nemu desetinasobna presila a vojenska hirearchije mu vdzy poskytne dlazdenou ulicku k vedeni armady. Navic ma u sebe savlozubou holku, ktera nelitostne masakruje vsechny nepratele kolem sebe... A nemohu rypnout do jejich "vyskove nemoci" na kterou zemrou kvanta vojaku. Jsem horolezec a do 4500 m n. m. se na vyskovku neumira! Teda krom jednoho Lotyse, kterej nam v BC na Noshaqu malem umrel. Nicmene z tisice lidi, co jsem v takove vysce potkal, byl v ohrozeni zivota jediny a to jsme zadne DIlurany a podobne pilulky na vyskovou nemoc nebrali. ()

jenHonza 

všechny recenze uživatele

už po třech dílech nemůžu jinak než 5*, dlouho mě něco tak nenadchlo a budu jen doufat, že to bude jen lepší a lepší ()

Jehova 

všechny recenze uživatele

Samo o sobě to je sice nedokončené, ale jako začátek k většímu celku strhující. Doslova se zde nabízí srovnání s LOGH (Legend of Galactic Heroes), kde také máme dva celky, které proti sobě vedou válku a dva geniální velitele. V tomto seriálu je ale podstatná část prostoru věnována pouze říšskému veliteli Solorkovi (který zde z LOGH spíše připomíná republikánského velitele Janga Wen-li) a jeho druhům s tím, že jeho republikánský protějšek se objeví až v několika posledních dílech. Na rozdíl od LOGH zde není dějový záběr tak široký a je zde mnohem méně postav. To však rozhodně nesnižuje kvalitu celého seriálu. Úplné hodnocení ale bude mít smysl až v případě, že bude seriál dokončen. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne zatiaľ najlepšie anime letnej sezóny a som zvedavý, ako to bude pokračovať. Zatiaľ jasných 5*. ()

Reklama

Reklama