Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Ashiya je mladý chlapec, který se těší na svůj nový studentský život na střední škole. K jeho smůle je však hned první den posednutý chlupatým démonem (Youkai), který z něj vysává veškerou energii, což vede k tomu, že stráví prvních sedm dní na školní ošetřovně. Ve snaze vyřešit svůj "malý chlupatý problém" vyhledá Ashiya pomoc jistého Abena, který tvrdí, že dokáže démona vymýtit. Abeno nepůsobí napovrch jako příliš přátelský typ, a tak Ashiyu překvapí, když mu Abeno sdělí, že k tomu, aby jej démon opustil, bude stačit, když si s ním bude Ashiya chvíli hrát, protože se démon cítí osamělý, a proto jej posedl. Opravdu to zabere a démon se rozhodne Ashiyu opustit a vydat se do podsvětí. Abeno však nepracuje zadarmo, a tak si za své služby naúčtuje cenu, kterou mladý Ashiya není schopen zaplatit. Aby se zbavil svého dluhu, rozhodne se Ashiya nastoupit jako pomocník k Abenovi, který je pánem tajemné místnosti známé jako Mononokean, která dokáže otevřít dveře na nejrůznější místa na světě i mimo něj. Abeno, jakožto pán této tajemné místnosti, má jako hlavní poslání pomáhat démonům s jejich problémy a dovést je na místo, kam patří, tedy do podsvětí. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (4)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z anime ve stylu Mushishi, nebo Natsume yūjinchō, kde se svět hemží tajemnými tvory, tady zase jednou Youkai (démony), kteří ale vlastně nejsou zlí, spíš jen nepochopení a tak je třeba nějakého toho charakterního hrdinu, který je bude vymítat, nebo se jim i lidem jimi posedlými snažit pomoct. Bohužel hloubkou, zajímavostí a charismatem hlavních postav se to ke zmíněným titulům jen velmi vzdáleně blížilo. Jistě občas tam takový ten příjemný "feeling" byl, ale rozhodně to nebylo nic intenzivního a hlavně to nikdy nevydrželo déle, než pár minut. Některé episody byly mírně nadprůměrné, ale finální zápletka i s jejím rozuzlením byla zase jednou jen prachobyčejným klišé. Ale i tak to byla občas docela sympatická podívaná, která ale moc hluboko nepronikla a vlastně hlavní co mi přinesla je fakt, že se nyní mnohem víc těším na novou sérii mnohem povedenější "Knihy kamarádů" 5,5/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Fukigen na Mononokean je velmi slabý odvar výborného Mushishi, nebo spíše Natsume Yuujinchou. Ústřední hrdinové za celou dobu nepostoupí žádným vývojem charakteru, ubulený Ashia je neuvěřitelně protivný svým ustavičným fňukáním a zdrobňováním všeho okolo sebe. Blonďák je zas protivný svou zabedněností, kterou vždy na konci dílu lehce potlačí, protože se z něčeho použí, ale v dalším díle je opět stejný jak v předchozím. Seriál tak nemá žádný vývoj, Youkaji charaktery jsou tam spíše na okrasu, než že by si je člověk zapamatoval. A konec? O konci mi ani nemluvte. Tak dlouhej "monolog" jsem už dlouho neslyšel. Ashiyu bych neradši nafackoval, protože tak sebekritického, sebeshazujícího a sebezničujícího člověka jsem v anime už dlouho neviděl. A Blonďák tomu fakt moc nepomáhá, když se chová stále stejně, odsekává ho a říká, jak je nepoužitelnej. Vyvrcholení série je naprostý propadák a nějaké plusové body dávám hlavně za pár vtipných dialogů, Yahika a hlavně občas úžasné texty samotného Mononokeana. Rád bych řekl zklamání, ale už od začátku jsem v moc nevěřil, takže... Fádních 45% ()

skretik 

všechny recenze uživatele

ak sa vam paci mushishi... tak toto ma podobnu atmosferu... aj ked menej vaznu... ale celkovy dojem super, velmi dobre sa to pozeralo, vobec by som sa nenahnevala, keby bola druha seria :) ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě bavil snad jen první díl a to díky té bílé hromadě chlupů, která se na Ashiyu nalepila. Jednotlivé příběhy neměly moc velký výpovědní charakter a ke konci jsem i tak krátkým epizodám pomáhal myší. Je to škoda, ale seriál opravdu nemá moc velký potenciál, prostě Natsume je jen jeden – 2* (4/10) ()

Reklama

Reklama