Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezcharakterný advokát Billy Halleck (Robert John Burke) zrazí pri nezodpovednej jazde autom Cigánku z jarmoku, ktorý prišiel do mestečka Fairview. Vďaka jeho reputácii mu ale ani len nevezmú vodičský preukaz. Po odchode zo súdnej sály sa ho dotkne starý Cigán a uvalí naňho kliatbu. Halleck začne v nasledujúcich dňoch drasticky chudnúť. Na pomoc mu v poslednej chvíli prichádza jeho nedávny klient - schopný newyorský mafián Richie Ginelli (Joe Mantegna) Filmovej adaptácie románu Richarda Bachmana Thinner sa ujal Tom Holland, režisér Detskej hry a Časožrútov (podľa knihy Stephena Kinga, ktorý sa v dnešom filme mihne ako Dr. Bangor). (tron)

(více)

Recenze (115)

tron 

všechny recenze uživatele

Adaptácia novely Richarda Bachmana. Áno, Bachman je pseudonym Stephena Kinga, ale Bachman má úplne iný štýl písania, preto treba prízvukovať, že nejde o čistú kingovku, ale skôr o bachmanovku :-) Na Bachmana nemusím, ale Kliatba (pod takýmto názvom to vyšlo v slovenčine) sa mi páčila, bavila ma. Filmová adaptácia, ktorej sa v roku 1996 ujal zručný remeselník Tom Holland (prvá DETSKÁ HRA, kingovka ČASOŽRÚTI), sa v podstate vydarila tak dobre, ako sa len vydariť mohla. Neviem si predstaviť, ako lepšie by sa príbeh o obéznom advokátovi, ktorý kvôli orálnemu sexu zrazí Rómku, ktorej otec naňho uvalí kliatbu extrémneho chudnutia, ešte dal sfilmovať. Určite potešia fajn masky (desivou kliatbou sú postihnutí i ďalší obyvatelia mestečka, ktorý advokáta skorumpovane oslobodili), dobre vybudovaná atmosféra, aj herecké obsadenie. Ale ako v knižke, i vo filme ma aj tak najviac bavil škodoradostný záver (a výborná postava mafiána, ktorý pomáha hlavnej postave). P.S. Stephen King má cameo Dr. Bangora. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Námětem působivě bizarní a ve vztahu k >jistým< americkým >spoluobčanům< i tak nějak >mile nekorektní< horůrek, formou pak však film zpackaný snaživě nejapným téměř televizním režijním zpracováním i machou imbecilně přehrávajících "bílých mužů z města"... Hm... Tak za takhle zabitou šanci by si tvůrci snad zasloužili proklít! . . . "Zhebni...", Tome Hollande... %-[ - - - - - (Poprvé viděno 26.2.2010 na ČT1, bohužel s tradičně otravně mizerným českotelevizáckým dabingem a v podivně ořezaném obrazu, hodnocení 422., hubený komentář zde zklamaný a i bez jahodového koláče otrávený jako mnohý - 27.2.2010) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další adaptace Kinga a opět to horor připomíná jen vzdáleně, taková dietní dávka hororu. Nicméně je pravda, že to má celkem solidní nápad a hubnutí je provedený fakt bravurně, ale moc nevim, co bych na tom moh považovat přinejmenším za napínavý, ale na druhou stranu konec je povedenej a aspoň zábavnej ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na televizní poměry sympatický filmeček s rafinovanou skladbou záběrů a slušným scénářem, který nezůstává literární předloze nic dlužen. Rozhodně to není nic výjimečného, ale vzhledem k přiměřené stopáži a zajímavé pointě víc než snesitelná záležitost. Celkový dojem: 60 %. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že opět film nehodnotím z hlediska zadaptování, páč knihu jsem nečetl, zatím. V poslední době se mi do rukou dostalo vícero kingovek, tohle byla už asi šestá za poslední měsíc. Musím však konstatovat, že jednoznačně ta nejhorší. Filmu chybí jakákoliv hutnější atmosféra a ani děj není tontokrát žádným zázrakem. Závěr filmu nepřekvapivý a taktéž bez nějakého výraznějšího vrcholu. když se na to podívám celkově, tak na mě celý nímek zapůsobil asi tak, jako jedna z průměrných epizod seriálu Veřte - Nevěřte. I kdyby se celý snímek stáhnul do těch 10 minut, nic by na kvalitě neztratil. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Pana Kinga uznávám jako věřící svého Boha, neb jeho horory se opravdu horory jen netváří. Název filmu jako vystřižený z mota klubu plnoštíhlých, nápad taky docela slušný. Horší je to provedení jež se potácí na okraji videoprodukce a i přes slušné herecké výkony se jedná spíše o slabší hororové dílo. Jistěže nabízí slušnou porci napětí a jistého druhu originality, žel scénář je trochu těžkopádný. Skvělou roli tu sehrál Joe Mantegna, jež se jan nenápadně a hlavně účinně zastrašit ty romské poutníky. Zkrátka klidně to vyzkoušejte, úplně zklamaní rozhodně nebudete. Ale zas ani moc unešení ba až nadšení. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Film, kde zápletkou je kletba, díky který tlusťoch hubne a nemůže to zastavit, vypadá zprvu atraktivně, ale časem vyjde najevo, že se tenhle nápad brzo vyčerpá a tím pádem klesá i zábavnost snímku. Přesto je to zajímavá oddychovka s typickým Kingovským koncem a výborným Joem Mantegnou (dabuje v originále Tlusťocha Tonyho v Simpsonech - zde uvidíte, proč se na to tak hodí). ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Od knižnej predlohy sa to nejako prenikavo nelíši, takže invenčný vklad scénaristu a režiséra v jednej osobe sa limitne bíži nule. Lenže: Stephena Kinga mám ako spisovateľa rád, jeho knihu "Schudni!" tiež, hereckým partom Cigáňov nemám čo vyčítať, mystika a tajomné, no prenikavo nenávistné zaklínačky spojené s týmto etnikom tiež patria k mojim obľúbeným a bezvýchodiskové zohyzdenie spoluprekliatych predstaviteľov policajnej moci a súdnictva čímsi pripomenuli Carpenterov film"Na pokraji šialenstva (In the Mouth of Madness). Príbeh odsýpa bez zbytočných zádrhelov, či kudrliniek,ale to je skôr zásluha autora predlohy, i keď sprzniťje vždy čo, ako sa pri adaptáciách často presviedčam. No a keby aj nič z toho neplatilo, jednoducho potešilo takéto virtuálne vytrestanie advokátov ťažiacich z formálnych kľučiek zákonov, na základe ktorých vyhrajú v prospech akéhokoľvek zmrda všetky spory i trestné veci a potom sa kamarátsky nechajú mafiánmi hostiť, vedení len rastom zisku, sudcov, túžiacich sa priživiť na vedení a výsledku sporu a polície, idúcej po ruke platiacim obhajcom i sudcom-kamarátom. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bill Halleck je obéznym chlapíkom s povesťou bezcharakterného advokáta s dobrými známosťami, ktorého po tragickej nehode na osobnom aute jeden z kolegov vrátane sudcu omilostia zo zabitia starej cigánky. Keď už sa zdá, že mu v ceste nič nestojí, opak sa stáva pravdou. Pri odchode zo súdu k nemu podíde starý "vajda", ktorý na neho uvalí kliatbu. Bill má chudnúť do vtedy, kým sa nerozpadne. Tak už máme odpoveď na otázku, odkiaľ pochádza námet k hororu "Drag me to hell". Na deväťdesiate roky celkom slušne spracovaný snímok so zaujímavou story. Divák by však okrem pár pekných gore záberov mimoriadnu atmosféru očakávať nemal. Popravde, keby tento horor nie je v dabingu, len sťažka by som mu venoval pozornosť. Na zabitie nudy, dá sa - 55%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dravý, úspešný a obézny právnik Billy Halleck nevenoval dostatočnú pozornosť vedeniu motorového vozidla a spôsobil nehodu pri ktorej zahynula kočovná cigánka. Vďaka svojim známostiam a vplyvu sa mu podarilo z toho vyviaznúť bez trestu. Lenže otec obete, starý prašivý cigánsky vajda, na neho uvalil strašnú kliatbu: "Schradni!". Jedná sa o hodne podarenú filmovú adaptáciu románu "Thinner". Napísal ho v roku 1984 (pod pseudonymom Richard Bachman) známy americký spisovateľ Stephen King. Ten sa v tomto snímku objavil i v malej cameo úlohe ako lekárnik. *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mile věrný přepis Kingovy (tedy vlastně Bachmanovy) předlohy je vcelku zábavné béčko. Na masky a ztvárnění procesu hubnutí je radost pohledět, povedla se i Lichtova hudba, minirolička Stephena Kinga (hraje lékárníka pana Bangora, to mě podrž) potěšila. Škoda, že Zhubni! nemá o trochu hutnější atmosféru... Ano, v momentech, jako je Billyho příchod do cikánského tábora nebo závěrečné Ginelliho řádění, funguje dobře, ale jinak je pohříchu nedramatický a mdlý... A ve většině případů taky ledabyle zahraný (i na béčkové poměry). ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Každý si při čtení knihy vytvoří určitou představu … a pak to filmaři pojmou po svém… a vy se nestačíte divit. Ta moje podoba cikána s uhnívajícím nosem je mnohem efektnější, což je zcela pochopitelné, když tuto zdařilou předlohu napsal Richard Bachman. Nicméně nebylo to, až tak tragické … a to hlavně díky tomu, že to přímo na place jistil Stephen King. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trochu nevšední věc na Stephena Kinga podle mě. :D Jako takové prokletí bych celkem bral, jen s tím rozdílem, že bych na konci nechtěl umřít, jen zhubnout. :D Zase je to takový průměrný filmový horůrek. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o žádné veledílo, ale svůj účel tento horor splní. Člověk se nebojí, ale příběh na toto téma mi nikdy nevadí. Děj byl od začátku na slušné úrovni, ale herecké výkony bohužel skřípaly. Hrát ve filmu opravdoví herci, bylo by vše zase o stupínek stravitelnější. Přesto i tak jako Kinga jednohubka dostačující záležitost.. 6/10 = 60% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Filmy podle Kingových povídek jsou buď trapné nebo béčkovitě zábavné. Thinner je ten druhý případ. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na každého raz dôjde, aj na bezcharakterného advokáta, lenže miesto toho aby prijal trest, tak skúsi možné aj nemožné, len aby sa z kliatby vyvliekol... Námet je teda zaujímavý, tomu sa však nemožno čudovať keďže ide o Kingovku, na druhú stranu samotné filmové spracovanie nie je žiadna sláva. Pár gore záberov a pekné masky sa tu síce vyskytnú, atmosféra však vzhľadom na super námet, zaujímavý scenár a nie najhoršie herecké výkony bola mierne odfláknutá. Navyše pár scén bolo uťahaných a letargických ako sopeľ z nosa. Našťastie koniec v tomto smere čo-to zachránil. Silný priemer. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů na kterej se chystám už řadu let. Thinner je zfilmovanou povídkou Stephena Kinga o tlouštíkovi na něhož je uvalena cigánská kletba po níž začne rapidně hubnout. Film ani v dnešní době neurazí. Nejsem sice nějakej extra fanda remaků ale myslím si, že třeba konkrétně tomuhle filmu by remake slušel. V rukou schopnýho režiséra by to mohlo stát za to. 3hvězdy. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Takto si představuji horor, má to nápad, má to švih, má to pointu a nedostatky nápadů si to nepotřebuje vynahrazovat nesmyslným plýtváním umělou krví. Převést knihu na filmové plátno bez ztráty kytičky se málokomu podaří, Holland patří k té menšině, která to zvládla. Výbornou práci na snímku odvedli maskéři. ()

Reklama

Reklama