Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh amerických jednotek v bojích korejské války. Skupina 48 mužů je velitelstvím určena ke speciální misi, jen několik z nich však tuto akci uprostřed zasněžených hor dokáže přežít.

Fixed Bayonets je druhý z filmů o válce v Koreji natočený Samuelem Fullerem ve stejném roce, tím prvním byl Steel Helmet. (dopitak)

Recenze (8)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Takřka zapomenutý válečný snímek, který má své určité kouzlo i přes ono studiové zpracování. Malá role Jamese Deana potěší. Fixed Bayonets bych si sice podruhé asi nepustil a rozhodně se nemůže rovnat jiným snímkům s podobnou tematikou, avšak pocitově dávám 4* místo objektivnějších třech. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Kvalitka. Komorná, psychologická, z veľkej časti konverzačná. Vlastne som ešte nevidel podobný vojnový film; z Kórejskej vojny, v bielych maskáčoch, na snehu. Točený komplet celý v štúdiových kulisách. A aj tak je to napínák, skoro až klaustrofobický. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tyhle studiovky natočené na pár metrech ateliéru. Neměnné pozadí hor, neměnná obloha, spousta čoudu.___Hodně psychologický film, do kterého moc nezapadala napínavá scéna uprostřed minového pole. O dost horší než Steel Helmet stejného režiséra. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Moc nemám rád roli vypravěče, jenž v první osobě komentuje vlastní i okolní činy. Což sice posiluje dojem autentického zážitku, ale současně ruší po jazykové stránce. Jestliže se Basehartův hrdina potápí, pak herec jej táhne až na samé dno: je střídavě přezíravý, zlomený, odpudivý až odporný, ale vždy zcela přesný. Lítost divák divák z hercovy tváře vyčte sám. I sebelítost, věrnou družku závislosti. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám líbila Steel Helmet, Fixed Bayonets vás nezklamou. Další Fullerova psychologická studiovka o válce v Koreji, se známými herci, však tentokrát s hutnější atmosférou - mráz, sníh, soutěska, jeskyně, detailní záběry obličejů, kamera se třese při výbuších. Fuller prodlužuje záběry a obchází kamerou dokola stísněný prostor, používá fóry, ale mnohdy ne příliš úspěšně a slušně buduje napětí. Za mě dobrý. Btw. první filmová (leč malá) role Jamese Deana. ()

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Opět velmi pěkný snímek o válce v Koreji od Samuela Fullera sice o třídu horší než Steel Helmet, ale i tak se mi to líbilo. A scéna na minovém poli je skutečně mrazivá. ()

Reklama

Reklama