Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh amerických jednotek v bojích korejské války. Skupina 48 mužů je velitelstvím určena ke speciální misi, jen několik z nich však tuto akci uprostřed zasněžených hor dokáže přežít.

Fixed Bayonets je druhý z filmů o válce v Koreji natočený Samuelem Fullerem ve stejném roce, tím prvním byl Steel Helmet. (dopitak)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

Moc nemám rád roli vypravěče, jenž v první osobě komentuje vlastní i okolní činy. Což sice posiluje dojem autentického zážitku, ale současně ruší po jazykové stránce. Jestliže se Basehartův hrdina potápí, pak herec jej táhne až na samé dno: je střídavě přezíravý, zlomený, odpudivý až odporný, ale vždy zcela přesný. Lítost divák divák z hercovy tváře vyčte sám. I sebelítost, věrnou družku závislosti. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Takřka zapomenutý válečný snímek, který má své určité kouzlo i přes ono studiové zpracování. Malá role Jamese Deana potěší. Fixed Bayonets bych si sice podruhé asi nepustil a rozhodně se nemůže rovnat jiným snímkům s podobnou tematikou, avšak pocitově dávám 4* místo objektivnějších třech. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Kvalitka. Komorná, psychologická, z veľkej časti konverzačná. Vlastne som ešte nevidel podobný vojnový film; z Kórejskej vojny, v bielych maskáčoch, na snehu. Točený komplet celý v štúdiových kulisách. A aj tak je to napínák, skoro až klaustrofobický. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám líbila Steel Helmet, Fixed Bayonets vás nezklamou. Další Fullerova psychologická studiovka o válce v Koreji, se známými herci, však tentokrát s hutnější atmosférou - mráz, sníh, soutěska, jeskyně, detailní záběry obličejů, kamera se třese při výbuších. Fuller prodlužuje záběry a obchází kamerou dokola stísněný prostor, používá fóry, ale mnohdy ne příliš úspěšně a slušně buduje napětí. Za mě dobrý. Btw. první filmová (leč malá) role Jamese Deana. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tyhle studiovky natočené na pár metrech ateliéru. Neměnné pozadí hor, neměnná obloha, spousta čoudu.___Hodně psychologický film, do kterého moc nezapadala napínavá scéna uprostřed minového pole. O dost horší než Steel Helmet stejného režiséra. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Původně se měl film jmenovat Old Soldiers Never Die. Toto spojení použil ve svém posledním projevu generál Douglas MacArthur, a proto je film sním spojován. (J.A.K.)

Reklama

Reklama