Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V březnu roku 2001 dostal mladý Brian Cruver nabídku pracovat jako náborář v americkém energetickém gigantu Enron, který byl toho času sedmou největší firmou ve Státech. Měl za sebou střední školu, tři obchodní fakulty a pocit, že jako zaměstnanec této věhlasné firmy vstupuje do první ligy. Ještě ke konci téhož roku - 3. prosince - ale kvůli rozsáhlým účetním podvodům společnost zbankrotovala. Vzala práci desetitisícům nevinných lidí, připravila je o životní úspory a přivodila krach penzijních fondů. Celkový objem ztrát dosáhl 25 miliard dolarů. Drama na základě skutečné události zachycuje smutně proslulý skandál viděný pohledem očitého svědka, jednoho z těch, kteří pro firmu pracovali. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Brad Chiet; Radši bych si o tomto případu přečetl článek v novinách, než se díval na tak vypočítavý a nepovedený film. ()

Honzick 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné sledovat jak to ,,asi´´ funguje ve velkých společnostech a co stojí za jejich krachem:)...velmi dobré herecké výkony, prostě tento televizní film mohu jen doporučit:) ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, celkom dobre spracované. K tomu bankrotu firmy, pamätám si ako o ňom hovorili v TV správach. Ten bankrot ako keby bol predzvesťou toho čo prišlo o niekoľko rokov neskôr, a s oveľa vážnejšími dosahmi. Bankrot Enronu bol varovným prstom, ktorý málokto bral vážne. ()

Riker 

všechny recenze uživatele

Netradiční, ale velmi působivé dílo. O této kauze jsem se dozvěděl až díky tomuto filmu a možná i proto na mě tak zapůsobil. ()

Canniosh 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený televizní film ... zápletka byla známá od začátku, ale způsob podání vývoje "kariéry" mladého muže je parádní ... slovní komentář k jednotlivým dějovým zvratům je k nezaplacení, nehledě na solidní herecké obsazení. Klidně se na to dá kouknout ještě jednou - doporučuji ... 75% ()

Misabarry 

všechny recenze uživatele

TV film, sic Dennehy jako třešnička, ale celé to působí dost lacině a nekonsistentně. Lépe si o tom něco přečíst. ()

Reklama

Reklama