Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gerard Depardieu jako kněz a lékař, který se ve francouzském thrilleru snaží odhalit tajemství, které obestírá minulost krásných dvojčat.
Pětadvacetiletá karmelitánská jeptiška Sarah, která žije v jednom brazilském klášteře, se zhroutí v bolestech a zmateně chrlí nesmysly fráze. Ve stejnou chvíli se na druhém konci světa probudí ve vězení její identické dvojče, sestra Gaelle, a zjistí, že její cela je v plamenech. Zatímco Gaelle, která se stala obětí útoku spoluvězňů, je přemístěna do jiného vězení, za Sarah přichází kněz a současně lékař, dr. Joachim Ferrer. Je zmaten jejím podivným případem, Sarah však o své minulosti mlčí a matka Emmanuelle, která je abatyší kláštera, si nepřeje, aby Joachim s dívkou mluvil. Tím víc ho však případ i krása mladé jeptišky zaujmou a on se jí rozhodne pomoci za každou cenu. Na vlastní pěst se pustí do pátrání a zjistí, že dívka má ve Francii sestru, dvojče, se kterým by mohla být v neobvyklém duševním propojení. Ponoří se hlouběji do minulosti a zjistí, že Sarah vstoupila do kláštera před deseti lety, ve stejnou dobu, kdy byla tehdy čtrnáctiletá Gaelle odsouzena za zabití dítěte. Případ tehdy vyvolal hodně rozruchu a nenávisti. Joachim, který se pokouší vyrovnat se svou vlastní temnou minulostí nedokáže nechat svého pátrání, a přesto, že se tím dostává do stále větších potíží, vydá se do Francie. Najde Gaelle, která byla nedávno propuštěna na podmínku, vezme dívku k sobě domů a poté jí pomůže uprchnout z Francie do Brazílie, aby se mohla setkat se svou sestrou. Vztah Joachima a Gaelle se stává stále komplikovanějším, a navíc je začne ohrožovat někdo, kdo by byl nejraději, kdyby minulosti zůstala skrytá a pohřbená. Přesto začne pomalu vyplouvat na povrch pravda o tom, že Gaelle byla obviněna falešně. Pravda, která by Gaelle, Sarah nebo Joachima mohla stát život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pointa je fajn (ve smyslu - čekal jsem blafák a byl jsem mile překvapen tím, že sice přišel, ale úplně jiný), atmosféra funguje a Graham Guit zdatně pracuje s detaily, takže je člověk po celou dobu úspěšně vlečen otázkami "proč a jak". Jenže s koncem přijdou i mezery. Proč se vrchní sestra chovala tak divně? Proč vlastně na konci jedna ze sester učiní, jak učiní, když není tím, kdo by tak učinit měl (pokud vezmeme v potaz pointu)? A co měla znamenat ta jizva? 3 z 5ti pro uspokojivý thriller, kterému ubližuje nedotažený scénář. Vše ostatní, herci počínaje a hypnotickou hudbou konče, funguje na výbornou… ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +Élodie Bouchez, postupně houstnoucí atmosféra -slabší zpracování, pomalejší tempo/// Na oko se tvářící televizní film pod svojí slupkou skrývá mírné překvapení. Někdy byvá film tak nudný, že se na něj musím dívat po kouscích. Nikoliv v tomto případě. tento jsem dokoukal jedním tahem a stále mě zajímalo co se bude dít za moment. A to nebyvá u francouských thrillerů zvykem. Jinak prohlubující se vztah hlavní dvojice byl velmi zajímavý a rovnež tak postupně se odhalující tajemnství./// Celkem 55%/// ()

Reklama

bobin 

všechny recenze uživatele

Problematika identických , neboli jednovaječných dvojčat . Názorně je ukázána jejich vzájemná neuvěřitelná spjatost , která je mimochodem vědecky prokázána . Leitmotivem je ovšem kriminální zápletka s patřičným počtem mrtvol . Vše při tom stojí a padá s Gérardem Depardieu . Je to podívání , které má nápad , napětí i spád - nenudíte se . Jen je málo pravěpodobná ta účast jeptišek na obřadu woo - doo ! ()

Nikol10 

všechny recenze uživatele

No tak už dlouho jsem neviděla větší blábol. Přitom námět i herci slušní,ale Depardieu pro mě nepřesvědčivý jako sexy kněz a Élodii sice neznám,ale přesvědčila mě víc než on. Každopádně filmu naprosto chybí atmosféra,nějaký logický děj a pointa tak ta to uzemnila celé,vyzněla možná až směšně. Velice slabý film. ()

lacerta 

všechny recenze uživatele

Tak celou dobu jsem měla dojem, že to nebude tak zlé. Pak byl konec a najednou nic nedávalo smysl. SPOILER: Proč se dítě přizná k něčemu, co nespáchalo (i když opomeneme to, že se to asi vyšetřovalo a těžko by to prošlo...)? Proč se tam řešil pořád špatný zdravotní stav jedné sestry? K čemu tam byl šamanský rituál? Proč se matka představená chovala tak divně? A proč holka, která nikoho nezabila, z ničeho nic zabije matku představenou? A novináře? A proč ten konec? Fakt, že si z ničeho nic obě seženou stejné oblečení, raději nekomentovat. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Portugalsku a Paríži (Francúzsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama