Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gerard Depardieu jako kněz a lékař, který se ve francouzském thrilleru snaží odhalit tajemství, které obestírá minulost krásných dvojčat.
Pětadvacetiletá karmelitánská jeptiška Sarah, která žije v jednom brazilském klášteře, se zhroutí v bolestech a zmateně chrlí nesmysly fráze. Ve stejnou chvíli se na druhém konci světa probudí ve vězení její identické dvojče, sestra Gaelle, a zjistí, že její cela je v plamenech. Zatímco Gaelle, která se stala obětí útoku spoluvězňů, je přemístěna do jiného vězení, za Sarah přichází kněz a současně lékař, dr. Joachim Ferrer. Je zmaten jejím podivným případem, Sarah však o své minulosti mlčí a matka Emmanuelle, která je abatyší kláštera, si nepřeje, aby Joachim s dívkou mluvil. Tím víc ho však případ i krása mladé jeptišky zaujmou a on se jí rozhodne pomoci za každou cenu. Na vlastní pěst se pustí do pátrání a zjistí, že dívka má ve Francii sestru, dvojče, se kterým by mohla být v neobvyklém duševním propojení. Ponoří se hlouběji do minulosti a zjistí, že Sarah vstoupila do kláštera před deseti lety, ve stejnou dobu, kdy byla tehdy čtrnáctiletá Gaelle odsouzena za zabití dítěte. Případ tehdy vyvolal hodně rozruchu a nenávisti. Joachim, který se pokouší vyrovnat se svou vlastní temnou minulostí nedokáže nechat svého pátrání, a přesto, že se tím dostává do stále větších potíží, vydá se do Francie. Najde Gaelle, která byla nedávno propuštěna na podmínku, vezme dívku k sobě domů a poté jí pomůže uprchnout z Francie do Brazílie, aby se mohla setkat se svou sestrou. Vztah Joachima a Gaelle se stává stále komplikovanějším, a navíc je začne ohrožovat někdo, kdo by byl nejraději, kdyby minulosti zůstala skrytá a pohřbená. Přesto začne pomalu vyplouvat na povrch pravda o tom, že Gaelle byla obviněna falešně. Pravda, která by Gaelle, Sarah nebo Joachima mohla stát život. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

Jediným kladem je dostatečně krátká stopáž....ještě o pár minut déle a vypnul bych ho

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Kvůli jakému "testu znalostí" nemůžu přidat komentář, tak diskutuju. Tenhle fim jsem se chystal dlouho shlédnout, ale podařilo se to až teď. Chtěl jsem jej vidět hlavně kvůli Carmen Maura, kterou mám v oblibě z filmů P. Almodóvara; ani taky v roli řádové sestry nezklamala. Zvláštní thriller, ale mně sedl.

Reklama

Reklama