Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gerard Depardieu jako kněz a lékař, který se ve francouzském thrilleru snaží odhalit tajemství, které obestírá minulost krásných dvojčat.
Pětadvacetiletá karmelitánská jeptiška Sarah, která žije v jednom brazilském klášteře, se zhroutí v bolestech a zmateně chrlí nesmysly fráze. Ve stejnou chvíli se na druhém konci světa probudí ve vězení její identické dvojče, sestra Gaelle, a zjistí, že její cela je v plamenech. Zatímco Gaelle, která se stala obětí útoku spoluvězňů, je přemístěna do jiného vězení, za Sarah přichází kněz a současně lékař, dr. Joachim Ferrer. Je zmaten jejím podivným případem, Sarah však o své minulosti mlčí a matka Emmanuelle, která je abatyší kláštera, si nepřeje, aby Joachim s dívkou mluvil. Tím víc ho však případ i krása mladé jeptišky zaujmou a on se jí rozhodne pomoci za každou cenu. Na vlastní pěst se pustí do pátrání a zjistí, že dívka má ve Francii sestru, dvojče, se kterým by mohla být v neobvyklém duševním propojení. Ponoří se hlouběji do minulosti a zjistí, že Sarah vstoupila do kláštera před deseti lety, ve stejnou dobu, kdy byla tehdy čtrnáctiletá Gaelle odsouzena za zabití dítěte. Případ tehdy vyvolal hodně rozruchu a nenávisti. Joachim, který se pokouší vyrovnat se svou vlastní temnou minulostí nedokáže nechat svého pátrání, a přesto, že se tím dostává do stále větších potíží, vydá se do Francie. Najde Gaelle, která byla nedávno propuštěna na podmínku, vezme dívku k sobě domů a poté jí pomůže uprchnout z Francie do Brazílie, aby se mohla setkat se svou sestrou. Vztah Joachima a Gaelle se stává stále komplikovanějším, a navíc je začne ohrožovat někdo, kdo by byl nejraději, kdyby minulosti zůstala skrytá a pohřbená. Přesto začne pomalu vyplouvat na povrch pravda o tom, že Gaelle byla obviněna falešně. Pravda, která by Gaelle, Sarah nebo Joachima mohla stát život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pointa je fajn (ve smyslu - čekal jsem blafák a byl jsem mile překvapen tím, že sice přišel, ale úplně jiný), atmosféra funguje a Graham Guit zdatně pracuje s detaily, takže je člověk po celou dobu úspěšně vlečen otázkami "proč a jak". Jenže s koncem přijdou i mezery. Proč se vrchní sestra chovala tak divně? Proč vlastně na konci jedna ze sester učiní, jak učiní, když není tím, kdo by tak učinit měl (pokud vezmeme v potaz pointu)? A co měla znamenat ta jizva? 3 z 5ti pro uspokojivý thriller, kterému ubližuje nedotažený scénář. Vše ostatní, herci počínaje a hypnotickou hudbou konče, funguje na výbornou… ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vzdáleně to připomíná Purpurové řeky, ale ta vzdálenost je jako vzdušná čára mezi Francií a Brazílií rozdělující dvě dívky spojené sesterstvím mlčení.. Vykonstruovaná pointa nepřesvědčivá, stejně tak Depardieu v roli kněze, kterému se na stopě hrozného tajemství nečekaně vznítí lýtka. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +Élodie Bouchez, postupně houstnoucí atmosféra -slabší zpracování, pomalejší tempo/// Na oko se tvářící televizní film pod svojí slupkou skrývá mírné překvapení. Někdy byvá film tak nudný, že se na něj musím dívat po kouscích. Nikoliv v tomto případě. tento jsem dokoukal jedním tahem a stále mě zajímalo co se bude dít za moment. A to nebyvá u francouských thrillerů zvykem. Jinak prohlubující se vztah hlavní dvojice byl velmi zajímavý a rovnež tak postupně se odhalující tajemnství./// Celkem 55%/// ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rozbehlo sa to celkom tajomne a bolo to fajn až do chvíle kedy Gérard sundal ten pár centimetrový biely kartónik, ktorý oddeľuje obyčajného muža od ctihodného abbé, a namiesto celibátu začal podarovávať demikát, prekvapivo, v heterosexuálnej polohe. Odvtedy nastal zmätok a napätie ostalo už len v jeho nohaviciach. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že Graham Guit počítal s tím, že když má skvělý námět a perfektní herecké obsazení, tak udělá z tohoto filmu bombu. Jenže bohužel si moc neporadil s atmosférou a co je ještě horší, tak se samotnou režií. Film je plný dialogů méně či lépe zdařených, ale dějová linie je suchá a místama až nudná a to se u tohoto typu filmů nesmí stávat. Ke konci se konečně začne něco dít, ale závěrečný zvrat nemá ty správne gule, jaký by měl mít. Je mi to líto především kvůli Gérardovi, který se opravdu snažil. Co naplat. 3 hvězdičky. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, skvělý příběh (nakonec je vše jinak než vypadá) .. Fantastický závěr..Vadilo mi jen pomalejší tempo.. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý thriller o záhadné minulosti dvojčat - Sáry a Gail. Příběh se odehrává v atraktivním prostředí katolické církve. Příběh je napínavý až do konce, až do konečného rozuzlení. To si teprve uvědomíte, jak je to celé přitažené za vlasy a náhle jste nucení hodnocení snížit alespoň o dva body. Logika je tatam. Zdá se, že i Francouzi ztrácejí šťávu, pokud jde o tvorbu napínavých příběhů. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Přes skvělého Depardieua a výbornou Elodii Bouchez v zajímavé dvojroli docela průměrný proticírkevní thriller plný dějových chyb a nesmyslů. Film mne zaujal kvůli zajímavému nápadu, kdy jedno z dvojčat prožívá ve snech život druhého (už jsem kdysi dávno podobný - skvělý - film viděl, jen si nemohu vzpomenout na název), nakonec je ale nápad nevyužit, "obohacen" o romantickou vedlejší zápletku a zasazen do nezajímavě pojatého prostředí (výjimkou jsou docela dobré vězeňské scény). Škoda toho nevyužitého potenciálu... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Francie a Brazílie. Dvě odlišné země, ale dvě sestry, identická dvojčata, která zde žijí. I když životní příběh každé z nich je jiný, stejně jsou propojeny. Dr. Joachim Ferrer (Gérard Depardieu) bude mít spoustu práce, aby jejich společné tajemství odhalil ... Francouzi takovéto mysteriózní detektivky většinou umí (viz. Purpurové řeky), ale Bratrstvo (v tomto případě spíš sesterstvo) ticha v této našlápnuté linii moc nepokračovalo. A ani Gérard Depardieu to nezachránil.. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé....naprostá nuda a nezachránila to ani moje milovaná Élodie - jednoznačně její nejslabší film, z těch co jsem viděl... ()

Sairina 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu se opět potvrdilo, že Gérard Depardieu sází na kvantitu a ne na kvaltiu, a tak ze zajímavého trojúhelníku kněz, jeptiška a "zlé" dvojče nakonec nic zajímavého nevznikne. ()

Anakinekcz 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku jsem si sliboval mnohem více,téma bylo zajímavé ,ale špatně zpracované.Uběhla hodina filmu a nic zajímavého se tam nestalo.Byl jsem zklamán.Film byl podprůměrný i když tam hrála taková hvězda jakou je Gérard Depardieu. ()

ex.it 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla dát 5*, ale to bylo asi jen tím rozčarováním. Je to krásný a zajímavý film, ale je pravda, že jsem myslela, že film bude lepší. ()

shifter 

všechny recenze uživatele

Pocas celeho filmu som sa nemohol ubranit pocitu, ze toto vsetko som uz niekde videl.. Skoda, inak to nebolo az take zle.. ()

Nikol10 

všechny recenze uživatele

No tak už dlouho jsem neviděla větší blábol. Přitom námět i herci slušní,ale Depardieu pro mě nepřesvědčivý jako sexy kněz a Élodii sice neznám,ale přesvědčila mě víc než on. Každopádně filmu naprosto chybí atmosféra,nějaký logický děj a pointa tak ta to uzemnila celé,vyzněla možná až směšně. Velice slabý film. ()

Blutarg 

všechny recenze uživatele

celá zápletka je sice jiná, než by divák v první chvíli čekal, ale dalo se na tom celém zapracovat trochu více... Zůstává tam spousta nedořešených otázek ()

Reklama

Reklama